Kruza Richárd

A Lexar bemutatta 300x sebességű flashkártyáit

A 300-szoros, vagyis minimálisan 45 MB/másodperc írási sebességgel működő Lexar Professional UDMA elnevezésű kártyák 2, 4 és 8 GB kapacitású verziókban lesznek kaphatóak.

A Lexar bemutatta legújabb, (Ultra Direct Memory Access) rendszerű CompactFlash memóriakártyáit. Az új rendszer 45MB/s adatátviteli sebességet biztosít, ami a korábbiakhoz képest lényeges előrelépés. Különösképpen, ha a felhasználó a Lexar által gyártott Professional FireWire 800 Reader-el, vagy más UDMA rendszerű kártyaolvasóval párosítja az új memóriakártyát, az eddigieknél lényegesen gyorsabban tudja majd az adatokat letölteni a számítógépre. Ráadásul még ebben az évben meg fognak jelenni az UDMA kompatibilis digitális hátfalak és SLR fényképezőgépek is, ezért nemcsak a számítógép és memóriakártya közötti, hanem a fényképezőgépeken belüli adatátviteli sebességben is drámai növekedés lesz.

"A professzionális fotósok manapság nagy mennyiségben készítenek nagyfelbontású fényképeket." - mondta John Omvik, a Lexar professzionális termékeinek marketingese. "Az új Professional UDMA 300-szoros sebeségű CF kártyáinkkal lényegesen felgyorsul ezeknek a fotósoknak a munkája, mivel lecsökken a letöltéshez szükséges idő. Az UDMA kártyaolvasóinkat és új CF kártyáinkat együtt használva a fotós érezhetően hatékonyabban tud dolgozni, mivel tobb ideje marad fotózásra, szerkesztésre, és minden egyébre."

Reed Hoffmann professzionális fotós szerint "A pozitív változás mértéke lenyűgöző. Yosemite-ben két nap alatt hat Lexar Professional UDMA kártyát töltöttem meg RAW fájlokkal. Számomra azért volt alapvető a változás, mert éppen fele annyi időt kellett a képek letöltésével foglalkoznom mint máskor. Különösen fontos ez olyankor, amikor kint a természetben fotózok, és a laptopok akkumulátorról üzemelnek. Az időspórolás miatt tovább működnek a laptopok, másrészt több időm marad fotózni."

Az új kártyák előnyeit teljeskörűen tehát akkor lehet majd kihasználni, ha UDMA rendszerű kártyaleolvasóval, és újfajta UDMA kompatibilis fényképezőgéppel vagy digitális hátfallal egyaránt fel van szerelkezve a fotós.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sathinel #18
    Az összes fat-ra van formázva hogy minden rendszer felismerje aztán formázhatod. Vagyis én még csak ilyeneket láttam. Itthon a 150x-es 4 Gigás sd kártyát lehet kapni.
  • quentit #17
    Igen, ezeket max. ready-boost-ra érdemes használni.
  • turul16 #16
    Minden flash felesegre vonatkozott.
  • turul16 #15
    Nem tudom ki az az idota aki kitalalta, hogy (ilyen celra erosen) limiltat szamban irhato eszkozre swap -et tesz, az ilyet


    Az se normalis teljesen aki FAT-ot tesz ezekre a kartyakra fajlrendszernek, az elletartam szempontjabol nem a legjobb. (eleg enyhen fogalmaztam)
  • Inquisitor #14
    Szuper ez a FireWire 800, de annak ellenére, hogy vagy 1,5 éve forgalomban van, itthon még egy darab ilyen kártyát se láttam.
  • sathinel #13
    De béna vagyok) csak be kelett állítani a magyar billentyűt.... én
  • sathinel #12
    ) jaja most slackware USBlive rendszerrel irok most. 256M USB kulcs eleg hozza. kircsi nagyon.
  • Sanyix #11
    Az a futtatott programtól függ... én tudok játékot ami 1 gigával rammal elmegy, de másik meg kivág asztalra swap nélkül.

    És mivel egyre több memóriát használnak a programok, így ez a 2 gigás dolog is csak egy ideig érvényes.
  • sathinel #10
    márha fullos grafikát is akarsz:D meg futtatni sokmindent mintha rendes winyóról menne.
  • sathinel #9
    2 giga memória mellé nem kell már swap azt írják sok helyen.