Berta Sándor

Sony Ericsson Z750i, az összecsukható mindenes

A mobiltelefon-gyártó mérnökei a legújabb modellbe gyakorlatilag minden funkciót igyekeztek belezsúfolni, amire egy átlag felhasználónak a mindennapok során szüksége lehet.

A tükrös felületű, Phantom Grey (szürke) vagy Rose Pink (rózsaszín) színekben kapható kagylóformájú Sony Ericsson Z750i egy összecsukható készülék, amelynek 2 megapixeles, négyszeres digitális nagyítási funkcióval rendelkező beépített kamerájával állóképeket és videókat is rögzíthetünk. Ezenkívül van egy külön VGA-kamera, amit kifejezetten videotelefonáláskor használhatunk. A 2,2 colos képátlójú főkijelző maximális felbontása 240 x 320 pixel és egyidejűleg legfeljebb 262 144 színárnyalat megjelenítésére képes. A külső OLED-képernyő felbontása 36 x 128 képpont.

A Sony Ericsson Z750i egyaránt használható a 850, a 900, az 1800 és az 1900 MHz-es GSM-hálózatokban, támogatja a GPRS-, az EDGE-, az UMTS- és a HSDPA-technológiákat. A 97,4 x 49 x 20 mm méretű eszköz beépített zenelejátszója támogatja az MP3, az AAC, az AAC+ és az eAAC+ formátumokat, valamint lehetővé teszi akár az OMA DRM 2.0 digitális másolásvédelemmel védett zeneszámok lejátszását is.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz

"A HSDPA nagy ugrást jelent a mobiltelefonok funkcionalitásában. A Sony Ericsson is kihasználja a technológia kínálta előnyöket, szolgáltatásai továbbfejlesztésének érdekében." - mondta Miles Flint, a Sony Ericsson elnöke. "A Z750 azért ellenállhatatlan ajánlat, mert azokat az eszközöket és alkalmazásokat biztosítja, amelyekkel a legtöbbet hozhatja ki a szélessávú webkapcsolatból." Ugyanakkor a Z750 természetesen több annál, mint egy szélessávú internetezésre alkalmas eszköz. A készülék Exchange ActiveSync protokollra képes, támogatja a vezeték nélküli szinkronizálást és az emailek, naptár és kapcsolatok Direct Push kezelését. Továbbá támogatja a harmadik felek által biztosított Java push e-mail megoldásokat és a vezető email szabványokat, úgymint a POP/IMAP. A Z750 bevezetésével a Sony Ericsson a push e-mail üzenetek szélesebb körű felhasználásának lehetőségét kínálja.

Az összképet a NetFront, egy teljes értékű, a WAP 2.0 szabványt is támogató HTML-böngésző, egy RSS-hírolvasó, Bluetooth-port, az ActiveSnyc-, illetve a push-e-mail funkció, egy FM rádió, diktafonfunkció, a Java MIDP 2.0 támogatása és egy memóriakártya-bővítőhely teszik teljessé. Utóbbira szükség is van, hiszen a beépített memória tárolókapacitása mindössze 32 megabájt. Külön jó pont ugyanakkor, hogy a Sony Ericsson mellékel a készülékhez egy 128 megabájtos tárolókapacitású Memory Stick Micro memóriakártyát. A tárolókapacitás legfeljebb 2 gigabájtra bővíthető.

Az idei esztendő harmadik negyedévében a boltokban megjelenő 110 gramm súlyú mobiltelefon akkumulátora gyári adatok szerint GSM-hálózatban maximum 9, UMTS-hálózatban 3,5 órányi működést tesz lehetővé. A készenléti idő GSM-hálózatban legfeljebb 16,5, UMTS-hálózatban 14,5 nap lehet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • PeeTeR #12
    de a tudasat nezve kimondottan jo...
    ez meg foleg tetszik: "Sony Ericsson mellékel a készülékhez egy 128 megabájtos tárolókapacitású Memory Stick Micro memóriakártyát"
  • PeeTeR #11
    punci-phone :D
  • Tibmanus #10
    kinyitott állapotban ki van kapcsolva a kijelző, nem csoda hogy nem látod :-)
    egy az egyben olyan mint z610i
  • Cefet #9
    Jaj édi kicsi fiúkák, nektek semmi sem elég jó.
    Pedig ez olyan cuki telefon, biztosan meglepem majd magam egy ilyennel.
    Mindjárt elolvadok tőle...
  • pbanfa #8
    És hol van rajt a külső kijelző? A jobb oldai képen én nem látom!
    Egyébként szerintem is ronda. A feleségemnek Z520i telefonja van, az nekem nagyon tetszik, de a többi összecsukhatós SE nekem valahogy nem jön be.
  • GVG #7
    hát mert a csajokon kívül veszik a b*zik is xD
  • Gerygrey #6
    Ha már "minden igényt kielégítő" telefont csináltak, legalább egy vacak Symbiant S60-at rádobhattak volna. Azt mondjuk én sem értem, hogy rózsaszín és kihajtható tipikus "csajtelefon" akkor minek bele 3G meg a többi...
  • kvp #5
    Ez egy tipikus japan noi telefon. Valoszinuleg lesz hello kitty-s valtozat is, de ha nem, akkor is csak egy matricat kell raragasztani es kesz is. (a z sorozat egyebkent is foleg noi keszulekekbol all, fiataloknak a w, altalanos celra a k sorozat jo, csak telefonnak a regi t es j, mig smartphone-nak a p vagy m sorozat valo)

    Viszont orvendetes hogy a sony-ericsson a regi ericsson-os hagyomanyokat kovetve mindig belezsufol minden szolgaltatast a telefonjaiba. Meg a low end keszulekeik is tudnak annyit, mint egy kozepkategorias nokia es sokkal jobban konfiguralhatoak. (es van hozzajuk c fordito, ha valaki tenyleg hack-elni akar)
  • Mirtil #4
    lehet h sokat tud, de nekem nem tetszik..
  • stream man #3
    ez még a s*ggedet is kinyalja xDDDDd