Kruza Richárd

Tíz új Panasonic fényképezőgép

Egyszerre tíz új gépet mutatott be a Panasonic, melyek között a kezdők és a komolyabb kompaktokra vágyók is találnak szemrevalót.

DMC-FX12, DMC-FX10

Mindkét modell 7,2 megapixeles szenzorral és f/2.8 induló fényerővel rendelkező 3-szoros optikai (35 - 105 mm ekvivalens) zoommal ellátott Leica DC objektívvel kerül forgalomba. Az FX12 7,2 megapixeles, az FX10 pedig 6 megapixeles felbontású érzékelőt kapott, LCD képernyőjük 2,5 hüvelykes képátlójú. A markolatrész átalakításával a gyár szerint az új modellek divatos formájuk ellenére biztos tartást tesznek lehetővé.


A két új gép rendelkezik egy új, intelligens képstabilizáló rendszerrel, amelyet a Panasonic a most bemutatott fényképezőgépek mindegyikébe beépít. Ez a rendszer két funkciót egyesít: a MEGA O.I.S. , mely a a kézremegés hatását hivatott kiegyenlíteni, valamint a MEGA O.I.S. intelligens ISO-érzékenység vezérlés funkciókat. Ennél a funkciónál a gép Venus Engine III képfeldolgozó processzora érzékeli, hogy a fotóalany mozog-e. Ha igen, a rendszer megemeli az ISO-érzékenységet és növeli a zársebességet. Az Quick Setting (gyors beállítás) funkció, az új Date Stamp (dátumbélyegző) funkció szintén az újdonságok közé tartozik.

DMC-FX30

A sajtóközlemény szerint - a mai divatot követve - a világ legvékonyabb digitális fényképezőgépéről van szó. A Leica DC objektív 3,6-szoros optikai zoommal (28 - 100 mm ekvivalens) rendelkezik. Az Intelligens Képstabilizátor, MEGA O.I.S. és Intelligens ISO-érzékenység vezérlés, a Quick Setting és az új Date Stamp funkciók mind megtalálhatók ebben a kisgépben is.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

DMC-TZ3, DMC-TZ2

Ez a típus a korábbiaknál erőteljesebb zoommal rendelkezik: a szintén Leica DC objektív 10x-es optikai zoommal (28 - 280mm ekv.) átfogással büszkélkedik. A DMC-TZ3 7,2 megapixeles felbontással és 3 hüvelykes LCD képernyővel bír, a DMC-TZ2 pedig 6 megapixeles felbontással és szintén nagyméretű, 2,5 hüvelykes LCD-vel kerül forgalomba. A TZ3 és a TZ2 a DMC-TZ1 utódai. A két új típus a LEICA DC VARIO-ELMAR objektívvel, a MEGA O.I.S.-al és az Intelligens ISO-érzékenység vezérléssel felülmúlja népszerű elődjét.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

DMC-FZ8

Az új 7,2 megapixeles Lumix digitális fényképezőgép 12-szeres optikai zoomra képes objektívvel (36 - 432 mm ekv.) és f/2,8 fényerővel rendelkezik. A DMC-FZ8 ugyanazzal a 12-szeres objektívvel van szerelve mint a népszerű csúcsgép, a DMC-FZ 50-es, a gyártó szerint viszont kompakt jellege és joystickkal történő könnyű működtetése révén gyakoribb használatra buzdít. A Venus Engine III képfeldolgozási eljárás jobb képminőséget és gyorsabb feldolgozást eredményez. A korábban már említett Intelligens Képstabilizátor itt is jelen van.

Klikk ide! Klikk ide!

DMC-LS75, DMC-LS60

A külsőleg áttervezett készülékek divatosabb külsőt kaptak, és továbbra is megmaradt a gépek kompakt jellege. Az AA elemről működtethető modellekben 3-szoros optikai zoommal ellátott (35 mm-es filmes megfelelés: 35 - 105 mm) LUMIX DC VARIO objektív található. Az LS75 7,2 megapixeles CCD-vel, míg az LS60 6 megapixeles érzékelővel rendelkezik. Az előbbiben 2,5"’-os, az utóbbiban pedig 2"-os világos LCD-kijelző működik. Az Intelligens Képstabilizátort itt is megtaláljuk.

Klikk ide! Klikk ide!

DMC-LZ7, LZ6

A Panasonic nagyteljesítményű Lumix digitális fényképezőgép-családja két új taggal bővül: a DMC-LZ7 és a DMC-LZ6 egyaránt 7,2 megapixeles felbontással, 6-szoros optikai zoomra képes objektívvel (37-222 mm ekv.) és AA elemekkel történő üzemeléssel büszkélkedhet. Az LZ7 nagyméretű és világos 2,5"-os, az LZ6 pedig 2"-os LCD kijelzővel rendelkezik.

Klikk ide! Klikk ide!

A Panasonic kívül-belül új dizájnt adott ennek a sorozatnak, a gyártó szerint "mindkét modell megjelenése elődjeihez képest divatosabb és jobb minőséget sugall". A gépek kisebbek és könnyebbek lettek, noha elődeikhez hasonlóan AA elemekkel működnek. A két gép, fenti társaihoz hasonlóan szintén használja az Intelligens Képstabilizátort.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • babajaga #17
    Ippeg most láttam a TV-bem egy Panasonic 20-assal fényképezni magától eltartva. Szerencsétlen azt hiszi hogy ez a módi.Borzasztó mikor ilyen hülyeségek terjednek. Régebben a filmes kompaktoknál volt a félkézzel való fényképezés, amikor a másik kéz nem is volt elfoglalva.
  • galocza #16
    sajna ebben a kategóriában egyre kevésbé divat, pedig a megszokáson kívül praktikus erényei is vannak...
  • galocza #15
    #3 nem fotós, abszolúte laikus 8), és hogy ezt érzékeltessem (laikus voltomat)+ a tréfa kedvéért a kifejezés

    #5 én azért ragaszkodnék hozzá, szeretem az ilyesmit, nem zavar be a túl erős fény , energiaspórolás + valahogy jobb átkukucskálni és kb látni a frankót, mint nézni egy akármilyen nagyfelbontású méretű lcdt. szóval ez nálam perdöntő. bármennyire (és nagyon!) szimpatikusak a pana készülékek, emiatt buktak. nem azért mert kevesek, hanem mert a canon -ebben- több.
  • Cat #14
    valóban nem említik, csak a kép miatt linkeltem be: láthatóan tökéletesen ugyanaz a kettő.
  • babajaga #13
    De az igazi baj hogy nem lehet fényképezőgéptartással fényképezni, csak magadtól eltartva az meg nem mindíg jó, és ezt sokan nem értékelik.
  • mikloss #12
    Tényleg, most veszem észre, hogy nincs rajtuk kukucskáló
  • Blasta #11
    Azért írtam, mert pl az általad linkelt oldalon sem említik, hogy a távolkeleten vagy az usa-banmás lenne a pana gépek neve. Ettől még valszeg úgy van, csak nem láttam még erre példát (pl. a Canonok egyéb nevei a dpreview-n szépen fel is vannak tűntetve).
  • babajaga #10
    A kis érzékelők nem is lehetnek mások. Csak kis érzékelőhöz lehet kis gépet csinálni, kis optikával.Egy 6mm-es gyújtótávolságú optika nem tud kirajzolni egy APSC érzékelőt.
  • Cat #9
    Az első képen az ott FX10, csak néhol más a neve (lásd pl. a Canon 350D pl. Digital Rebel néven fut az Államokban).

    http://www.dpreview.com/news/0701/07013103panasonicfx10fx12.asp
  • Blasta #8
    Tesztképek????
    Most lettek bejelentve, mégis mit vársz???