Specker Balázs

Emmyt a MySpace-tagoknak!

A MySpace szövetségre lépett az Emmy-díj megítéléséért felelős National Television Academy of Arts & Sciences nevű szervezettel, hogy médiabarát tagjainak lehetőséget biztosítson a nemrég indult szélessávú divízióban való versenyzéshez.

A tévés szervezet a legjobbnak tartott napi televíziós, sport, hír és közszolgálati műsorok mellett most már a legnívósabbnak ítélt netes felvételeket is kitüntetésben részesíti. A díj célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a YouTube videomegosztó oldalon közzétett amatőr, de minőségi darabok iránt. A mostani megállapodás értelmében a MySpace-felhasználók is csatlakozhatnak a projekthez. A közösségi oldal több mint 80 millió felhasználója közül körülbelül 50 ezer tag érez magában filmes hajlamokat - írja a CNet.

A nagyfokú filmes elkötelezettség mellett minden bizonnyal az is szerepet játszhatott a mostani megállapodásban, hogy a MySpace igyekszik versenyképes maradni a legfőbb riválisnak tartott YouTube-bal szemben. A News Corp. tulajdonába került szolgáltatás most egy promóciós oldalt is létrehozott, ahol az otthon készült videók helyet kaphatnak, és megtekinthetők lesznek. A Broadband Emmy kategóriáinak - szórakoztatás, hír és dokumentumfilm, üzlet és pénzügy, közszolgálat és sport - szakértői e videók közül választják a döntős darabokat, melyeket közvetlenül az Emmy díjakra jelölnek. A 300 dolláros nevezési díjat a MySpace vállalja magára.

A díjak június 14-én - a 2007-es Emmy-gála keretein belül - kerülnek átadásra. A ceremóniát élőben a világhálón is közvetítik. A Broadband Emmy nem összekeverendő az Interactive Emmykkel, amelyeket az interaktív televíziózásban átütő eredményeket felmutató cégek között osztanak ki. Az eddigi győztesek között olyan vállalatok szerepeltek, mint a TiVo, vagy a Cablevision.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #2
    Igen, a MySpace nem a Googleé.
  • ssdb #1
    Gyerekek én 1et nem értek a MySpace nem a Google-é? Mer a YouTube az övé... szal akkor mos minek a verseny vagy tévedek?