Gyurkity Péter

Korlátlan e-mail tárhelyet ígér a Yahoo

A Yahoo merész lépéssel igyekszik megragadni a vezető helyet a levelezőszolgáltatások versenyében: felhasználóiknak korlátlan tárhelyet ígérnek, Kínát és Japán kivéve a világon mindenhol.

A Reuters beszámolója szerint a cég májusban tervezi bevezetni a szolgáltatás kiterjesztését. Ez azt jelenti, hogy a felhasználóknak többé nem kell figyelniük a tárhely megszabott korlátaira és ezek eltűnésével bármennyi adatot eltárolhatnak saját személyes postafiókjukban. Az egyetlen feltétel, hogy üzleti célokra nem használhatják a tárhelyet, személyes anyagokat viszont bármilyen mennyiségben és formátumban megőrizhetnek.

A Yahoo azzal indokolja a lépést, hogy bár átlagosan még mindig 1 GB alatt van a felhasznált tárhely, egyre többször tapasztalják a csatolt állományok méretének növekedését. Sokan küldözgetnek nagyméretű fájlokat, vagy ezeket egyszerűen eltárolják a szervereken, hogy később bármikor hozzáférjenek azokhoz. Bár a népszerű szolgáltatások jelenleg is meglehetősen nagy tárhelyet kínálnak felhasználóknak - a Yahoo Mail eddig 1 GB volt, a Microsoft 2, a Google pedig 2,8 GB-ot tesz elérhetővé - a korlátozás feloldásától a népszerűség növekedését várják. Kiemelik, hogy az induláskor összesen (a ma már igencsak kevésnek tűnő) 200 GB állt rendelkezésre az összes igény kielégítésére.

"Úgy kell gondolnunk a levelezőszolgáltatásokra, mint életünk archívumának megőrzőire" - jelentette ki David Filo, a cég társalapítója, aki ma igazgatóként felügyeli a fontosabb technikai jellegű lépéseket. Elmondása szerint több más szolgáltatás, így a Flickr képmegosztó portál korlátainak feloldásán is gondolkodnak, erről azonban egyenként döntenek, alaposan megvizsgálva a körülményeket és a várható következményeket.

Érdekes, hogy a lépésből két ország felhasználóit kizárják, ez pedig Kína és Japán. Itt a Yahoo két másik cég révén - a Softbank résztulajdonosaként, valamint az Alibaba partnereként - érdekelt, és a hivatalos álláspont szerint továbbra is jelen lesznek, ám a jelek szerint itt más úton járnak majd el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #15
    Korlátlan!? No és hány giga a Fair Use Polity? :)
  • Charybdis #14
    Freemail akkor is jobb!!!!!! Igaz, hogy reklámot fűz a levelekbe, 25 mega tárhely, rossz a spamszűrés, színes-villogó reklámok vannak a postafióknál, rosszul kezelhető, csúnya a design, de még mindig ezt használják itthon legtöbben. Minek is kéne jobb belőle?

    Simán megtehetik a korlátlan tárhelyet, úgysem fog az átlag levelező néhány 100 megánál többet használni. Gmail-ben már most is korlátlannak foghatjuk fel a postafiók méretét, csak néhány elvetemült van szerintem akinek nem elég 2,8 giga.
  • csorfab #13
    Eddig se volt kifejezett probléma regelni Gmailre... :)
  • DjDano #12
    Korlátlan tárhely parasztvakítás.... szerintem 100 mega bőven elég
  • AgentKis #11
    Na megyek regisztrálok 2 címmel, egymásra irányítom őket, és ráküldök egy 10 megás mélt valamelyikre...
  • Penge4 #10
    "de attol inkabb, hogy mikor hal meg a vinyod..."

    Mondanak neked valamit azok a szavak, hogy: újraírható CD/DVD és pendrive?

    "Mert akkor ezt jobb lehet használni fájlmegosztásra mint ilyen szutyok Rapidshare-féle oldalakat."

    Hát gyanítom, hogy éppen ezért nem lesz sokkal nagyobb. 50 vagy 100 mega csak álom marad.

    "mindenkinek ki akarod adni a postafiókod jelszavát"

    Akár 1000 postafiókot is lehet regelni. A sok barom állat céltalan rombolótól már jobban tartanék, aki gondol egyet és mivel hozzáfér, így törölget.
  • redmedve #9
    Ha mindenkinek ki akarod adni a postafiókod jelszavát hogy elérje a fájlokat, akkor lehet... bár ez egy kicsit feltűnő lenne.
  • Tetsuo #8
    Mekkora lehet a max levélméret??
    Mert akkor ezt jobb lehet használni fájlmegosztásra mint ilyen szutyok Rapidshare-féle oldalakat.. vagy nem?
  • dotkom #7
    amiatt ne is aggodj, hogy betelik. de attol inkabb, hogy mikor hal meg a vinyod...
  • GregSB #6
    A Gmail 2.8 Gigája is bőségesen elég, azt se fogom soha se kihasználni. Ez csak marketing fogás, most hogy a Gmail-re nem csak meghívóval lehet már regelni lépniük kellett valamit :)