Kruza Richárd

Új programmal egészül ki a Google Apps

Különálló prezentáció készítő programmal egészül ki a Google Apps. A Google irodai csomagja ezáltal már egy komplett Office alternatívává válik.

A Google továbbfejleszti webes irodai szoftvercsomagját: Eric Schmidt, a cég vezérigazgatójának közlése szerint a Google Apps hamarosan kiegészül egy Microsoft Powerpoint-szerű prezentáció készítő programmal is. Az új program megjelenésének időpontját még nem lehet tudni pontosan, Schmidt csupán annyit közölt, hogy még ezen a nyáron meglesz.

Jelenleg a Microsoft PowerPoint szinte az egyetlen program, melyet prezentációk készítésére alkalmaznak, és majdnem minden Office verzióban benne van. A Google úgy ítélte meg, hogy annak érdekében hogy a Google Apps teljesértékű alternatívája lehessen az Office-nak, szükséges hogy legyen benne egy különálló, prezentációkat kezelő szoftver.

A vállalat erre a célra nem egy teljes egészében saját fejlesztésű programot alkalmazott, hanem alapként a Tonic Systems Java-alapokon nyugvó PowerPoint-technológiáját adoptálta. "A Tonic-nak nagyon jól működő prezentációk készítésére és dokumentum formátumok konvertálására alkalmas technológiája van, mely nagyszerűen ki fogja egészíteni a Google Apps programcsomagunkat." - jelentette ki Sam Schillace, a Google mérnöke.

Schmidt kicsit furcsa módon váltig állítja, hogy továbbra sincs szó arról, hogy a Google versengene a Microsoft-al. "Nem gondoljuk, hogy a Google Apps a Microsoft Office konkurenciája lenne, mivel más a jellege. A Google Apps egy megosztott, mindennapi használatra bárhol alkalmas programcsomag, mely jobban alkalmazkodik azokhoz a felhasználókhoz, akik sokat használják az internetet. Azt gondolom, hogy egyre több szoftvercég fog ilyen és hasonló, webes programokat készíteni." - mondta Schmidt.

Azonban a Google Apps akkor sem más, mint egy irodai programcsomag, ezért ha nyíltan nem is, de a Google ezen a területen is egyértelműen konkurál a Micrsoft-al.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Griphons #7
  Amellett, hogy az olyan cégeknél, ahol nagy mennyiségű elektronikus adattal dolgoznak szinte kötelező a helyi tárolás (+a szallagos mentés hosszútávra), az eddigi Google apps-okkal lehet helyileg is menteni a kész cuccokat.
  Most még szerintem se alternatívája az MSOffice-nak, de az lehet hamarosan. Mert bár az alapműveleteket tudja a docs is meg a speardsheet is, azért a bonyolultabb cuccokat (amit az alapfelhasználó úgysem használ) még nem ismerik.
  De nekem tetszik a Google térnyerése, csak így tovább!
 • turul16 #6
  Nem hiszem ,hogy tilos localis backupot csinalni :D
 • peba #5
  Ez tök jó.
  Amúgy a cégeknél általában van belső adatbázis.
  Persze ha saját cégem lenne, én sem tenném G szerverre. Messze van, nem garancia, h nem tör-e ki vmi háború, és bénul le az egész.

 • turul16 #4
  oxygenoffice mostanság tervezem kipróbálni, a test változatot.

  Pár szóban a főbb újdonságokól:

  * Továbbfejlesztett VBA támogatás (Noel Power @ Novell-től)
  * Import szűrő a Word, Excel, PowerPoint 2007 natív formátumaihoz
  * Egy különleges kiterjesztés segítségével bekapcsolható Office 2007-szerű felhasználói felület (Erősen fejlesztés alatt Miquel-nek köszönhetően)
  * Béta állapotú SVG import export szűrő
  * Magyar nyelvű szókincstár
  * Szótár modul, amely webes lekérdezésen keresztül fordít
  * On-line rendelkezésre álló sablon, betűkészlet és képtár piactér
  * Új sablonok magyar, angol és német nyelven

  Természetesen a megszokott kiegészítők továbbra is a csomag része, úgy mint:

  * Több mint 3400 elemből álló képtár
  * Több mint 70 magyar nyelvű sablon, változatos témákban, s ennél bővebb külföldi nyelvű sablontár angol és német nyelven
  * Több mint 100 Impress bemutatóháttér
  * További magyar nyelvű – jelentősen kibővített - kézikönyv, amely a elérhető a Súgó menüből is
  * További szótárak számos külföldi nyelvhez
  * Külön Professional csomagok a Linux telepítőben
  * Wikipedia gyors elérését szolgáló eszköztár
  * Kibővített súgó menü, alapértelmezetten bekapcsolt részletes tippek
 • cousin333 #3
  Akkor már Open Office... Mellesleg szerinted melyik cég bízná a dokumentumait egy netes cégre, hogy valahol a világ másik végén levő szerveren legyenek a fontos (esetleg érzékeny) információk? A másik, hogy mi van, ha nincs net?
 • papabear #2
  Miért is nem?
  A legtöbb funkció felesleges a méregdrága office-ban (átlagfelhasználó számára).
  A párhuzamos munkához az office-hoz kell még egy Exchange szerver, minimum.
  A google apps meg ingyenes. regisztrálsz egy domént hozzá, azt' eléri az egész cég a felületet. és mondjuk 30db office licenc+ exchange szerver ára - kontra G. apps 0 Ft szerintem elég nagy konkurencia.

  Tény, hogy a G apps még nincs kiforrva, de nem ülnek a babérjaikon a fejlesztők, hamarosan nagyon is jól használható stuff lesz.
 • csorfab #1
  A Google Apps tényleg nem alternatívája a MS Officenak.