Napi Online

Elkelt a Napi Gazdaság fele

A Közép-Európai Média Kiadó és Szolgáltató Zrt. 50 százalékos tulajdont szerzett a NAPI Gazdaság Kiadó Kft.-ben.

A lap írása szerint ezzel az eddig "magányosan álló" gazdasági napilap egy most formálódó, főként az internetes médiában erős pozíciókkal rendelkező hazai, magántulajdonban lévő médiacsoporttal lép stratégiai szövetségre. A lap eddigi fő tulajdonosa, a Korányi G. Tamás főszerkesztő többségi és több munkatárs kisebbségi tulajdonában álló Napinvest Kft. márciusban vette meg - az 1998 óta meglévő 35 százalékos részesedése mellé - a Storyline Kft. 65 százalékát 507 millió forintért.

Most ismét két tulajdonosa lesz a NAPI Online-t is magába foglaló társaságnak, úgy, hogy a következő három évben a menedzsmentjogok a szerkesztőség tagjaiból álló Napinvest Kft. kezében maradnak. A kiadó ügyvezető igazgatói posztját továbbra is Rónai Balázs tölti be.

A NAPI Gazdaság vezetése bizonyos abban, hogy az Index.hu-t, a Portfolio.hu-t, a Totalcar.hu-t, valamint a 9,9 százalék erejéig ugyancsak Korányi G. Tamás tulajdonában álló Bookline.hu internetes áruházat magába foglaló, Nobilis Kristóf többségi tulajdonában álló médiacsoport és a NAPI Gazdaság, illetve NAPI Online közötti szinergiák kihasználása az olvasók számára kedvező lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!