Gyurkity Péter

Xperia Pro és Droid Razr

A Sony Ericsson most rajtoltatja el hónapokkal ezelőtt bemutatott okostelefonját, a Motorola ugyanígy jár el a Droid Razr esetében, miközben az Apple további kellemes adatokról számolt be saját fejlesztése kapcsán.

Továbbra sincs hiány az új érkezőkből, most egyszerre két újonc bemutatkozásáról írhatunk, jóllehet egyikük a cikk írásakor még mindig várakozó állapotban van. Az Apple viszont már konkrét eredményekről számolhat be, ráadásul nagyon is kedvező eredményekkel. Elsőként azonban fussunk át a most bemutatkozó készülékeken.


Sony Ericsson Xperia Pro

A Sony Ericsson a februárban bemutatott Xperia Pro okostelefont dobja piacra, várhatóan még a hónap vége előtt (egyes oldalakon arról olvashatunk, hogy Dubaiban, illetve más régiókban néhányan már hozzájutottak a készülékhez, míg Észak-Amerikában és Európában egyelőre előrendelési lehetőség áll rendelkezésünkre).


A megoldás kicsúsztatható QWERTY-billentyűzetet kap, ehhez 3,7 hüvelykes (854 x 480 pixel) Reality Display kapacitív érintőképernyő, 1 GHz-es Qualcomm Snapdragon MSM8255 chip, 320 MB RAM, alapesetben egy 8 GB-os microSD-kártya, 8 megapixeles hátoldali LED flash kamera, HSDPA/HSUPA, WiFi, Bluetooth 2.1, microUSB, valamint HDMI-kimenet, A-GPS, FM rádió és egy 1500 mAh-ás akkumulátor társul. Fekete, vörös és ezüst színben lesz kapható a telefon, pontos ár nem áll rendelkezésünkre.

A Motorola a tengerentúlon a Droid Razr bemutatására kerített sort keddi rendezvényén, New York városában. A hivatalos oldalon egy rövid teaser videóban bukkant fel először a Spyder néven is emlegetett változat, amely az első pletykákat követően valóban 1,2 GHz-es ikermagos processzort, 1 GB memóriát, valamint egy 4,3 hüvelykes érintőképernyőt kapott, meglehetősen vékony külsővel, a Verizon LTE-hálózatának szolgáltatásait is kihasználva. Érdekesség, hogy a keddi bemutatóra készülve a cég a sajtónak kiküldött csomagokban még egy Rubik-kockát is mellékelt saját logójával, hogy ezzel is felcsigázza az érdeklődést.


Motorola Droid Razr

Az Apple ezalatt arról számolt be, hogy az új iPhone 4S első hétvégéjén már 4 millió példányban fogyott el, ami jól mutatja az érdeklődés szintjét. Az első napon tapasztalt roham tehát folytatódik, már 25 millió felhasználó veszi igénybe napi szinten az iOS 5-ös verzióját, 20 millióan pedig az iCloud szolgáltatásra is regisztráltak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bino512 #4
    Hogy jön ide az AAAAPPPLE ?XS
  • who am I 7 #3
    faxa ez a razr...legalább picit egyedibb és vittek bele valami sajátost is (ha nem is durván).Nem úgy mint az egyen samuk..amik még ráadásul nem is szépek.
  • Inquisitor #2
    Nem értem miért nem Xperia NEO Pro a neve a telefonnak? Már a Mini Pro-val is megkavarták az embereket ... meg jó pár boltost aki saját árlistán is keverte az X10 Mini Pro-val.
  • coolbboy83 #1
    Huh.... ez a Motorola jól néz ki.