Berta Sándor

Informatikai hálózatot kap a Real Madrid stadionja

Az Oakland Athletics stadionjának létrehozása mellett egy másik világhírű sportlétesítmény, a Real Madrid otthonául szolgáló stadion átalakításába is belevág a Cisco.

Mint ismeretes, a Cisco nemrég ismertette legújabb csúcstechnikával felszerelt stadionjának terveit az Oakland Athletics nevű amerikai baseball csapattal közösen az együttes honlapján. A vállalat nemcsak a mobil készülékeket és a létesítmény infrastruktúráját kötné egyetlen hatalmas hálózatba, hanem személyre szabott szolgáltatásokat nyújtana a látogatóknak, a digitális kijelzőkön különböző reklámok futnának.

A megoldás elnyerte egy másik sportegyesület vezetőinek a tetszését is. A Real Madridnál ugyanis bejelentették, hogy teljesen új, korszerű IP-hálózattal látják el az 1947-ben felépített Santiago Bernabéu stadiont. A beruházás után minden elektronikus berendezést, ide értve a hangszórókat, a fűtést, a mozgólépcsőket, a világítást és a videókamerákat is egy központi rendszer vezérli majd. Az irányítóterem kiszolgálásához elegendő lesz csupán nyolc személy.


A kiépítendő IP-hálózaton egyaránt használhatók lesznek a mobil, az audio-, a video- és a adattovábbítási szolgáltatások. A rendszer segítségével beállíthatóvá válik majd például az egyes hangszórók teljesítménye, a videokamerák képét a kivetítőkön látva pedig a nézők a mérkőzés végén a nézők elkerülhetik a tumultusokat. Ezenkívül létrehoznak egy 4 terabájtos tárolókapacitású archívumot is, amely a Real Madrid mérkőzéseiről készült felvételeket fogja tartalmazni. Az itt raktározott felvételekhez 1100 különböző pontról lehet majd hozzáférni.

A beruházásoknak köszönhetően Fabio Capellónak, a Real Madrid vezetőedzőjének ezek után lehetősége lesz arra, hogy a különböző helyeken tréningező játékosainak (például a védőknek, középpályásoknak, csatároknak) különböző felvételeket mutasson.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • liverpool19 #2
    h nélkül van az Atlético
  • Cactus #1
    Csoda, hogy még nem kezdte el senki a Real Madrid fikázását :)
    Amúgy meg ha Madrid, akkor Athletico ;)