MTI

Nem kalóz az orosz tanár

Felmentették a számítógépes kalózkodás vádja alól Oroszországban azt a tanárt csütörtökön, aki egy Microsoft program törvénytelen használata miatt került bíróság elé.

Alekszander Ponoszovot afféle nemzeti hősként ünnepelték országszerte, amióta a permi területi ügyészség a Microsoft szellemi tulajdonának megsértésével vádolta meg. Szót emelt érdekében Vlagyimir Putyin orosz elnök és a korábbi államfő, Mihail Gorbacsov is, ugyanis ha a vád bebizonyosodik, akár öt év börtönbüntetést is kaphatott volna.

Az Interfax hírügynökség jelentése szerint a helyi bíróság a történtek "jelentéktelensége" miatt csütörtökön elejtette a vádat, és lezárta az ügyet. Oroszországban hatalmas méreteket ölt a videó-, zenei és számítógépes kalózkodás, s az ország Világkereskedelmi Szervezet-beli (WTO) tagságának egyik feltétele a kalózkodás visszaszorítása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Penge4 #3
    Ezek szerint téged is, mert rákattintottál.
  • angol #2
    bocs de itt Mo.-on ki a f@szt érdekel hogy egy orosz tanárral mizu, röhej vaze.
  • Atomy #1
    a történtek "jelentéktelensége" miatt csütörtökön elejtette a vádat
    Tehát bűnösnek találták csak a nyomás miatt el kellett engedni? És ilyen hülye indokkal ami azt üzeni hogy lehet törvényt sérteni csak kicsiben kell csinálni? Szánalmas.