Specker Balázs

Spamkirályt perel a MySpace

A népszerű közösségi oldal kedden bejelentette, hogy eljárást indított egy coloradói lakos ellen, akit a világ három legnagyobb spammere között tartanak számon. A vád szerint a férfi lopott jelszavak segítségével MySpace-adatlapokhoz fért hozzá, majd spamekkel bombázta a mit sem sejtő tagokat.

A vádlott Scott Richter neve nem ismeretlen a spamvilágban. A coloradói spamkirályként ismert férfit New York állam főügyésze és a Microsoft is beperelte már, amiért kéretlen üzeneteket küldött New York-i hotmailes felhasználóknak - értesült a ZDNet. Az ügyben akkor sikerült megegyezésre jutni, Richter dollár milliókat fizetett kártérítés gyanánt, és beleegyezett, hogy változtat e-mailes marketing tevékenységén. A jelek szerint ez utóbbi nem járt nagy sikerrel.

"Kötelességünk megvédeni közösségünket az adathalászattól és a spamtől" - mondta Hemanshu Nigam, a MySpace biztonsági főnöke az E-Commerce Times oldalán. A közösségi háló hivatalos panasza szerint 2006 második felében Richter és ismeretlen szövetségesei spam üzenetek millióit küldték el MySpace-felhasználóknak, melyekben csengőhangokkal, ruházattal és más termékekkel foglalkozó oldalakat igyekeztek népszerűsíteni.

Az oldal kijelentette, a mostani ügy csak egyike azoknak az erőteljes lépéseknek, melyeket a spam elleni küzdelem támogatására, valamint felhasználóik védelme érdekében kívánnak tenni a közeljövőben. A News Corp tulajdonában lévő vállalat már korábban is indított hasonló eljárásokat. Többek között a TGLO/The Globe nevű céget is beperelte, amiért állítólag spameket küldött MySpace felhasználóknak és megsértette az oldal használati feltételeit.

A MySpace azonban a felperes szerepe mellett néhány hete a másik oldalról is megtapasztalhatta az igazságszolgáltatás gyakorlatát, amikor egy család beperelte őket, mert véleményük szerint nemtörődömségük miatt gyermekük online ragadozók célpontjává vált.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tripax #4
    Szerintem meg csalinak használni a többi perverz elfogásához, és ha ők is megvannak akkor azokat is csalinak (asszem felfedeztem valamiféle piramis dolgot:). Aztán már egész szép kis brigáddal lehet közmunkázni.
  • Morden23 #3
    Golyó pénzbe kerül.

    Közmunka, én még mindig ezt mondom. Autópályaépítés, metróalagút-fúrás.

    Ha megszopatom a társadalmat, akkor kompenzálni kell, nem meghalni, meg a börtönben nyaralni adófizetői pénzen.
  • Penge4 #2
    Én is erre gondoltam. Az ólommérgezés sokkal gyorsabb, egyszerűbb és olcsóbb, mint bármilyen per.
  • raingun #1
    Fickót lelőni, ennyi. Minden más csak költségesebb.

    Az online ragadozó kifejezéstől meg herótom van. Vagy talán az offline pedofilt ragadozónak hívják?