Berta Sándor

Mégis jön a Google Phone?

A korábbi találgatások tovább folytatódnak, ugyanis egyre több jel mutat arra, hogy a Google mégiscsak tervezi egy mobil készülék piacra dobását.

Mint ismeretes, korábban már arról szólt egy hír, hogy a Google Phone nem valósul meg. Nos, ennek a legújabb információk gyökeresen ellentmondanak. A mostani hírmorzsák a HTC tajvani okostelefonokat gyártó vállalat beszállítóitól szivárogtak ki. Az információk szerint már megkezdődött egy a Google Phone-hoz hasonlító termék gyártása.

A hírt óvatosan illene kezelnünk, azonban két adat is elgondolkoztató. Az első szerint egymillió darabot fognak gyártani az új készülékből, a második pedig a piacra dobás időpontjáról szól, ami várhatóan az idei esztendő karácsonya. "Ahol füst van, ott többnyire tűz is lobog. Ráadásul a funkciókra és a gyártóra vonatkozó részletek csak megerősítik azt az meggyőződésünket, hogy a Google Phone előbb vagy utóbb de meg fog jelenni a piacon" - kommentálta az új információt Stuart Carlaw, az ABI Research cég elemzője.

Az persze kérdéses, hogy a termékkel már az idei év végén találkozhatunk-e majd, mindenesetre a vállalat belépése az okostelefonok piacára nem lenne egy abszurd ötlet. "Az elmúlt esztendőkben ezen a piaci területen számos olyan csoport és piaci rész jött létre, amelyeket a Google vagy az Apple a saját nyereségének a növelésére használhat fel. Ráadásul ezek az elképzelések is azt mutatják, hogy a konszern és az Apple is nagy hangsúlyt fektet az üzleti célú Web 2.0 alkalmazások, termékek és szolgáltatások létrehozására" - tette hozzá a szakember.

Amennyiben valóban lesz Google Phone, akkor azt a vállalat a mobil szolgáltatókkal közösen fogja elérhetővé tenni és a készülék biztos, hogy tartalmazni fogja a Gmail, a Google Maps és más a céghez köthető szolgáltatásokat. "A Google vagy az Apple ugyanakkor biztosan nem lesz képes a Nokia, a Sony Ericsson vagy a Motorola konkurensévé válni" - szögezte le végül Stuart Carlaw.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fourgee #14
    Ha nagyon kicsi hordozható gép kell, akkor az azt jelenti, hogy zsebre akarja vágni az ember, és egy UMPC-hez elég nagy zseb kellene...
    Én is azon vagyok, hogy UMPC helyett akkor már inkább egy kisebb méretű notebook.
  • Gerygrey #13
    Igazából én az UMPC-ket nem tudom hova tenni, mert zsebre tenni nem lehet őket mint a PDA-kat, viszont nem is olyan komoly hardverrel szerelik őket mint egy laptopot. Ha már mindenképp csak táskában cipelhető gép, akkor inkább egy jó noti, ami még olcsóbb is, vagy Tablet PC.
  • asysoft #12
    Ezt a paralellses dolgot honnan veszed? Egy emulált hardwaren (még ha hardware-s is a virtualizáció) nem lesz olyan gyors egy OS, mintha natívan futna...
  • asysoft #11
    Én is csak akkor fogom lecserélni a T610-em, ha tönkremegy, viszont nekem biztos nem Smartphone-om lesz, egyrészt drága, másrészt nincs rá szükségem. Én megelégszem egy BT-kompatibilissel is:)
  • Mynet #10
    hamarabb térek át linuxra :)

    hozzáteszem, hogy a mostani gépemnek még 2 év gari van hátra a 3ból, úgy terveztem, gari lejárta előtt eladom és a következő egy macbook, vagy annak utóda lesz.

    most nemazért de az új macbook-okra ugyanúgy fel lehet telepíteni xp-t második oprendszernek (ha pl játékra is akarod használni), mint más pc-re. ha nem így akarod akkor a parallel virtuális géppel gyorsabban fut az xp rajta mintha tisztán ráraknád :D
  • atlagember #9
    Azért ne keverjük a szezont a fazonnal.
    Akinek nagyon kicsi hordozható gép kellett az UMPC-re tért át, nem pedig PDA-ra, mert ez nem kompatibilis a PC-vel, szemben az UMPC gépekkel, amik viszont igen. Ezek a PDA-k teljesen másra valók, mint a notebookok.
  • fourgee #8
    Én meg a HTC 3600-ról (Trinity a másik neve) szoktam álmodozni, abba mindent belezsúfoltak, pont jó lenne. Bár nem tudom, hogy a virtuális billentyűzetet mennyire lehet kényelmetlen kezelni. Tök durva belegondolni hogy hova jut a világ. Akiknek jól hordozható mobil gép kellett, azok notebook-ról áttérnek ilyen kis tenyérgépekre, akik meg eddig asztali gépet vettek, azoknak már árban és teljesítményben is kezd egyre jobb lennia notebook. Bár ez más téma, ma az jutott eszembe, hogyha nagyrészt notebook-okat vesznek majd az emberek, tehát senki sem fog összerakatni gépet, akkor fognak jobban terjedni az Apple gépei is, mert elég sokan nem játszanak, és inkább választanak egy rögtön bekapcsolható, stabil gépet, mint egy olyat, amelyik bár össze van rakva gyárilag, az oprendszere nem túl stabil. Vagy talán addigra megcsinálják jól a Vista-t?
    Na mindegy. Mostanában inkább ez jár a fejemben, hogy a 6600-át le kellene cserélni egy HTC Trinity-re...
  • Mynet #7
    Nekem valszeg ezek közül lesz vmelyik. De eldöntöttem, addig nem cserélek, amíg fel nem mondja a szolgálotot a mostani telefonom, egy már 4 éves (és ennyi ideje is van nálam) 3650-es Nokia. :)
  • asysoft #6
    Elfogadnék egy TyTN-t:)
  • Gerygrey #5
    A Hermesnek más egy picit kívül a navi-billentyű elrendezése, ez szerintem inkább TyTN, de végülis hasonló. Mindenesetre HTC rulz, nagyon belelendültek az utóbbi pár évben :) (a Nokiát szerintem kár vele egy lapon említeni)

    HTC Hermes:


    HTC TyTN:


    És a kedvencem, a HTC Universal: