Berta Sándor

Mégis a HD-DVD-t támogatja a pornóipar?

A korábbi tervekkel ellentétben számos pornófilm-gyártó cég döntött úgy, hogy a Blu-ray formátum helyett a konkurens HD-DVD-t támogatja. Ezzel új helyzetet teremtettek a pornófilmpiacon.

A pornóipar éves szinten milliárdos forgalmat és bevételeket számol el. Ennek tükrében érthető, hogy a pornóproducereknek és a filmgyártó cégeknek komoly befolyásuk van a Blu-ray kontra HD-DVD háború alakulására, sőt akár a végkimenetelére is. A Wicked Pictures, a pornófilmpiac egyik meghatározó szereplője már a héten piacra dobja első HD-DVD filmjét. A Digital Playground, a másik nagy pornófilmgyártó cég az első HD-DVD filmjét január 18-án jelenteti meg. A két stúdiót további cégek is követhetik év közben.

"Amennyiben a Blu-ray formátumot nem fogja támogatni a pornóipar, akkor a HD-DVD nyer majd" - reagált az új helyzetre Jake Richter, a Jon Peddie Research piackutató cég elemzője. A cégek számos indokot soroltak fel a HD-DVD mellett. Így például egyaránt jó pontnak számít, hogy kedvezők a gyártási költségek és jó a technológia támogatottsága is. "Olcsóbb számunkra, ha a HD-DVD-t választjuk" - foglalta össze számos cég véleményét Jackie Ramos, a Wicked Pictures DVD-gyártásért felelős alelnöke, aki azért gyorsan hozzátette: nyitottak a Blu-ray támogatására is.

A Clubjenna nevű vállalat azért döntött a HD-DVD mellett, mert nem látta biztosítottnak, hogy a Blu-ray hozza a számára fontos célközönséget. A cég ezzel arra próbált célozni, hogy a PlayStation 3 konzolokba beépített Blu-ray lejátszókon nem valószínű, hogy a fiatalok pornófilmeket akarnak majd nézni. Jake Richter szerint azonban a cégeknek van még egy érvük a HD-DVD mellett, ez pedig - bármilyen mosolyogtató is - a szabvány neve. "Amennyiben valaki egy HDTV-t vásárol, akkor logikus, hogy mellé egy HD-DVD- és nem pedig egy Blu-ray lejátszót fog venni. Blu-ray TV ugyanis nem létezik" - érvelt a szakember.

Mindenesetre a pornóipari cégek mostani döntése különösen annak tükrében érdekes, hogy korábban a vezető vállalatok, például a Digital Playground képviselői egyöntetűen a Blu-ray mellett tették le a voksukat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #67
    Upsz, azt hiszem, én voltam félreérthető. Ez a mondat, hogy "A gyártás elkezdése drágább, mert jobban át kell alakítani hozzá a gépeket, stb., viszont maga a gyártás már olcsóbb." természetesen a Blu-rayre vonatkozott. (Mondjuk már párszor leírtam így.)
  • Hegyikecske #66
    Itt még nagyon nem dőlt el semmi, de az tény h ahol a pornó van, ott a nyertes formátum. Hajrá HD-dvd, bukjon a sony terméke!
  • BiroAndras #65
    "A mostani DVD-gyártók gyártósorainak átállítása HD-DVD gyártásra kevesebbe kerül, mintha Blu-Ray-re állnának át."

    De nehéz itt egyeseknek a felfogása.
    Még 1x: Rövid távon a HD-DVD-t olcsóbb gyártani a könnyebb átállás miatt, de hosszabb távon a BR könnyen olcsóbb lehet, mert egyszerűbb a gyártása.
  • irkab1rka #64
    Mit gondolsz? Valakinek ki kell fizetni a gyártást és a hasznot. Te nem, én nem... Maradt 100 millio user, akinek userneve sincs, nem hogy internete. Videotéka, oszt hajrá.
  • Adenoma #63
    forrást légyszi, mert nem hiszem el azt a mondatot
  • GulaSoft #62
    Ki vesz pornó filmet dvd-n ma az internet korában???
  • sh4d0w808 #61
    Dez: tévedsz szerintem. A mostani DVD-gyártók gyártósorainak átállítása HD-DVD gyártásra kevesebbe kerül, mintha Blu-Ray-re állnának át.

    A Sony-t meg ne fényezzük már; szart gyárt drágán és a vásárlóit szivatja (pl. rootkit a CD-n). A PS3-ra azt mondani, hogy jó - hm... nézz meg rajta egy PS1-re készült játékot...
  • dez #60
    Jó, oké, a másodikat már nem olvastam el olyan figyelmesen. De az elsőbe még ezt írtad: "Akkor meg a végén kiderül, hogy jobban megéri HD-DVDkre adatokat rögzíteni." - és itt nem szerepelt, hogy 1-rétegűkről beszélsz.

    Mindegy, igazából ez nem tetszik: "HDDVD gyártása olcsóbb" - mert ez egyszerűen nem igaz! A gyártás elkezdése drágább, mert jobban át kell alakítani hozzá a gépeket, stb., viszont maga a gyártás már olcsóbb. Már leírtam, miért.
  • dez #59
    Ha ez igaz lenne, ez sem létezne: porn on BD
    Úgyhogy inkább hagyjuk ezt a hülyeséget.
  • csibra #58
    Látom nem láttál még magyarországon DL DVD árat, én 2200 körül láttam utoljára a legolcsóbbat, ha dvdpapánál 650-ért lehet kapni, akkor máris látszik, mennyi is rajta a jogdíj. És gyaníthatóan azért is nem gyártanak belőle sokat, mert a gyártókat id piszkálják a különböző film/szoftverkiadók pont az egyszerű másolás, jogdíjkiesés miatt -> tehát a gyártási költségek is erre vezethetők vissza.