18
-
sathinel #18 Az összes fat-ra van formázva hogy minden rendszer felismerje aztán formázhatod. Vagyis én még csak ilyeneket láttam. Itthon a 150x-es 4 Gigás sd kártyát lehet kapni. -
quentit #17 Igen, ezeket max. ready-boost-ra érdemes használni. -
turul16 #16 Minden flash felesegre vonatkozott. -
turul16 #15 Nem tudom ki az az idota aki kitalalta, hogy (ilyen celra erosen) limiltat szamban irhato eszkozre swap -et tesz, az ilyet
Az se normalis teljesen aki FAT-ot tesz ezekre a kartyakra fajlrendszernek, az elletartam szempontjabol nem a legjobb. (eleg enyhen fogalmaztam) -
Inquisitor #14 Szuper ez a FireWire 800, de annak ellenére, hogy vagy 1,5 éve forgalomban van, itthon még egy darab ilyen kártyát se láttam. -
sathinel #13 De béna vagyok) csak be kelett állítani a magyar billentyűt.... én -
sathinel #12 ) jaja most slackware USBlive rendszerrel irok most. 256M USB kulcs eleg hozza. kircsi nagyon. -
#11 Az a futtatott programtól függ... én tudok játékot ami 1 gigával rammal elmegy, de másik meg kivág asztalra swap nélkül.
És mivel egyre több memóriát használnak a programok, így ez a 2 gigás dolog is csak egy ideig érvényes. -
sathinel #10 márha fullos grafikát is akarsz:D meg futtatni sokmindent mintha rendes winyóról menne. -
sathinel #9 2 giga memória mellé nem kell már swap azt írják sok helyen. -
sathinel #8 Live distrók:
http://en.wikipedia.org/wiki/LiveDistro -
sathinel #7 A memori stik és cf, CD memóriák meddig bírják? most volt aki azt mondta 10000 írást bírnak ki nekem is és mintha emlékeznék ilyesmire de mind?
A másik hogy memóriára nem oprendszert raksz hanem live cd-t írsz és azzal bootolsz. Ilyen megoldásra vannak kész rendszerek ha jól tudom a legtöbb disztróra. De mintha win-re is lenne valami megoldás de az csak repair ha jól halottam. -
G_ArchAngel #6 ez milyen írást jelent?
csak mert nekem van CF-em, ami igaz 4 Gbyte-os, de jó pár ezer kép íródott rá - úgy 25.000...
persze egy fotóriporternek a CF-jére napi rendszerességgel többszáz kép kerül és ezek a flash kártyék általában túlélik a 200.000 expós pro vázak zárrendszerét...
-
Godefroy #5 Elgondolásod egyetlen hibája az élettartam.
Nem a levegőbe beszélek, csinálta már ilyet , kb 10 000 írást bír ki egy flashes kártya... nem túl sok.
Kb 3-4 hónapig élne a "vinyód", a sok írás miatt amit az oprencer kezdeményez.
Samsungnak van 32 Gb os ilyen vinyója, horribilis összegért. -
#4 hát nem tom, de én otthonra simán beszereznék 5 ilyet, ami ugye 8*50 = 40 Gbyte, és akkor már van egy fullos vinyom.
pici + gyors + halk
én kiadnék érte egy 70-100 ropit simán. ha már egy alaplap 40-et üti a videokari meg a plafont, már nem azért de melyik azaz alkatrész amit nap mint nap használsz, és állandoan megkeseriti a napjaidat? mindig a vinyo a füles. sztem ma már simán piacra lehetne dobni egy Flash vinyót. lenne rá kereslet. amcsiban meg föleg... ahol a raid tükrözés mindennapos -
valaé valaé ná #3 Nem ez a lexarabb, az biztos. -
#2 na ez mar csak jo lesz a vistanak a ready boost -hoz. -
"Az új kártyák előnyeit teljeskörűen tehát akkor lehet majd kihasználni, ha UDMA rendszerű kártyaleolvasóval, és újfajta UDMA kompatibilis fényképezőgéppel vagy digitális hátfallal egyaránt fel van szerelkezve a fotós."
Szerintem is.