Alex

Ultravékony és vízálló Panasonic fényképezőgépek

A Panasonic tíz új fényképezőgépet mutatott be a CES-en, melyeket beépített WiFi és NFC technológia, távvezérlés és egyszerű megosztás jellemez.

A Panasonic 2013-as LUMIX termékcsaládjában sztenderd a beépített wifi-csatlakozás, az érintés nélküli vezeték nélküli átvitel, a távvezérelhető exponálás és képmegjelenítés valamit az egyszerű megosztás a közösségi hálózatokon. Ha például állványról dolgozik a fotós, a képkockát képes az okostelefonjáról vagy a tabletjáról pozícionálni, akárcsak exponálni, vagy épp egy klikkeléssel megosztani a kész felvételeket a közösségi szolgáltatásokban. A képek és a videók visszanézése okostelefon mellett TV-n keresztül is lehetséges.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A TZ széria legújabb modellje, a LUMIX TZ40 egy kompakt szuperzoom, 18,1 megapixeles MOS képérzékelője 20-szoros optikai zoommal társul. Képes Full HD videófelvételre és számtalan automatika támogatja a képkészítést. A LUMIX TZ35 ugyanez olcsóbban, csak 16,1 megapixeles MOS szenzorral és Wi-Fi nélkül.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A Lumix FT5 víz- és rázkódásálló, kirándulóknak készült kompakt. 12 méter mélységig merülhetünk vele, és használhatjuk 28-128mm-es, azaz 4,6-szoros nagyításra képes objektívjét Full HD videózásra. A cég közleménye szerint kibírja, ha két méter magasról zuhan a legkeményebb felületre, és a hidegnek is ellenáll, mínusz 10°C-ig kiválóan használható, ráadásul száz kilóig nyomásálló.

Klikk ide! Klikk ide!

Ikertestvére, az FT25 ugyanez gazdaságos változatban: hét méterig vízálló, másfél méterről leejthető, és 16 megapixeles CMOS helyett egy 16 megapixeles CCD-vel szerelik. Március végétől lesznek kaphatók több színben.


Panasonic LUMIX DMC-LZ30

A LUMIX LZ30 egy alsókategóriás szuperzoom: a 16 megapixeles CCD chip egy 35-szörös nagyításra képes objektívvel (25-875mm) párosul. Beállítható a rekesz, hogy befolyásolni lehessen a mélységélességet, és manuálisan választhatunk záridőt is. Nagy, 3 collos, 460 ezer pixeles LCD-t raktak a hátuljára. Csak 720p videófelvételre képes, viszont van benne HDR, panorámamód és fotóeffektek használatának lehetősége. A Creative Control és Creative Retouch módok lényegében beépített retus-opciók.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A Lumix DMC-SZ3 egy univerzális kompakt 16 megapixeles CCD-vel, tízszeres zoommal, LEICA objektívvel. Másodpercenként 10 felvételre is képes, 720p-ben vesz fel videót, 14 kreatív módja van. Márciustól lesz kapható fekete, kék és fehér színekben. Testvére, a SZ9 ugyanennek CMOS variánsa további automatikákkal megspékelve, valamivel magasabb áron.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A soron következő LUMIX XS1 a vékony eszközök táborát gyarapítja, a 14 mm vastag házba 16 megapixeles érzékelőt és ötszörös nagyításra képes optikát (24 – 120 mm) zsúfoltak. A gyártó közlése szerint az eladásoknál azokra az okostelefon-tulajdonosokra számítanak, akik a fotózásban szeretnének magasabb szintre lépni. Van benne képstabilizátor és 13 különböző beprogramozott filter a kreatív és művészi extrák széles skálájával (Pop, Retro, Miniature stb. effektek).


Panasonic Lumix DMC-FH10

Ehhez kapcsolódva még két töltelékmodellt meg kell említeni, a Lumix DMC-FH10-et és az F5 kompaktokat. Előbbi műszakilag egy nagyobb házba rakott XS1 kreatív szűrők nélkül, míg a belépőszintű F5 a sorozat legkisebb, 14 megapixeles szenzorát kapta, hagyományos dizájn és megszokott alapfunkciók jellemzik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!