MTI

Karácsonyi ajándékok árverése interneten

Határozottan virágzik a karácsonykor kapott ajándékok eladása a francia internetes portálokon.

A TNS-Sofres felmérése szerint az internetezők 15 százaléka kijelentette: ezen az úton szabadul meg a felesleges ajándékoktól, ami azt jelenti, hogy egy év alatt megduplázódott a számuk - írta a L,Express című francia hetilap.

"Szabadabban beszélnek már erről, nem tabu a téma és a tény, hogy lehet erről kommunikálni, feloldotta a gátlásokat" - mondta az egyik internetes árverési honlap gazdája. Nála már 2005. december 24-én és 25-én kétszer annyian jelentkeztek "új vagy nagyon jó állapotban lévő holmik eladásával", mint év közben.

A hasonló profilú honlapok ezért az év végi ünnepek körül a jó üzlet reményében fokozták reklámtevékenységüket e-mail és hírlevelekkel, amelyekben nem mulasztották el jelezni az eladók számának növekedését.

A felmérés szerint az internetezők által eladott ajándékok között az első helyet a ruhaneműk és a kiegészítők foglalják el, ezután következnek a CD-k és a DVD-k.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • archelf #3
    Még hogy tabu meg ilyenek. Egyszerűen csak nem merik megmondani a rokonoknak kerek perec: Hozzatok pénzt, az ajándékot úgyis eladom...

    AE
  • szivar #2
    Nem az ünnep az undorító, hanem egyes emberek viselkedése. Vesz valami ajándékot a családnak, oszt jó. Egy-két napig szeretet ünnepe, meg milyen boldogság hogy itt vagytok, szeretek minden embert... Karácsony után meg ismét egy évig el van felejtve minden és mindenki.
  • Ajnasz #1
    Milyen szép ünnep ez a karácsony. Őszinte szeretettel adják és fogadják az emberek az ajándékokat... Komolyan nem tudom megérteni, mi szükség van az efféle "ünneplésre". Maximum a gyerekeknek lehet jó, hiszen számukra csak annyit jelent, hogy kapnak valami játékot. Persze aztán, mikor legközelebb az oviba/isibe mennek, akkor jön a hatalmas csalódás, hogy Pistike mennyivel jobb ajándékot kapott...
    Undorító egy ünnep ez