SG.hu

Cisco támogatást kap az RFID technológia

Integrált RFID-támogatás a Cisco alkalmazásorientált technológiájával; új szolgáltatások az optimalizált RFID-hálózatok tervezéséhez

A Cisco Systems bejelentette, hogy az intelligens hálózati infrastruktúrára irányuló kezdeményezését (IIN) kiterjeszti a rádiófrekvenciás azonosításra (RFID). Az új megoldás a vállalat közleménye szerint megkönnyíti a rádiófrekvenciás technológiák bevezetését a beszállítói láncok szintjén, az információk áttekinthetőbbé tételével és az üzleti folyamatok optimalizálásával csökkenti a szervezetek üzemeltetési költségeit.

A Cisco RFID Solutions megoldások középpontjában a cég alkalmazás-orientált hálózata (AON) áll. A hálózati infrastruktúrába beágyazott RFID köztesszoftver-funkciók a méretezhetőség javítása mellett gazdaságosabbá és egyszerűbbé tehető az RFID technológia bevezetése. Az RFID-t támogató Cisco AON-modulok az informatikai infrastruktúra bármely pontján telepíthetők: a hálózat peremén az RFID alapú eseményrögzítéshez és -szűréshez, az adatközpontban pedig adathitelesítéshez, további szűrésekhez, az adatok összevont kezeléséhez, valamint az alkalmazásprotokollok közötti átjárhatóság biztosításához.

Mindezeken túlmenően az AON-modulok az adatok külső üzleti partnerekkel való megosztása érdekében lehetővé teszik a kimenő adatok titkosítását, a digitális aláírások kezelését és a tartalom alapján történő útvonalválasztást. A Cisco "AON for RFID" hálózatokban az ügyfelek az RFID-alkalmazások jelenlegi és jövőbeli bevezetése során a vállalati szervezet szintjeihez igazodva optimalizálhatják a folyamatokat, amivel a hálózat működése is hatékonyabbá válik. Az integrált RFID funkciókkal és a Cisco által nyújtott támogatási szolgáltatásokkal a vállalatok optimálisan kihasználhatják hálózati erőforrásaikat és egyszerűen megvalósíthatják RFID infrastruktúrájukat.

"Az EPC-t (elektronikus termékkódok) támogató hálózat lehetővé tette, hogy nekilássunk szállítói láncunk átszervezésének. Ennek eredményei többek között a pontosabb rendelések, a gyorsabb rendelésfeldolgozás, az áttekinthetőbb készletgazdálkodás, a pontosabb kiszállítások és a kiskereskedelmi üzletek jobb ellátottsága." - nyilatkozta Dick Cantwell, a Gillette EPC-csoportjának alelnöke. A METRO Group jelenleg harminc országban több mint 2400 áruházzal rendelkezik. A világ harmadik legnagyobb kiskereskedelmi hálózata a Cisco megoldásaira támaszkodva mindig a legkorszerűbb, sőt, olykor futurisztikus technológiákat bevető kiszolgálásban részesíti vásárlóit. "Cégünk meggyőződése, hogy az RFID technológia át fogja formálni a kiskereskedelmet" - mondta Zygmunt Mierdorf, a METRO Group informatikai igazgatója, a vállalat igazgatótanácsának tagja, majd így folytatta: "Nagy örömünkre szolgál, hogy az RFID bevezetésével gyakorlatilag kiküszöböltük a kiskereskedelem egyik legzavaróbb problémáját, az előre nem látott készlethiányokat, és így vevőink sose távoznak csalódottan üzleteinkből."

"Ügyfeleink elmondták, hogy számukra a legfontosabb szempont a kísérleti programról az éles rendszerre való zökkenőmentes átállás volt, és csak ezután következett az üzletmenet és a hatékonyság javítása" - nyilatkozta Mohsen Moazami, a Cisco kiskereskedelmi termékelosztásért felelős alelnöke, az EPCglobal irányító tanácsának tagja, majd hozzátette: "Az RFID hálózati alkalmazhatósága és az elosztott intelligens infrastruktúrák lehetősége vezette cégünket a Cisco RFID Solution kifejlesztéséhez. A megoldáscsomaggal ügyfeleink olyan egységes, integrált és intelligens RFID-hálózathoz jutnak, amelynek nyílt szabványai támogatják a különböző gyártók eszközeinek együttműködését."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!