38
  • turul16
    #38
    A belső levelezésükől más derül ki
    "hogy ha nem a Windowsnál dolgozna, ma egy Apple Macintosht használna."
  • atys2
    #37
    Abszolút egyet értek én is.
  • huuu
    #36
    Szia Strogg!
    Tök egyetértek veled.
    Azért tisztelet az ilyen ügyes fejlesztőknek.
  • Axon
    #35
    Attól még lehet albínó ;-)
  • qtpman
    #34
    ennek nincs szemüvege :S:S:S
  • totya4
    #33
    Tényleg picit mellélőtt megfogalmazás, hiszen pont az gyorsít valamit hogy ha hardveres :)
  • Emmegki
    #32
    A szoftveres gyorsítás az milyen? Negatív idő alatt hajtódik végre vagy mi?
  • turul16
    #31
    Nem így működik a világ.
    Ha már elkövetted a hibát és fontos adataid függnek a rendszertől, akkor nehéz váltani. vendor lock-in
    Manapság még gyenge a függés, de napról napra nagyobb.
  • turul16
    #30
    Legelább terjed az OpenAl :)
  • teddybear
    #29
    Nem tudom olvastátok-e már.
    A román elnök beszéde a Microsoft bukaresti központjának megnyitóján.

  • remark #28
    Annyiban nem off a tema, hogy mezogazdasagi know-how bérlés = informatikai know-how bérlés.
  • remark #27
    -- OFF ---
    (Valszeg ez a tema igy mar OFF egy kicsit.)

    Persze, van aki most is veszi a vetomagot. De ami fontos kulonbseg:

    Ha akarod, a vetomagbol kikelt noveny magjat elvetheted. (Tisztaban vagyok azzal hogy ez nem ugyanolyan jo vetomagnak mint a vetomagnak kitenyesztett.)

    Nezd ezt a megfogalmazast: "...the court confirmed that any product that contained a patented component was itself covered by the provisions of that patent if its owner sold it. And this applied to a living organism which contained a patented gene."
    Minden olyan termeken (=jelen esetben elolenyen) ervenyesitheto a szabadalom amely tartalmazza a levedett gént. (Innen kezdve kerdeses hogy egy levedett emberi génnel kapcsolatban mit es hogyan lehet majd ervenyesiteni... [Nem mintha nem az lenne a kerdes hogy hogy a frászba lehet emberi geneket levedeni...])

    A cikk aztan par kovetkeztetest is levon: "In other words, these MNCs (multinational corporations) want to retain the right to decide what the farmers can and cannot plant. Stretching this logic, the world is being nudged to a position where the US-dominated bio-tech firms will decide what the rest of the world can consume."
    A lenyeg az, hogy ha csak genmanipulalt novenyek leteznek majd, akkor tulajdonkepp mindent, amit ezekkel a novenyekkel megteszunk azt majd szabalyozhatja a genek licencet birtoklo ceg.
    Ma meg termeszetes neked hogy azt csinalsz a gazdasagodban amit akarsz. Holnap meg majd ha engedelyezik a GM kukoricat otthon is, beperelnek, mert engedely nelkul tudomisen mit csinaltal a termennyel.

    Es ez komoly problema tobb jellemzoen mezogazdasagi orszag szamara. Indiaban a rizzsel kapcsolatban voltak gondok, pedig hat az indiai rizs az fogalom. Rizs, amin nemzedekek nottek fel, mindeni magaenak erezte, erre jon egy amerikai ceg, es "felajanlja" a segitseget a problemakkal kuzdo indiai mezogazdasagnak, azaz idovel birtokba veszi a teljes indiai rizskeszletet.

    Mexikonak is beajanlottak hogy van jo kis kukoricank, erdekel? Mexiko erre azt mondta hogy a kukorica hazája Mexiko, es nem kernek holni amerikai know-how-bol.
  • totya4
    #26
    Hát a helyében én is nyugdíjba mentem volna :)

    Igazán nagy áttörés természtesen nem következett be.
    Például biztonság terén sem, de én ezt már korábban és jóval korábban sokszor leírtam itt, hogy linux-szintű biztonságúvá emelni a windowst csak a korábbi alkalmazásokkal történő teljes inkompatibilitással lehetne elérni, márpedig akkor elvész a windows fő előnye, tehát hogy elhiteti a felhasználóval hogy bármilyen időből származó (windowsos) programja futni fog.
    Viszont fejlődni kell, mindig csak annyit változtatnak hogy a programok többsége azért fusson...tehát apránként adagolja és húzza el így a végtelenségig.
  • janos666 #25
    Hmm. Felénk itt egy magyarországi faluban már réges rég vetőmagnak tenyésztett (nem génkezelt, simán tenyésztett...) magokat vesz minden gazda aki normális termést akar. Nincs mindíg minőségi termés a földeken, sőtt az a ritkább, viszont minpségi vetőmagból arányosan jobb termés jön ki az egyéb tényezők mellett. Szóval aki komolyan foglalkozik növénytermesztéssel annak génsebészet ide vagy oda, már régen vetőmagnak tenyésztett magot vesz és meg is éri neki.
  • janos666 #24
    Tesség források.
    1: A beta állípotú DirectSound->OpenAL fordítóról:
    http://preview.creativelabs.com/alchemy/default.aspx
    2: A leírásról mi a gond a DirectSound-al:
    http://forums.creative.com/creativelabs/board/message?board.id=Vista&message.id=1694

    Vista alatt nincs hardveres csak szoftveres gyorsítás DirectSoundhoz. Az új driver csak annyit orvosolt hogy felismeri a Vista 5.1-nek és beállíthatsz 2-nél több csatornás hangot, de szoftveresen fut a soundengine minden játékban...
  • Darth Sith
    #23
    szerintem többet tett le az asztalra mint te.
  • Axon
    #22
    Ez a faszi albínó?
  • remark #21
    Szerintem ez egy tok jo feature. Ha a kollegam huszadik keresre se akarja mar lezarni a projektet amin dolgozunk, csak odalepek a gepehez es elkezdek vele uvoltozni... A Vista meg vegrehajtja. ;-)

    (Perszea a munkahelyi gepeken ugyse lesz engedelyezve a speech recognition.)
  • remark #20
    "...ha elfelejtjuk kifizetni a word havi elofizetesi dijat, akkor az osszes eddig irt dokumentumunk olvashatatlanna valik (...) Igy csak akkor orizhetoek meg az adatok, ha mindig tovabbmasoljuk a legujabb formatumba amiert persze fizetni kell..."

    Mielott meg azt hisszuk hogy erre csak az MS jott ra (hogy ebben milyen sok penz van), nezzunk egy masik peldat is:
    Gene revolution and patent rights


    Fontos resz:
    "In other words, once a farmer uses an `invented' gene-carrying seed — a patented one — he was endlessly bound to the MNC."

    Mert eddig ugy mi volt? A farmer elvetette a magokat, azokbol noveny fejlodott, az magokat hozott, amit a farmer elvethetett ujra, amibol ujra kifejlodott a noveny, es igy minden ment szepen es jol. Na de hogyan lehetne rabirni a gazdakat arra hogy minden evben megvegyek ujra es ujra a magokat? Hat igy. A genmodositott magokbol kifejlodo noveny magjai mar nem hasznalhatoak fel, hacsak nem fizet azok utan is licencdijat a farmer.

    Nem tudom latszik-e a hasonlosag azzal amit az MS csinal? Egyre tobben mondogatjak hogy felesleges uj verzioju X szoftverre valtani (pl. uj windowsra). Na de ez igy nem koser, hat a PC nem olyan mint egy auto ami elrozsdasodik (mert a profitmaximalizalas jegyeben ilyenre gyartani kifizetodobb az autogyartoknak) es az embernek igyis-ugyis muszaj masik autot vennie par evenkent. Egy PC, hacsak nem ugranak meg hirtelen az igenyeink (es bizony sokaknak eleg az a tudas/funkcionalitas ami rendelkezesre all) nagyon sokaig (erts: ahhoz eleg sokaig hogy az elvart szint ala csokkenjen X szofverceg bevetele) valtoztatas nelkul hasznalhato. Es látá az Úr, hogy ez nem jó.
  • Sanyix
    #19
    LOL?
  • Cleawer
    #18
    Amennyiben nem téged fikáznak ,akkor nincs beleszólásod ebbe a témába.
  • DjDano
    #17
    Dzsuvaszoft Csak egy fikagép, nem is érdemes ilyenekre reagálni!
  • strogg
    #16
    kb: a 2 olvashatatlanná vált doksi után megy fel az openoffice, és újragondolják a dolgot redmondban.:)
  • kvp
    #15
    "Egyetlen amit igazán elbasztal a Vistában hogy, mintha soha nem is lett volna, úgy cakk-pakk kikapták belőle a DirectSound3D-t,"

    Ez azert kellett, hogy minden uj jatek az xbox-os api-kat hasznalja. Ugyanezen okbol van vista only dx10. De ezert van az, hogy hivatalosan csak vista alatt lehet majd pc-n hd filmeket nezni. A microsoft eldontotte, hogy a pc-bol is egy xbox360 szeru zart platformot csinal. Ha valaki probalt mar xbox360-on jatek helyett munkat vegezni, akkor tudja mi lesz a windows jovoje.

    Egy jo pelda: ha elfelejtjuk kifizetni a word havi elofizetesi dijat, akkor az osszes eddig irt dokumentumunk olvashatatlanna valik, es nem csak a sajat, de mindenki mas gepen is akinek elkuldtuk oket. Igy csak akkor orizhetoek meg az adatok, ha mindig tovabbmasoljuk a legujabb formatumba amiert persze fizetni kell, vagy ha sikerulne tarolhato formatumba kimasolni oket. (aminek a megakadalyozasat a vista uj ocp renszere vegzi) Ez egy olyan jovokep amit meg 2000 kornyeken vazolt fel Gates, de idaig nem volt meg a lehetoseg a megvalositasara. (Gates szavaival eladas helyett inkabb berbe kellene adni a szoftvereket, mert az jovedelmezobb. Az xbox live mar erre epul, es ha valaki hallott az office live-ositasrol akkor tudja mire gondolok.)
  • A1274815
    #14
    Ez alatt pontosan mit is értesz?
  • A1274815
    #13
    Az viszont tény, hogy a régebbi Creative driverrel tényleg nem ment.
  • GulaSoft
    #12
    A szakember attól félt, hogy a Vista soha nem fog elkészülni. "Egyszerűen nem fog működni" - mondta több mint két és fél éve Bill Gatesnek.
    És igaza lett.
  • A1274815
    #11
    "Egyetlen amit igazán elbasztal a Vistában hogy, mintha soha nem is lett volna, úgy cakk-pakk kikapták belőle a DirectSound3D-t, az összes régi EAX-os játék baszik hardweres gyorsítást kapni, ése miatt sok stereonál több csatornát használni.
    Miért csinálták?"

    Nem szedték ki csak ott is megváltoztatták a driver modellt. Az új Creative Audigy driverral már megy minden EAX (DSound3D/OpenAL) rendesen.

    "Mert a bugreportok szerint ez okozta a legtöbb játék közbeni Wiindows fagyást, így most szerintük sokkal stabilabb lett a Windows."

    Nekem tényleg sokszor okozott XP alatt fagyást a Creative drivere, az tök mindeyg volt, hogy DSound3D-t vagy OpenAL-t használt ugyan úgy fagyott és ugyan abban a driver komponensben.

    "A Creative csinált egy saját dsound.dll-t ami a directx utasításokat OpenAL-re fordítja a játék betöltődésekor. "
    Forrás??? Csak azért kérdezem, mert a Creative driverében nem látom sehol.
    Meg akkor nekem milyen relytéjes oknál fogva megy rendesen DSound-dal is?
  • Inquisitor
    #10
    Ha jól értettem a probléma "csak" az EAX-ot érinti a D3DS hívások az ÚJ driverekkel és új rendszeren keresztül működnek. EAX meg ugye egy partizán D3DS volt, magyarán nem szabványos. Lehet ezentúl a játékok ki fogják használni pl. az Envy24 tudását is és nem csak Creative kártyákkal lehet játszani?

    Minden esetre a Creative a Coopermine hiba óta hibás drivereket halmozza egymásra, szóval simán elhiszem, hogy instabillá teszi a Windowst.

    (Cppermine hibát fél év alatt javították, utána a VIA hibát ráfogták a chipsetre ... majd jóvval késöbb javították. Aztán lokalizált W2K-ra és XP-re nem ment fel pár driverük, hónapokig tartott átirniuk pár sort az INF fájlokban. Aztán volt az apró hiba, hogy összes SB kártya Sb16-tól Audigy-ig pattogot vagy serceget, azt is baromi sokára oldották meg, stb.)
  • janos666 #9
    Egyetlen amit igazán elbasztal a Vistában hogy, mintha soha nem is lett volna, úgy cakk-pakk kikapták belőle a DirectSound3D-t, az összes régi EAX-os játék baszik hardweres gyorsítást kapni, ése miatt sok stereonál több csatornát használni.
    Miért csinálták?
    Mert a bugreportok szerint ez okozta a legtöbb játék közbeni Wiindows fagyást, így most szerintük sokkal stabilabb lett a Windows.
    Mi lett a következménye?
    A Creative csinált egy saját dsound.dll-t ami a directx utasításokat OpenAL-re fordítja a játék betöltődésekor. (ez íródik a memóriába induláskor, ezt használja a játékmotor a régi kód helyett, tehát nem eszik több erőforrást, nem lesz lasabb XP-s futáshoz képest) Magyarán az emberek ugynúgy hardweres gyorsítást fognak használni a directsoundos játékaikhoz, csak annyi külömbséggel hogy egy Microsoft által finomítható diretx komponens helyett az emberek mindenféle egyedi dsound.dll-eket fognak a játékokba injektálni (szimplán bemásolod az exe mellé a mappájába és betölti...) és OpenAL-es hardweres gyorsítást fognak használni. Hát gratulálok, így tuti jobb. Dolgozhatott a Creative is, mi is másolgathatjuk a dll-eket, és még egy fokkal instabilabb lett a rendszer.
  • strogg
    #8
    Az egybehangzó vélemények szerint a forradalom elmarad, és a vista csak egy újabb windows lett. Ettől függetlenül a csóka azért tiszteletet érdemel. Oprendszer készítést levezényelni, és kiadni az azért egy feladat. :)))
    Szerintem is csak annak éri meg a vista, aki új gépet vesz, és ahhoz adják az oem vistát. Idővel meg úgyis kiforrottabb lesz, jobb lesz a driver ellátottság, és talán végre lesz egy windows ami korrektül fog mocorogni 64 bites gépeken is.
    Magáról a vistáról nem mondanék véleményt, mert csak láttam a kollegáimat akik kipróbálták, jómagam nem teszteltem. Amit viszont láttam az alapján nem estem hasra.(magánvélemény)
  • Cruzifix
    #7
    én megvárom bíz, a magyar nyelvű versiot. felrakom és nagyon jó lesz. azt hiszem ennyi a max. ebben a dologban ;)
  • Totigyerek
    #6
    Akkor nekem úgyis mindegy...
  • Inquisitor
    #5
    Drágának drága, de ez azt jelenti, hogy annyiba kerül mint az XP. :(
    Átállni meg nem annyira éri meg, de aki új gépet vesz és hosszútávra, az miért vennne ugyanannyiért XP-t? Aki meg lopja annak is mindegy ...
  • Inquisitor
    #4
    Szerintem akkor találgatás volt csak, most lett hivatalos, ezért van 2x.
  • janos666 #3
    Nekem tetszik, november 12 óta használom.
    Viszont ez a hír hogy nyugdíjazás, tökugyanezzel a kisképpel minth már szerepelt volna.
  • AdaKiller
    #2
    teljesen egyetértek, de gondolom lesz olyan is aki meg nem :P
  • izb
    #1
    A nagy áttörés tényleg elmaradt....sajnos..
    Lesz egy OP rendszer jó drágán és az xp-ről való átállás egyenlőre teljesen értelmetlen...szerintem