Berta Sándor

A világhálón debütál a ZDF új krimisorozata

Pénteken indul a ZDF német televízió új KDD - Kriminaldauerdienst nevű sorozata. Rendhagyó módon azonban a műsor premierjére nem a csatornán, hanem egy internetes honlapon kerül majd sor.

Az érdeklődők már egy nappal korábban megtekinthetik a világhálón a sorozat első részét. Mindez sajnos egyáltalán nem számít gyakorinak a mai világban. A televíziós csatornák általában mindig először leadják a sorozataikat, majd néhány esetben csak ezután, szinte vonakodva egyeznek bele az online megjelentetésükbe is. A ZDF ezzel a hagyománnyal akar most szakítani. Örömteli az is, hogy a premier teljesen ingyenes lesz.

A sorozat egyes részei az interneten csütörtökönként 21 óra 15 perctől, a televízióban pedig péntekenként hasonló időpontban lesznek megtekinthetők. "A ZDF az internetben egy fontos televíziós műsorterjesztési lehetőséget lát. Ezek még csak az első lépések a digitális világban, ahol lassan az internet és a televíziózás már teljesen összenő" - jelentette ki Robert Amlung, a német televízióadó Új Média szerkesztőségének vezetője. "Az online megjelenés lehetővé teszi majd nézőink számára, hogy az esetlegesen elmulasztott részeket is bármikor megnézhessék" - tette hozzá Axel Laustroer, a KDD szerkesztője.


A szakemberek szerint a műsorfolyam megfelelő minőségű megtekintéséhez legalább másfél megabites adatátviteli sebességű internethozzáférésre lesz szükség, míg az utólagos lejátszáshoz ennél kisebb sávszélesség is elegendő. A KDD egyes részeinek megtekintéséhez, illetve a mentett részek lejátszásához a Windows Media Player és a Real Player egyaránt használható lesz. A sorozatban a Berlin-Kreuzberg kerületi rendőrség nyomozóinak munkáját kísérhetjük majd figyelemmel.

A Golem német híroldal információi szerint az egyes részek a ZDF honlapján a ZDFmediathek menüpontban lesz megtekinthetők. Arra a két kérdésre azonban, miszerint milyen kodeket használnak a filmsorozat részeinek tömörítésénél, illetve a televízióadó szerverei bírni fogják-e a nézői rohamot, az illetékesek nem tértek ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!