Specker Balázs

100 ezer munkahelyet teremt a Vista

A Microsoft állítása szerint legújabb operációs rendszerük jövő év eleji megjelenése azonnal érezhető hatást gyakorol majd az amerikai gazdaságra.

A szoftveróriás ma hozta nyilvánosságra az IDC adatait, melyekből többek között az is kiderül, hogy a tengerentúlon több mint 200 ezer IT cég több mint 660 ezer alkalmazottja profitálhat a Vista piacra dobásából.

Az IDC jelentése szerint a Vista mintegy 100 ezer új munkahelyet teremt, és 70 milliárd dollár bevételt hoz majd az IT ipar konyhájára az USA-ban. "Felmérésünk szerint a Windows Vista új energiákat szabadít fel a piacon a megjelenés első évében, és az új bevételi forrásoknak köszönhetően jelentős munkaerő és gazdasági növekedést eredményez" - ismertette cége álláspontját John F. Gantz, az IDC kutatásvezető-alelnöke.


Minden Vista által eredményezett 1 dollár bevétel további 18 dollárt hoz a hardvergyártók, szoftverfejlesztők és a szolgáltatók konyhájára

Az IDC úgy véli, hogy az új rendszerhez kötődő bevételek az indulást követő 12 hónapban elérik a 3,9 milliárd dolláros küszöböt. Gantzék számításai szerint a redmondi cég partnerei minden Vistából származó dollár után 18 dollár bevételhez jutnak hozzá, így a teljes befolyt összeg 70 milliárd dollár körül várható. A kalkulált bevételi adatok eléréséhez - amennyiben hihetünk az IDC előrejelzéseinek - az IT-piac szereplőinek az elkövetkezendő egy évben nagyjából 10 milliárd dollárt kell befektetniük vistás termékek kifejlesztésébe, illetve az operációs rendszerhez kapcsolódó szolgáltatások kialakításába.


A tervek szerint az első évben 90 millió darabot szállítanak majd le a Microsoft újdonságából, ami igencsak csak meghaladja az XP öt évvel ezelőtti 67 milliós kezdőkészletét - írja a TG Daily. A 2008-as előrejelzések már több mint 150 millióról szólnak, 2010-re pedig a bűvös 200 milliós határ átlépése a cél.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wanek #18
    "Jol ertem, hogy, windows felhasznalo cegek fizetik be valahogy ezt a penzt ,tehat nekik a Vista-ra valo atallas Vista_Bolti_Ara*19 penzbe faj ?" - igen, jól érted. Csak ha így írták volna, az már a leghülyébb vásárlót is elgondolkodtatja. Ugyanis a hülye vásárló nem lát tovább az orránál, nem képes önálló gondolkodásra, csak elfogadja azt, amit mondanak neki. És miről is szól a hír? Fantasztikus üzletről, sokszoros pénzekről, USD milliárdokról. De az már nem jut el az agyáig, hogy ez mind az ő pénzéből jön létre, és nem neki lesznek milliárdjai, hanem ennek a rablóbandának.
  • turul16 #17
    Ez Aprl 1. trefa lehet :)

    Valahol olvastam, hogy egy komolyabb szoftver "kifejlesztesi koltsege" * 0.4 penz megy a termek utoeletere (support,bugfixek stb..).


    Mennyi munkahelyet teremtene, ha par honapon belul mindenkinek pl. OpenBSD -t kene hasznalni. :D

    "Az IDC úgy véli, hogy az új rendszerhez kötődő bevételek az indulást követő 12 hónapban elérik a 3,9 milliárd dolláros küszöböt. Gantzék számításai szerint a redmondi cég partnerei minden Vistából származó dollár után 18 dollár bevételhez jutnak hozzá, így a teljes befolyt összeg 70 milliárd dollár körül várható."

    En is Vista partnerakarok lenni :), Veszek egy vistat es 18 szorosat kapom az aranak :D.
    Kik a MS partnerei?
    Jol ertem, hogy, windows felhasznalo cegek fizetik be valahogy ezt a penzt ,tehat nekik a Vista-ra valo atallas Vista_Bolti_Ara*19 penzbe faj ?
  • NEXUS6 #16
    Höhöhö, akkor most elárulom a titkot amivel a nyugati országokat egyenesbe lehetne hozni:

    BE KELL VEZETNI A 30 ÓRÁS MUNKAHETET!!!!;))))

    Ez nem vicc!!!
    Egyből milló mszámra jönnének létre munkahelyek, az alacsonyabb leterheltség, stressz miatt az emberek valszeg nem akarnának 40 éves korukban meghalni, szal az egészségügy leterheltsége is csökkenne, ja és mivel azok az emberek is munkához jutnának akik eddig csak lógtak valakinek a nyakán nőne a fizetőképes kereslet, a vásárlóerő, a fogyasztás vagy is több cuccost lehetne eladni, ami még több munkahelyet teremtene. És így tovább, ezzel végetérne a recesszió és beköszöntene az aranykor.;)))
  • strogg #15
    "Az nem gazdasagi novekedes, hogy meg egy kicsit fujjuk a lufit."
    Maximlisan egyetértek.
  • Neerpelt #14
    Ez disznóság, úgy ahogy van.
  • remark #13
    En nem tudom mik azok a fenomenalis vista ujitasok amik ennyi penzt hoznak a konyhara nekem, vegfelhasznalonak. Merthogy honnan mashonnan lenne mind a szofver mind a hardvercegekek, mind a szolgaltatoknak bevetele, ha nem tolem, felhasznalotol.
    Az meg hogy hangzik, hogy nekem, minden egyes vistara kiadott dollar-t meg kell fejelnem 18 masikkal? Mit is kapok cserebe? Rossz esetben semmit, csak epp minden maradt a regiben. Szorjuk a penzt es nincs tenyleges érték a dolgok mogott. Az nem gazdasagi novekedes, hogy meg egy kicsit fujjuk a lufit.
  • strogg #12
    Ez nem lehet, hogy pont annyira "valós" hír, minthogy a warez miatt munkahelyek szűnnek meg, meg a többi riogatás?
  • Wilddog #11
    Ha nem jön össze nekik a 70 milliárd bevétel, akkor majd ráfogják a kalózkodásra.
    100 ezer ember pedig a Vista helpdeskre kell.
  • szjoci #10
    #5-re:

    ez már másnak is eszébe jutott, igaz nem Mo-on hanem az USA-ban :D

    Bill Gates 4 president
  • wanek #9
    Te azt csak hiszed, hogy nem fogtok átállni. Ha vásárolt ikszpétek van, akkor mennek a frissítések is. Majd figyeld meg, hogy a frissítésekkel csempészik be (ahogy eddig is tették) azokat az aljas dolgaikat, amik miatt kénytelenek lesztek váltani.