Berta Sándor

Új taggal bővült a Sony Ericsson walkman telefoncsaládja

A modell le sem tagadhatná, hogy a walkman mobiltelefonok táborát gyarapítja. Fejlesztői az alap funkciók mellett a fő hangsúlyt a zenelejátszásra helyezték.

A Sony Ericsson W660i 2 megapixeles kamerával, Bluetooth funkcióval, Walkman Player szoftverrel és egy Memory Stick Micro memóriakártya-bővítőhellyel büszkélkedhet. A készülék 2 colos TFT-kijelzőjének maximális felbontása 176 x 220 képpont és legfeljebb 262 144 színárnyalat megjelenítésére képes. A 3G kommunikáció nagysebességű zeneletöltést és internetes böngészést tesz lehetővé. A W660i-vel közvetlenül fogadhatunk RSS adatokat is.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A mobiltelefonra feltelepített Walkman Player program 2.0-s változata a TrackID funkció segítségével azonosítani tudja a tárolt zeneszámokat. Az alkalmazás elküld egy részletet a központi szervernek, az pedig a Gracenote adatbázisa alapján megállapítja a dal szerzőjét és címét, az információkat pedig visszaküldi a felhasználónak. A szoftver ezenkívül a dalok között egyszerű navigációt tesz lehetővé. A zeneszámok mobiltelefonra való feltöltésében a Disc2Phone nevű program segít. A telepített szoftverek között megtalálható még a NetFront WAP- és HTML-böngésző, egy e-mail kliensprogram, de nem feledkezhetünk meg a Java MIDP 2.0 támogatásról és az USB-portról sem.

"A W660i egyedi kialakítása révén emelkedik ki saját kategóriájából" - magyarázza Wágner Tibor, a Sony Ericsson közép-kelet-európai igazgatója. "Bár a W660i határozottan a designra helyezi a hangsúlyt, teljes jogú tagja a Walkman telefon családnak, hiszen több száz normál hosszúságú zeneszámot tárolhatunk rajta. Ez azért fontos, mert a legfrissebb Sony Ericsson Music Monitor felmérés szerint a felhasználók manapság minden eddiginél több időt töltenek zenehallgatással - átlagosan napi 4,4 órát."

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az integrált memória mindössze 16 megabájtos, de a készülékhez mellékelnek egy 512 MB-os Memory Stick Micro memóriakártyát - ha ez nem lenne elég, 1 GB-os változat is vásárolható. Az UMTS technológiát támogató eszköz mérete 102 x 46 x 14,5 mm, súlya 93 gramm és egyaránt használható a 900, az 1800 és az 1900 MHz-es GSM-hálózatokban. A készülék nem támogatja ugyanakkor az EDGE- és a HSDPA-technológiát.

Gyári adat szerint egy feltöltéssel a maximális beszélgetési idő mobil üzemmódban 6, UMTS üzemmódban 2,5 óra, míg a készenléti idő kereken 15 nap. A zenelejátszó legfeljebb 25 órán át működhet. A Sony Ericsosn W660i az idei esztendő második negyedévétől lesz kapható fekete és rózsavörös színekben, árat a cég még nem közölt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bermuda3 #15
    az oké és az jó is csak engem akkoris irritálnak egyes dolgok mint pl a "készenléti idő". másokat más zavar. ez már az én bajom :) ami még zavarni szokott az a "letisztult forma"... ha téged az én hülyeségem zavar akkor bocs :D (abszolut nem kötekedésnek szánom amit írok:))
  • Gerygrey #14
    Nesztek, ez csak 2 perc volt.

  • Gerygrey #13
    A Photoshop csodákra képes - mondjuk van egy határ amelyen túl már egyértelmű a pofátlanság, óvatosan kellene bánni ezzel. Inkább az lenne a művészet hogy tényleges kijelzőképet úgy fotózni hogy szebbnek hasson a display mint amilyen valójában. Mert túlozni bárki tud, én például 5 perc alatt felrakom egy Nokia 3210-re a Windows Vistát, csak nem lesz túl hiteles egy ilyen kép mondjuk egy reklámanyagban.

  • juzosch #12
    Igen, ezt jelnti a készenléti idő, de ezt a gyártók sem titkolják. Nemtom mi bajod vele.
    Meg van adva 0 és max terhelés mellett a lemerülés ideje, a többit már csak kitalálják a felhasználók.
  • bermuda3 #11
    ezek a képek csak illusztrációk :) legalábbis ami a kijelzőt illeti...
  • Griphons #10
    Érdekes... a képeken valahogy többnek tűnik a képernyő felbontása...
  • Gerygrey #9
    Ott a pont :)
    Nem értem hogy ezek a W-szériás Sonyericssonok mitől "vókmenesebbek" mint a Pxxx, én simán hallgatok jó minőségű zenét a P910-en. A 176*220 kijelző meg anno a 7650-ben lenyűgöző volt, de már nem 2002-t írunk, manapság (pláne egy kimondottan multimédiás felhasználásra szánt telefonnál) már igen gyengus.
  • kuci06 #8
    egész jó telefon, de azért ma már illene belerakni egy 240*320-as kijelzőt...
  • insomniac #7
    bejön nagyon de a p910it nem adom érte.
  • Super DANTE #6
    Ez a design nem tetszik, a narancssárga színnel jobban bejön.