SG.hu

Nyilvánossá vált a Sun tárolási technológiája

A Sun ingyenesen bocsátotta az OpenSolaris közösség rendelkezésére valamennyi jelentős hardverplatformon működő tárolási alaptechnológiáját

A Sun Microsystems Inc. bejelentette, hogy ingyenes adattárolási technológiákat bocsát az OpenSolaris közösséghez tartozó tárolórendszer-fejlesztők rendelkezésére. A közösség tagjai számára ezzel lehetővé válik, hogy OpenSolaris alapon, tetszőleges hardverkomponensek felhasználásával, kimagasló színvonalú adattárolási megoldásokat hozzanak létre a hagyományos, gyártóhoz kötött rendszerek árainak töredékéért. A nyílt forráskód és a hardverek tömegcikként való elérhetősége az adattárolás új korszakának kezdetét jelzi.

Ennek jegyében a Sun közösségi alapú szoftverfejlesztési platformot hozott létre, amely felgyorsítja az adattárolási fejlesztések piacra jutását, és megkönnyíti a változó adatkezelési és archiválási igények rugalmas kezelését. A Sun a http://opensolaris.org/os/community/storage/ címen teszi hozzáférhetővé a forráskódot az adattárolással foglalkozó fejlesztők számára. A webhelyen levelezőfórumok, illetve tervezési dokumentumok is találhatók.

A Sun a mai napon azt is bejelentette, hogy a Solaris ZFS fájlrendszer korábban csak Sun platformon elérhető rugalmas adminisztrációs funkcióit szintén ingyenesen elérhetővé teszi az OpenSolaris környezetben. A ZFS nem más, mint a Sun Solaris operációs rendszerének dinamikus fájlrendszere, amely leegyszerűsíti a felügyeletet, és számos hasznos kiegészítő funkciót kínál.

Az OpenSolaris.org új adattárolási közössége óriási segítséget nyújthat a nagy adatmennyiségeket használó alkalmazások eddiginél gyorsabb bevezetésében. A különféle alkalmazásokhoz és platformokhoz adatkezelési funkciókat létrehozó, illetve a tárolómegoldásokat az új alkalmazásokhoz vagy platformokhoz igazító fejlesztők, az adatközpontokban Solaris technológiákat használó rendszeradminisztrátorok, adatkezeléssel foglalkozó egyetemi oktatók és hallgatók egyaránt tagjai lehetnek a közösségnek, de különféle technológiákat, ezen belül az OpenSolaris által kínált újszerű lehetőségeket megismerni kívánó új felhasználók érdeklődésére is számítanak. Az eddig is Solaris alapú adattárolási platformon építkező alkalmazásfejlesztők új eszközökhöz jutnak, amelyekkel meglévő adatszolgáltatásaikat tökéletesíthetik, illetve további saját adatszolgáltatásokat fejleszthetnek ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!