SG.hu

Itt a Java Standard Edition 6

Az új verzió jelentős bővítéseket tartalmaz a webszolgáltatásokhoz és a web 2.0-fejlesztéshez, támogatja a dinamikus nyelveket, a Windows Vistát és a NetBeans Tools fejlesztőeszközt.

A Sun bejelentette a Java Platform Standard Edition 6 (Java SE 6) általános kereskedelmi forgalomba kerülését. A Java SE 6 verzió több mint kétévnyi, az iparág egészére kiterjedő fejlesztőmunka eredménye, amelynek része volt a munkaverziók nyilvános felülvizsgálata, a hetente kiadott buildek megjelenése, valamint a Sun mérnökeinek és több mint 330 külső fejlesztő szoros együttműködése. Azok a fejlesztők, akik azonnal használni szeretnének a Java SE 6 verzióját, már most kihasználhatják a NetBeans Integrated Development Environment (IDE) 5.5 integrált fejlesztőkörnyezetet, amely teljes mértékben támogatja a Java SE 6 platform legfrissebb funkcióit.

A Java SE 6 szoftver megkönnyíti, felgyorsítja és költséghatékonyabbá teszi a fejlesztést, emellett pedig új, fejlettebb funkciókkal bővíti a webszolgáltatásokat, a dinamikus nyelvi támogatást, a diagnosztikát és az asztali alkalmazásokat. Több mint 160 cég a Sunnal együttműködve tesztelte a Java SE 6 platformon a Java technológián alapuló alkalmazásaikat, ezzel is segítve a Java SE 6 kompatibilitását, stabilitását és optimális teljesítményét.A Java SE 6 visszamenőlegesen, a platform előző verzióival is kompatibilis.

A Java SE 6 és NetBeans 5.5 IDE ütőképes párosa megbízható, nyílt és kompatibilis, nagy teljesítményű keretrendszert nyújt a fejlesztőknek a Java technológián alapuló alkalmazások minden eddiginél gyorsabb és egyszerűbb kifejlesztéséhez. A NetBeans IDE olyan nyílt forrású, nagy teljesítményű, moduláris és bővíthető több platformos Java integrált fejlesztőkörnyezetet kínál, amely felgyorsítja a Java SE 6 Java SE 6 szoftver alapú alkalmazások és webszolgáltatások fejlesztését.

A Java SE 6 szoftverrel felgyorsítható a fejlesztői innováció a webes, dinamikus és online csoportmunka-alkalmazások fejlesztésekor. Az új keretrendszer és a fejlesztői API-k lehetővé teszik a Java technológia vegyítését az olyan dinamikus típusadó nyelvekkel, amilyen a PHP, a Python, a Ruby és a JavaScript technológia. Ezen túl a Java SE 6 a webszolgáltatási kliensprogramok teljes választékát kínálja, és támogatja a legfrissebb webszolgáltatási szabványokat, mint például a JAX-WS 2.0, a JAXB 2.0, a STAX és a JAXP.

A Java SE 6 platform bővített eszközkészletet biztosít az alkalmazások diagnosztikájához, felügyeletéhez és monitorozásához, és támogatja mind az új NetBeans Profiler 5.5-öt, mind a Solaris Dtrace-t, amely utóbbi a Solaris 10 operációs rendszerhez készült átfogó dinamikus nyomkövető keretrendszer. Ezen túl, a Java SE 6 a Java Virtual Machine (JVM) és a Java Platform Debugger Architecture (JPDA) eszközeinek kezelőfelületéhez kiadott frissítésekkel tovább egyszerűsíti a szoftverfejlesztők munkáját.

A Java SE 6 verziója jelentős előrelépést jelent az asztali gépes rendszereknél, mivel segítségével a Java-alkalmazások még az eddiginél is könnyebben beilleszthetők a végfelhasználói környezetbe Az interaktív alkalmazások gyors vizuális fejlesztéséhez a Java SE 6 platform új, a NetBeans GUI Builderen (a kódneve korábban Matisse volt) alapuló elrendezéstervező komponenst is tartalmaz.

Az új verzió lehetőségeinek kihasználásához a Java SE 6 platformot vagy a Sun Developer Tools fejlesztőeszközöket használó szoftverfejlesztők igénybe vehetik a Sun Developer Services támogatását. Ez a Sun átfogó fejlesztői támogatórendszere, terméktámogatással és frissítésekkel, továbbképzési és minősítési programokkal. A Sun Java MultiPlatform (JMP) Support a kritikus fontosságú Java technológiához kínál mindenre kiterjedő támogatást a heterogén számítástechnikai környezetet üzemeltető ügyfelek számára, melynek keretében közreműködik az alkalmazások teljesítményének optimalizálásában, illetve a kockázatok mérséklésében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Charybdis #1
    "A Java SE 6 és NetBeans 5.5 IDE ütőképes párosa megbízható, nyílt és kompatibilis, nagy teljesítményű keretrendszert nyújt..."

    Ezt a nagy teljesítményű jelzőt sosem értettem, pedig mindenre ezt mondják mostanság. Ha arra gondolnak, hogy gyorsan fut az biztos nem igaz, vagy ez esetleg a funkciókra utal.