Alex

Frissült a Nokia E sorozata

A Nokia bemutatta Eseries portfoliójának második sorozatát, amely három funkciókban gazdag, üzletembereknek szánt készülékből áll.

A Nokia E90 Kommunikátor, a Nokia E65 és a Nokia E61i - négysávos és 3G hálózatot használva, világszerte WLAN, Bluetooth, infravörös és adatkábeles kapcsolaton keresztül - támogatja a legelterjedtebb e-mailes és üzleti hangátviteli szolgáltatásokat, illetve számos további alkalmazás használatát is lehetővé teszi. A Nokia E90 Kommunikátor ezenkívül támogatja a HSDPA kapcsolatot, így olyan adatátviteli sebességet tud elérni, amely eddig csak az irodákban volt lehetőség.

"Hamarosan fordulóponthoz érünk az üzleti mobilitás széles körű elterjedése terén: már nem csak a felső kategóriás készülékek nyújtanak minden eddiginél nagyobb teljesítményt, sokrétűbb funkciókészletet és fokozott interoperabilitást lehetővé tevő mobil megoldást. A felhasználók és a szolgáltatók bárhol és bármikor kihasználhatják a nagy hatékonyság és a fokozott együttműködés előnyeit" - mondta Antti Vasara, a Nokia üzleti megoldások részlegének alelnök-vezérigazgatója. "Az üzleti felhasználók és a hálózatszolgáltatók a Nokia Eseries további készülékeinek megjelenésének köszönhetően mostantól magasabb színvonalat várhatnak el az üzleti készülékektől, amelyek kompromisszumok nélkül ötvözik a szépséget és az intelligenciát."


Nokia E61i, Nokia E65, Nokia E90 Communicator

"Segítségünkkel az üzletemberek egyszerűen mobillá válhatnak. Ügyfeleink visszajelzései szerint átformáljuk a mobilvilág üzletmenetét. A Nokia Eseries első generációjának sikerére építve az üzleti felhasználók fokozott elvárásaira a Nokia Eseries készülékek új generációjának kifejlesztésével válaszoltunk. Ezek a készülékek felülmúlják majd a várakozásokat, és megalkuvás nélküli teljesítményt nyújtanak" - tette hozzá Vasara.

A gyártó a hálózatszolgáltatóknak is lehetőséget nyújt arra, hogy újabb szolgáltatásokkal bővítsék a jelenleg a bevételeik harmadát adó, üzletembereket célzó kínálatukat. A jelenleg működő és jövőbeli szolgáltatásokat - például hosztolt e-mailt, biztonsági megoldásokat, készülékkezelést és egyéb hatékonyságnövelő alkalmazásokat - támogató Eseries készülékek révén a hálózatszolgáltatók fokozhatják ügyfeleik hűségét.

A Nokia E90 egy igazi mobil iroda. A készülék lelkét alkotó legfrissebb technológiák a munkához szükséges és a magánéletben fontosnak tartott eszközöket időtől és helytől függetlenül biztosítják a felhasználók számára. A gyors WLAN, illetve a HSDPA-val továbbfejlesztett 3G kapcsolat ösztönzi a sok adattal és átvitellel dolgozó alkalmazások mobil felhasználását. Az üzleti és szabadidős alkalmazásokhoz és az internethez kapcsolódási pontot biztosító, 16 millió színárnyalatot megjelenítő S60 böngésző a weboldalakat teljes szélességükben mutatja.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az E90 Kommunikátor S60 platformon alapul, így használói a mobilalkalmazások egész sorát érhetik el rajta. A készülék beépített GPS és Maps alkalmazást is tartalmaz, amelyek segítenek megtalálni a megfelelő útvonalat, és jelzik a közeli szolgáltatásokat. FM rádióval, MP3- és videolejátszóval rendelkezik, valamint egy 3,2 megapixeles autofókusszal és vakuval ellátott, illetve egy videokonferencia-beszélgetésre alkalmas kamerával járul hozzá a személyes kényelem fokozásához.

A vékony, csúsztatva nyitható Nokia E65 tetszetős formában kínálja a megszokott mobil üzleti szolgáltatásokat. Úgy tervezték, hogy a leggyakrabban használt alkalmazások a külső borításon elhelyezkedő One Touch gombokkal is elérhetők legyenek. A felhasználók így egyetlen gombnyomással kezdhetnek konferenciahívást, érhetik el a névjegyzéküket, némíthatják majd hangosíthatják vissza a hívásokat, és indíthatják el az általuk kiválasztott alkalmazást.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A felhasználó által meghatározott alkalmazásokhoz gyors hozzáférést biztosító, telefonkijelzőt megjelenítő aktív készenlét megkönnyíti az üzleti és személyes alkalmazások elérését és az alkalmazások közötti váltást. A készülék a leggyakrabban használt vállalati és fogyasztói e-mail megoldásokat is támogatja.

A kifejezetten a gyakori mobil e-mailezésre tervezett Nokia E61i segítségével a csatolt dokumentumok is könnyen kezelhetők, sőt a készüléken belül szerkeszthetők is. A Navi és One Touch gombokkal kiegészített, újfajta kialakítású teljes billentyűzet révén a felhasználó egyedi mobilélményben részesülhet a tenyérben megbújó készüléknek köszönhetően. Az E61i támogatja a vállalati mobil e-mail megoldásokat. A többféle színváltozatban kapható készüléken 2 megapixeles kamera, illetve zene- és videolejátszó is helyet kapott.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A Nokia E65 már ma elérhető néhány országban, 2007 első negyedévében még szélesebb körben kapható lesz, ára kártyafüggetlenül 400 euró körül várható. A Nokia E61i 2007 második negyedévében kerül a piacra, támogatások nélküli ára szintén 400 euró lesz. Az E90 kommunikátor piaci megjelenése 2007 második negyedévében várható, a nagyobb volumenű szállítások világszerte 2007 harmadik negyedévére tehetők. Ára várhatóan 750-800 euró körül lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BigBigBear #7
    Nekem E70-esem van, és nem tudom, hogy mostanában bármi esély lenne arra, hogy jobb készüléket találjon ki a Nokia. Ebben benne van minden, mégsem péklapát méretű.:C) A kihajtható billentyűzettel könnyen lehet szöveget írni. Remélem nem hagyják abba ezt a nemszép, de roppant hasznos telefon-irányvonalat!
  • Su0my #6
    a Nokia megint sikeresen megalkotott hármat a Világ Leggusztustalanabb Formatervű Telefonokból
  • Rocko #5
    jó mondjuk én bizniszmajomkodok vele egy szerűen csak hülyegyerek telefon
  • Rocko #4
    uhh 800 euró, nem semmi... bár ha céges akkor mindegy
    nekem is e50em van de nem hiszem lecserélném ezek valamelyikére...
  • ColdFire #3
    hát nekem e50em van, célnak megfelel :)
  • Cat #2
    olvasd végig a cikket, "webmester"...
  • Web mester #1
    E90 mikor lesz kapható vajon és menyiért...