MTI

Magyarország sereghajtó internet terén

Tovább nőtt a háztartások internet hozzáférése az Európai Unióban - Magyarország a sereghajtók között.

Az Európai Unióban a tovább nőtt a háztartások internet-hozzáférése az idei év első negyedében: 52 százalékra az egy ével korábbi 48-ról. Az Eurostat adatai szerint Hollandiában volt a legmagasabb az arány, 80 százalék, majd Dánia és Svédország következik 79, illetve 77 százalékkal. A legalacsonyabb hozzáférési arányt Görögországban mérték, 23 százalékot, a következő Szlovákia 27, majd Magyarország 32 százalékkal, Litvánia és Portugália 35-35 százalékkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Penge4 #11
    Fogalmazzunk inkább úgy, hogy az országban kb 2 netszolgáltató van, ami elfogadható.
    Az EMKTV és a Tiger

    Sajna ahol én lakom, ott egyik sem elérhető.
  • Chriss745 #10
    Lehet, hogy kevesek itt a fizuk, de még a hajléktalanoknak is van 5-10 ezer forintjuk havonta cigire meg kannás borra.

    Erre mindíg van pénz ebben az országban. És amíg ez így lesz, nézhetitek az internet penetrációt...
  • Liquido #9
    Sehol nem említetted hogy a legkisebb csomagokra gondolsz. És igenis van igény a nagy sávszélességre otthon is. És ha internetárban követni kell a nyugatot, akkor más dolgokban miért nem? pl:hardware árak az usa-ban Lényegesen olcsóbbak, pedig nem ott gyártják.
  • shabba #8
    És mennyi NTL-nél a legolcsóbb csomag? 18 font, az 26.5 euro. Ha nem tűnt fel én a minimál árról beszéltem és az ott sem olcsóbb. A sebességet a piaci hatások határozzzák meg. Ott ahol nagy a verseny a szolgáltatók között és valamiben felül kell licitálni a másikat az a sebesség lesz, mert nem igazán kerül semmibe a szolgáltatóknak. Mert a netkapcsolatnál a adatforgalom az igazi költség tétel nem a sebesség. Ha még mindig tovább kell versenyezni akkor jellemzően értéknövelt szolgáltatás pluszokat építenek be a szolgáltatók a csomagba, de az árhoz csak a legvégső, legelkeseredettebb esetben nyúlnak. És a 20-25 euros árszint alá nem igazán fognak menni, mert az már gazdaságosságot veszélyeztetné.

    Az emberek többségének idehaza - mivel a bérek messze alatta maradnak az angolnak - nem igazán az a céljuk hogy a legdrágább és legnagyobb sebességű csomagra hajtsanak. Ráadásul a felhasználók döntő többségét nem is igazán érdekli a legnagyobb csomag, ők chatelni, webezni akarnak oda meg elég egy olcsóbb csomag is. Ráadásul anyagilag főleg ezt tudják megfizetni. Én azt próbáltam kifejteni, de ezek szerint hozzád ez már nem jutott el, ennek a legolcsóbb csomagvan amit a legtöbb ember vesz van egy minimum ára ami alá nem igazán mennek világszerte sehol sem a szolgáltatók.

    A legnagyobb csomag idehaza is jellemzően 13-15 ezres árszint körül van mint nálatok is, ami eltér a sebesség, de ezt az elején már leírtam miért. A jellemző csomag árak nominál árszintje azért sok EU-s országban egy szinten mozog. Van pár ország ami kilóg a sorból, pl. a franciák de ott sem igazán hajlandók a szolgáltatók egy minimális árszint alá tartósan bemenni, gazdasági megfontolásból.
  • Liquido #7
    Ugyan már shabba. Per pillanat Londonban vagyok, és van egy kábeles netem, ami 10mbit-es, korlátlan adatforgalommal, és ez kerül 35 fontba. Ez kb. 13000 Ft. Mutass már egy otthoni szolgáltatót, akinél lehet ilyen előfizetést rendelni. Pff. Magasak az otthoni árak, hidd el.
  • shabba #6
    Pontosan. Épp ezért a Tíkom arról nem igazán tehet mennyit fizet valakinek a munkáltatója. A netárak európa vagy akár világszerte egy közel azonos szint körül szórnak. A minimum csomagok netárai is egy jellemző 20-25 euros árszint alá nem mennek, ilyen csomagok és árak pedig nálunk is vannak már egy ideje. Ez alá nem mennek sehol sem a szolgáltatók.

    Ami alacsony nálunk az a fizetés, de erről a telecom cégek nem sokat tehetnek.
  • AgentKis #5
    Ezzel azt akarom mondani, hogy nem a net a drága, hanem kevés a jövedelem.
  • AgentKis #4
    Lehet, hogy engem sem érdekelne, ha 3-4 gyereket nevelnék 50-100 ezerből...
  • gregor #3
    Hazánkban nem az ár miatt nem növekszik a netes penetráció,hanem minden második magyart nem érdekel a PC és az internet!Pár hete erről az sg is irt.
  • klastrom #2
    Ja szoptya ki a T-geci...