Specker Balázs

iPhone: a név nem kötelez

Az iPhone körüli mítosz szertefoszlani látszik, legalábbis ami a márkanevet illeti. Az Apple helyett ugyanis a Cisco leányvállalataként működő Linksys piacra dobta saját iPhone-ját. A várakozásokkal ellentétben nem MP3-as mobilok, hanem vezetéknélküli VoIP-készülékek kerülnek forgalomba a megtévesztő név alatt.

A Cisco még 2000-ben - az Infogear felvásárlásával - jutott hozzá az 1996-ban bejegyzett iPhone márkanévhez. Habár az Apple-nek le kell mondania a jól csengő névről, vélhetően már jó ideje tudtak a Cisco tulajdonjogáról, így nem érte őket meglepetésként a hír.

Az új készülék révén ingyenes, illetve alacsony percdíjazású internetes telefonáláshoz juthatnak a felhasználók, valamint közvetlenül a telefonnal keresgélhetnek a helyi üzleti információk között. Emellett zene, fotó valamint streaming videó hallgatására-nézésére is lehetőség lesz, közvetlenül az internetről. A hírek szerint a handset az összes nagyobb chat-szolgáltatással - így a Skype-pal, az MSN Messengerrel, a Yahoo Messengerrel, a QQ-val, illetve az ICQ-val is - kompatibilis lesz.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

Bár maga a név minden bizonnyal sokak érdeklődését felkelti majd, az új vezetéknélküli készülék körül talán csak néhány hétig vagy hónapig tart majd a felhajtás, mivel márkajelzéssel kapcsolatban elvárt követelményeket nem elégíti ki.

Korábban arról számoltunk be, hogy az Apple első mp3-telefonjai 3G-támogatással 2007-ben érkeznek, és képesek lesznek - a mobilos technológia előnyeit kihasználva - gyorsan, közvetlenül a készülékre letölteni az iTunes kínálatában található zeneszámokat. Tény, hogy az iPhone-nevet sohasem használta az Apple, csupán a megszállott iPod-rajongók fejéből pattant ki - írja a onecompare.

A Linksys iPhone termékcsaládja két taggal bír majd, az egyik a 180 dollárba (körülbelül 36 ezer forint) kerülő net-telefon, míg a másik a 200 dolláros - hagyományos és VoIP használatra egyaránt alkalmas - modell.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Omega #9
    Aztán, nagy dolog. Ha ezek elterjednek, akkor a mobilszolgáltatók is visszavesznek a díjszabásukból.
  • Mike at home #8
    szerintem meg te vagy hülye
  • Neerpelt #7
    Gyerekek! Ezek a jövő telefonjai. Ha nem hiszed, hát hülye vagy.
  • Max Damage #6
    Nemtom mi ez a nagy ellenszenv... Ez igenis a maga kategóriájában egy jó telefon lehet... Bár én az almatelefonra várok :P
  • Flashy #5
    "mivel márkajelzéssel kapcsolatban elvárt követelményeket nem elégíti ki" ja hátha jó lesz és olcsó, az meg már gyanús.
  • FragStaR #4
    "bérelj fel" ^^
  • Lazarus #3
    kell a f***nak
  • lpmaskmancick #2
    lopjá magadnak!!!avgy bérelj fel egy cigányt hogy lopjon!!
  • ColdFire #1
    vesztek nekem egyet? O.o