Gyurkity Péter

Saját konzolt várnak az Apple-től

Elemzői vélemények szerint az Apple a közeljövőben saját - valószínűleg valamilyen speciális - konzollal veheti fel a versenyt riválisaival, mivel a jelenlegi kínálatából szinte csak a játékok hiányoznak.

Ilyen értelmű kijelentéseket tett a Prudential elemzői cég egyik szakembere, véleményét pedig arra alapozza, hogy az Apple ezen a téren még elmarad legnagyobb vetélytársaitól, többek között a Microsofttól és a Sonytól. Mivel a cég híres egyedi megoldásairól, amennyiben valóban lépni kívánnak ezen a területen, minden bizonnyal valamilyen különleges fejlesztéssel állnak majd elő, amely nem kizárólag a hagyományos konzolok vonalát követi, hanem több újdonsággal is szolgálhat.

"Azon a véleményen vagyunk, hogy a videójátékok piaca sok lehetőséget tartogat az Apple számára, figyelembe véve, hogy a cég nemrég jelentette be saját játékainak megjelenését az iTunes zenebolton keresztül" - magyarázta Jesse Tortora, a Prudential elemzője. A nagy kérdés jelenleg, hogy a cégnél is ugyanígy gondolják, és ha igen, akkor pontosan milyen lépések révén tartják megvalósíthatónak a tervet. Nem kell sokat gondolkozniuk azonban a dolgon, Tortoráék ugyanis már felvázolták a valószínű útitervet.

Mivel az Apple hagyományosan a hardverre helyezi a hangsúlyt - eredetileg ebből származott a cég bevételeinek túlnyomó része -, a jelenleginél jobb és szerteágazóbb kapcsolatokat kell kiépítenie a játékfejlesztő cégekkel és kiadókkal. A konzolok piacán ugyanis a fejlesztésbe ölt pénzeket a viszonylag drága játékokból szedik vissza, a készülék piacra dobása eleinte igencsak veszteséges, ahogy ezt az Xbox 360 és a PS3 esetében is láthattuk. A szakember a Mac mini és az iTV egyfajta egyvelegére számít, amely otthoni szórakoztatói központként bekapcsolódhat a nappaliért folytatott versenybe, míg egy hordozható változat az iPod egy nagy kijelzőjű változatán alapulhatna.

Arra is születtek elképzelések, hogy az Apple esetleg egy már versenyben lévő, ismert cég felvásárlásán töri a fejét, amely megadná a kezdőlökést. Egyelőre mindez természetesen merő spekuláció, eddig semmilyen hivatalos információ nem jelent meg a világhálón.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Su0my #36
    na ne mondd, hogy nincs, te sügér... és az Xbox 360 marhára a 2. sorszámú ikszboksz, szal bedugul. A lényeg érthető volt.
  • asysoft #35
    Ha már lehülyézel valakit, vedd a fáradtságot, hogy utánanézel, ez egy Xbox átphotoshoppolása, és Xbox2 nincs, mert azt Xbox360-nak hívják.
  • Su0my #34
    hát nem tudom, ezt te hogy érted. Az Apple gépet ár/teljesítmény aránya kiváló, csúcsminőségű a kivitelezés, szervizigénye a gépeiknek minimális. OS-ről ha hallottál, tudhatod, össze sem mérhet őegy linux-szal vayg1 windows-zal... Arról nem is beszélve, hogy egy csomó olyan terület van, amire kevés macnél alkalmasabb gépet találsz(itt az átintelesedési idők előttről beszélek, az újakat nem vágom).

    A konzol bukásáról nem beszélnék 1értelműen, főleg Nyugaton nagyon népszerűek az Apple notebookok, az iPOD is elég népszerű termék(elég... :D ), és hát minőségügyből tanultakból lehet tudni, hogy létezik a márkahűség nevű fogalom, ami az iPOD-őrület és a fent említettek miatt nagyon sokat számíthat egy esetleges konzol életképességében... Én pl tuti vennék egy Apple konzolt, főleg, ha lesznek rá jó gammák. Apple Forever.
  • Su0my #33
    te nagyon hülye, alább is írták, XBOX2 átappleösítése.. GZ a photoshop-mágusnak.
  • scythe1992 #32
    Ott van rajta,hogy BOX
  • asysoft #31
    PowerMac talán már alkamas is játékra:)
  • zola2000 #30
    Talán a segat, es lenne apple dreamcast2
  • n0k0m #29
    Inkabb MAC-ra adjanak ki tobb jatekot. Bar sztem az is bebukna, de talan nem annyira.
  • Zozo76 #28
  • Zozo76 #27