Alex

Nyolc új Sony Ericsson telefon

A Sony Ericsson ma bejelentette nyolc új telefonját, a legegyszerübbektől kezdve a zenére és a fényképezésre optimalizált változatokig.

K200i

A K200i készülék lényege, hogy mindig rendelkezésére álljon telefonján a fényképezőgép, amikor csak szüksége van rá. A VGA-fényképezőgép és fotóalbum az erre kijelölt gombra való egyetlen kattintással, azonnal elérhető. A K200i rendelkezik diavetítés-nézettel is, és akár 40 kép tárolására képes. A felhasználók könnyűszerrel megtekinthetik képeiket teljes képernyőn és megoszthatják őket barátaikkal.

Klikk ide! Klikk ide!

A menü könnyen érthető ikonok sorozatára állítható be. A központi navigációs gomb úgy van beállítva, hogy egy kattintással elérhető legyen az akár 300 névjegyet is tároló telefonkönyv vagy az üzenetkezelő menü. A K200i készülék 2007 második negyedévétől kapható hazánkban, metálfekete és világos pezsgőszínben.

K220i

A K200i készülékhez hasonlóan a K220i is egyszerűen használható fényképezőgép-telefon, amely egyikonos kijelzővel és a beépített FM-rádió előnyével rendelkezik. A nyugodtabb percekre is gondolva a K200i készülék akár 10 előre beállított állomás tárolására is képes, vagyis nem kell új csatornára vadásznia, ha váltani szeretne. Sőt mi több, kedvenc csatornájára ébredhet, mivel az beállítható a rádiós ébresztőórán is.

Klikk ide! Klikk ide!

A K220i két szembetűnő színben, jégfehérben és tengerkékben áll rendelkezésre. A K220i készülék 2007 második negyedévétől kapható hazánkban.

J110i

A klasszikus formájú J110i nagy méretű, könnyen olvasható billentyűkkel és egyszerű navigációval rendelkezik. A világos ikonokat tartalmazó központi navigációs gomb úgy van beállítva, hogy egy kattintással elérhetők legyenek a leggyakrabban használt funkciók, mint például a szöveges üzenet menü, a csengetési hangerő vagy az ébresztőóra.

Klikk ide! Klikk ide!

Az egyikonos kijelzőnek hála a menüopciók között egyszerű a navigálás, és a J110i elég akkumulátor-élettartammal és tárhellyel rendelkezik ahhoz, hogy tulajdonosa kapcsolatban maradhasson, akármilyen elfoglalt is legyen, hiszen akár kilencórás beszélgetési időt is lehetővé tesz, és 200 telefonszám tárolására képes. A masszív, robosztus telefon króm kidolgozással és fényes, 65 ezer színt megjelenítő STN-képernyővel rendelkezik. A J110i 2007 második negyedévétől, három szemkápráztató színben kapható hazánkban: krémszínben, szürkében és bíborszínben.

J120i

A J120i készülék a J110i-hez hasonló, könnyen kezelhető funkciókkal rendelkezik, mint például az egyikonos menü és az egykattintásos hozzáférés, a beépített FM-rádió további előnye mellett, amely akár 10 kedvenc csatorna tárolására képes, valamint a telefonhoz mellékelt sztereó headset.

Ha szélesebb közönséggel szeretnénk megosztani a rádió lejátszási listáját, a rádió a J120i készülék hangszóróján keresztül hallgatható. Fülhallgató-mikrofonként is használható, ha rádióhallgatás helyett inkább egy barátját hívná fel. A kompakt és feltűnő, FM-rádiós éjfekete telefon 2007 második negyedévétől kapható hazánkban.

K810i

A K810i keskeny, nagy teljesítményű készülék, amely 3,2 megapixel felbontású, ezen felül autofókusszal és Xenon vakuval rendelkező fényképezőgéppel dicsekedhet. A fő billentyűzet mellett található fényképezőgép-ikonok fényképezőgép-üzemmódban világítani kezdenek, így a felhasználó egyetlen gomb megérintésével elérheti a fényképezőgép-menü opcióit.

A gyenge fényviszonyok és a kontraszthiány többé nem jelenti azt, hogy a felhasználónak törölnie kell valamely fontos képet. Ha a fénykép a készítést követően bizonyos javítást igényel, az új Photo fix megoldásnak köszönhetően egyetlen gomb megérintésével optimálissá tehető a fényszint és a kontraszt. Ha a felhasználó mozgó témát fényképez (például sporteseményen), akkor a BestPic funkcióval kilenc felvételt készíthetünk gyors egymásutánban, majd mindössze ki kell választani a legjobban sikerültet.

A K810i UMTS 2100, illetve GPRS 900, 1800 és 1900 sávon üzemelő készülék, amely 2007 második negyedévétől lesz kapható hazánkban. A készülék két színben áll rendelkezésre: királykék és arany elefántcsont.

K550i

A K550i a Cyber-shot telefonok előnyeit nyújtja kompakt (14 mm vastag) kialakításban, amelynek lényege a könnyen kezelhetőség. Az autofókusszal és LED-fotófénnyel, valamint aktív lencsevédővel felszerelt fényképezőgép felbontása 2 megapixel. A lencsevédőt elcsúsztatva a fényképezőgép egyszerűen aktiválható. A Cyber-shot menü megjelenik a telefon képernyőjén, amely 1,9 hüvelykes méretének köszönhetően keresőként is működik. A Bluetooth technológiával és a Picture Blogging alkalmazással kiegészítve a fényképezőgép-telefon gondoskodik arról, hogy a képeket könnyen megoszthassuk.

Az elkészült képek többféle módon is megoszthatók (a Picture Blogging alkalmazással blogoldalra küldhetjük a képet, memóriakártyán átvihetjük, vagy Bluetooth-al megoszthatjuk). Persze a PictBridge alkalmazással a képeket közvetlenül (az alapcsomag részét képező) USB-kapcsolaton keresztül egy kompatibilis nyomtatóra lehet azokat küldeni. Így kiküszöbölhető a számítógép használata, és nincs szükség többé bonyolult műveletekre.

A koromfekete és törtfehér színben kapható K550i egy négysávos EDGE-készülék, és 2007 első negyedévétől lesz kapható hazánkban.

W610i

A W610i lényege a részletekben rejlik, legyen szó akár a korábbi Walkman telefonok kialakításra épülő külsejéről vagy a mobil zene és a kiváló minőségű digitális fényképezőgép aprólékosan kidolgozott párosításáról. A W610i akár 470 zeneszám tárolására is képes a készülékhez mellékelt, 512 MB tárhelyű Memory Stick Micro memóriakártyán. A TrackID zenefelismerő alkalmazásnak köszönhetően a felhasználó telefonjára rögzítheti egy ismeretelen zeneszám videoklipjét, majd azonnal értesítést kap a zeneszám címéről, előadójáról és az albumról, amelyen a szám szerepel. Mindehhez jön még a 2 megapixel felbontású, autofókuszos fényképezőgép - a W610i készülék a telefon, a zenelejátszó és a digitális fényképezőgép elegye.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A 2 megapixel felbontású, autofókuszos fényképezőgép videofelvételt és -lejátszást is lehetővé tesz. A készülék vízszintes fényképezőgép-menüvel rendelkezik, azaz a felhasználó képkészítés közben úgy tarthatja kezében, mint a normál fényképezőgépet. A Picture Blogging funkcióval a fényképek közvetlenül a felhasználó internetes blogoldalára tölthetők fel. Visszatérve a zenei funkciókra, a W610i RDS FM-rádiót is tartalmaz, a mindennapos munkába járás vagy az edzőtermi tartózkodás szórakoztatóvá tétele érdekében. A W610i Walkman telefon esetében az egyetlen nehézség a választás a két szín közül: narancssárga vagy szaténfekete?

W880i

A mindössze 9,4 mm vastag W880i a legkeskenyebb Sony Ericsson telefon. A készülékhez mellékelt, 1 GB tárhelyű Memory Stick Micro memóriakártyán akár 900 zeneszám tárolható. Ezen kívül egy 2.0 megapixel felbontású fényképezőgép is az UMTS-telefon részét képezi, amely olyan vékony, akár egy normál CD-tok. Kidolgozásának valódi szépségét a csúszásgátló, rozsdamentes acél burkolat és a feltűnő színváltozatok adják, legyen szó akár ezüstszürkéről, akár feketéről.

A W880i tulajdonosa természetesen nemcsak telefonja szép külsejére lehet büszke. A Disc2Phone zenekezelő szoftvernek köszönhetően a felhasználó könnyen átviheti a zeneszámokat a számítógépről egyenesen a telefonra. A sztereó, valós idejű Bluetooth hanglejátszással tehát a zene vezeték használata nélkül élvezhető sztereó Bluetooth headseten, vagy akár közvetlenül az otthoni hangrendszeren. A zenetelefon szempontjából fontos tényező, hogy mindezek a funkciók az akkumulátor élettartamának csökkenése nélkül állnak rendelkezésre.

A W880i akár 18 órányi zenelejátszási időt tesz lehetővé, valamint olyan funkciókat, mint a Flight Mode, amelynek köszönhetően a telefon a zenelejátszó használatának korlátozása nélkül kikapcsolható olyan környezetben, ahol tilos a mobiltelefon használata. A Walkman telefon UMTS 2100, illetve GPRS 900, 1800 és 1900 sávon üzemel, és 2007 első negyedévétől lesz kapható hazánkban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • deMarco27 #28
    Hadd tippeljek: Siemens?
  • gplay #27
    SE 4ever.
  • Bith #26
    A Nokia már-már leszokik az ocsmány telefon gyártásról. Viszont az tisztán látszik, hogy ki vásárolta fel a leselejtezett designjait...
  • Frosty01 #25
    w880i mennyi pénz lesz? :D
  • deMarco27 #24
    Hihi! Én kényszerből használok nokiát, nem is olcsó fajtát, és csak azért nem a k600i-met hordom be melóba, mert nem akarom ütni vágni, ami itt előfordul, többet tud, gyorsabb, és feleannyiba sem kerül.
  • kvp #23
    "Ebben csak az a bibi, hogy a Symbianos Nokiák
    hoz csak a P széria ér fel, ami meg jóval drágább ezeknél."

    Az ujabb w es az m szeriakban is symbian van. Nemelyik ara mar teljesen elfogadhato. Viszont a legolcsobb regi telefonban is annyi szolgaltatas van amennyi egy high end nokiara jellemzo. Pl. nekem van egy osregi es olcso T290-esem, de meg ehhez is van c fordito es teljes fejlesztoi kornyezet. Olyan ertelmetlen dolgok mint pl. a telnet kliens benne vannak a demok kozott, de meg open source-os (pingvines) jatek is van hozza. Ez a telefon _nem_ symbian-os, tehat meg a regi ericsson firmware fut rajta. Es ez volt a vasarlaskor a legolcsobb telefonjuk. (par ezer forint volt feltoltokartyaval egyutt) Ha a nokia kepes lenne legalabb az alapfunkciokat belerakni minden telefonjaba (hivas, sms, ems, mms, email, web) es lenne egy rendes egyseges konfiguracios felulete akkor jobb telefonokat gyartana. Jelenleg a nokiak fo elonye hogy egyszeruek es mindenki tudja haszalni oket, nem az hogy sokat tudnak.
  • Mike at home #22
    kifizeted a memkártyával
  • Mike at home #21
    a 880-ashoz a bluetoothos headsetjüket adják? (26k) no ez igen derék
    mondjuk kenem a hajamra :)
  • jin #20
    Nálam ez pont fordítva volt. SE-s voltam, de amióta kezembe került a Nokia 6600, többé nem kell SE. A Nokia N80 az összes K sorozatot magasan veri. Az E61 meg a P sorozatot.
  • jin #19
    Ebben csak az a bibi, hogy a Symbianos Nokiák
    hoz csak a P széria ér fel, ami meg jóval drágább ezeknél.