Napi Online

Gondok az új amerikai RFID-s útlevélnél

Hosszas fejlesztés és a bevezetés biztonsági problémák miatti halogatása után az USA elkezdte kibocsátani az RFID-azonosítókkal ellátott útleveleket.

Az azonosítóchip tartalmazza az útlevél tulajdonosának fényképét, ujjlenyomatát és fejlesztői, illetve a kibocsátó állami hivatal szerint ellenáll azoknak a kísérleteknek, hogy illetéktelenek kiolvassák ezeket belőle. Az Egyesült Államok kormányának illetékesei több biztonsági intézkedést is felsorolnak, amelyek közül az egyik az útlevél fedőlapjába helyezett fémszálhálózat, amely összekuszálja az illegális kódszkennelők gépeinek elektronikus agyát.

A rendszer kritikusai szerint ugyanakkor például e védelem kijátszásához elegendő, hogy csak egy kicsit nyitva legyen az útlevél, máris hozzáférhetővé válnak a RFID-en őrzött információk - derül ki az Internet News tudósításából.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mrzool #3
    Itt passzív RFID-s rendszerről van szó, tehát először egy readernek meg kel szólítania az eszközt, és csak akkor fog visszasugározni. Önmagában egy darab vasgolyóval ér fel.:)

    A cikk pedig no comment, nevettem egy jót.:)
  • AranyKéz #2
    Egyetlen fémszál bezavarja ? Ráadásul a leolvasó agyát ? Nehogymár :D

    Tudnám akkor mi az előnye ha ugyanúgy elő kell venni...
  • pbanfa #1
    Egy kérdés jutott eszembe? A repülőgépeken nagyon félnek minden féle "felesleges" rádió sugárzástól, mivel az zavarokat okozhat. Én nem tudom, hogy mi az RFID-s útlevelek működési frekije, sőt azt sem, hogy mekkora a teljesítmény (nyilván nem ér fel egy mobil sugárzásával), de ettől nem félnek?