MTI

Orosz kampány a kalóztermékek ellen

A Kereskedelmi Világszervezetbe (WTO) törekvő Oroszországban újabb kampány hirdettek a kalóztermékek ellen: a kormány megtiltja a CD-k, szoftverek, videófilmek és DVD-k utcai árusítását.

A határozat értelmében a kereskedőknek a jövőben a termék előállítóját is közölnie kell a vásárlóval. Megfigyelők ugyanakkor kétlik, hogy az intézkedés sikerrel járna: 2003-ban már egy hasonló kampány teljesen eredménytelen maradt - írja Nyezaviszimaja Gazeta.

Oroszország még mindig az illegális zene- és filmforgalmazás egyik fellegvára, még a törvényhozás épülete mellett is folyik a 3-4 eurós kalóztermékek árusítása. Az eredeti filmeket 15 eurós áron lehet megvásárolni, de erre sokaknak nincs pénzük. Az orosz WTO-belépési tárgyalásokon a szabadalmi jogok oroszországi betartatását főként az Egyesült Államok által szorgalmazza. Az elmúlt négy évben csak az Egyesült Államoknak 6,5 milliárd dollár kárt okoztak az orosz kalózkiadások.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gerygrey #1
    még a törvényhozás épülete mellett is folyik a 3-4 eurós kalóztermékek árusítása.

    Nem mondom meg melyik hazai kisvárosban, de a város egyik legforgalmasabb pontján, a buszpályaudvar és a rendőrség tőszomszédságában van egy kis PC bolt ahol bármit megkaphatsz "pult alóli verzióban" is :)