Berta Sándor

Korrepetálás az interneten

Egyre többen fedezik fel az internetes korrepetálás előnyeit. A magántanárok azonban nem New Yorkban vagy Los Angelesben ülnek a számítógépeik előtt, de még csak nem is Európában, hanem többnyire Indiában.

A házifeladatként kapott matematikai egyenletek vagy nyelvtani feladatok megoldása sok gyermek és szülő idejét rabolják el. Ráadásul egy magántanár fogadása nem túl olcsó mulatság, az Egyesült Államokban például egy korrepetáló tanár óradíja 40 és 100 dollár között van. Szerencsére van másik megoldás is, ugyanis Indíában egyre több cég foglalkozik fő- vagy melléktevékenységként online korrepetálással.

Egy bangalore-i cégnél, a TutorVistánál például az óraszámtól független korrepetálás havonta csupán 99,99 dollárba kerül. Ez az amerikai összegnek a töredéke. "Vállalatunk kifejezetten az amerikai hallgatók korrepetálására specializálta magát, legyen szó matematikáról, biológiáról vagy történelemről. Minden tantárgyban igyekszünk segíteni a hozzánk forduló diákoknak" - jelentette ki Krishnan Ganesh. Eddig kereken 1900 amerikai diáknak segítettek ilyen módon. A szakember szerint egyébként elgondolkodtató, hogy miközben az USA adja a tudományos Nobel-díjasok többségét, az ország nem képes megfelelő minőségű és színvonalú oktatást biztosítani a gyerekeknek.

Maga a korrepetálás rendkívül egyszerű módon zajlik. Az adott hallgató a kapott jelszóval bejelentkezik a rendszerbe és azonnal felveszi vele a kapcsolatot a kijelölt tanár. Mindketten mikrofonos fejhallgatót és egy online táblát használnak, amelyre mindkét személy egyaránt írhat vagy letörölheti az adatokat. A cég legfiatalabb online tanulója 6 éves. A korrepetáláshoz összesen 170 tanár segítségét lehet igénybe venni. Sokan közülük nyugdíjasként, mellékállásban dolgoznak. Többségük Indiában él, de vannak köztük hong-kongiak, szingapúriak és fülöp-szigetiek is. Követelmény az amerikai oktatási rendszer és az angol nyelv ismerete.

Ganesh meg van győződve arról, hogy az elektronikus tanítás óriási jövő előtt áll. Szépen fokozatosan egyre több cég ismeri majd fel az e-oktatásban rejlő lehetőségeket. Például egy cég, ha továbbképzést akar tartani a munkatársainak, elég, ha meghív egy online előadót és ilyen módon nagy összegeket spórolhat meg, miközben a munkatársak is megszerzik a szükséges tudást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • krumpli12 #5
  Több mint egy éve tanítok így nyelvet, van hozzá egy profi, kimondottan e célra tervezett és készített weboldalam - nagyon szuper! Webkamerát nem használok (totál fölösleges), csak mikrofont és fülhallgatót. Magánórát azóta nem is szívesen tartok "normál" módon.
 • Darth Sith #4
  én már feladtam, mert annyit lehetetlenség írni hogy neten keresztül megértsék írásból, a torrent miatt viszont a mikrofon meg a webcam nem tud menni.. :D
 • Jackass6 #3
  nagyon jó
 • Roli #2
  Én is szoktam nem is ritkán MSN-en magyarázni :D matekot..
 • FragStaR #1
  Ez nagyon zSír