Berta Sándor

Nyugdíjba megy a Vista fő fejlesztője

Amint arra a korábbi bejelentések tükrében számítani lehetett, búcsút intett a Microsoftnak az egyik vezető, James Jim Allchin, a Windows fejlesztéséért felelős szakember.

Mint ismeretes, Allchin a Microsoft átszervezése után legutóbb a Platform Products & Services Division munkáját irányította társelnökként, Kevin Johsonnal közösen. Már ekkor tudni lehetett, hogy hamarosan nyugdíjba fog vonulni, ami most be is következett. Allchin még meg akarta várni a Vista fejlesztésének befejezését és piacra dobását, csak ezután akart búcsút inteni a redmondi vállalatnak.

Az utóbbi években volt néhány nagy vihart kavaró bejelentése, például 2004. júliusában közölte Bill Gatesszel, hogy a Vista-projekt rettenetesen el van maradva az ütemtervhez képest, és kijelentette, hogy szerinte az egész fejlesztést teljesen elölről kellene elkezdeni. A szakember attól félt, hogy a Vista soha nem fog elkészülni. "Egyszerűen nem fog működni" - mondta több mint két és fél éve Bill Gatesnek.

Allchin, akinek fő feladata abban állt, hogy a Windows egy eredményes operációs rendszerré váljon, egy egy blogbejegyzésben búcsúzott el a Microsoft munkatársaitól. Szerette volna elérni, hogy a Windows ne csak desktop, de sikeres szerver operációs rendszer is legyen. A cég egyik legjelentősebb vezetője kifejti még hogy örült, hogy együtt dolgozhatott a Microsoft munkatársaival és szerencsésnek érzi magát azért, hogy egy olyan csapat tagja lehetett, amely pozitív módon befolyásolták az embereknek az új technológiákhoz való viszonyát és munkáját.

"Az az igazán őrületes, hogy ez még csak a kezdet. A következő ötven év még érdekesebb lesz, főleg, ha belegondolunk, milyen potenciális befolyása van a technológiai vívmányoknak az emberekre és a vállalatokra" - írta többek között Allchin, aki még nem igazán döntötte el, mihez is kezd friss nyugdíjasként. Azt tudja, hogy szeretne a családjával, a gyermekeivel minél több időt együtt tölteni és ki akarja magát pihenni. Hosszú távon pedig mindenképpen jótékonysági feladatokat akar vállalni.

A szakember végül kijelentette: szereti a Microsoftot és biztos abban, hogy a cég alkalmazottai a jövőben is világszínvonalú szoftvereket fognak kifejleszteni, amelyek lehetővé teszik majd az emberek számára, hogy csodálatos dolgokat valósíthassanak meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)