Berta Sándor

Online hirdetési platform mobil­telefonokra

Szinte gomba mód szaporodtak az elmúlt években a különböző hirdetési oldalak és aukciós portálok. Egy brit cég gondolt egy merészet és úgy döntött, mindezt átülteti a hordozható telefonok világába is és létrejött az eBay mobilon.

Az ötlet egyszerű és nagyszerű, bár azon még vita folyik, hogy mennyire lesz hasznos és népszerű. A Text and Sell névre keresztelt szolgáltatás segítségével a jövőben már bárki akár a mobiltelefonjáról elküldött szöveges hirdetésekben is felajánlhat egy tárgyat vagy műszaki cikket eladásra. A megoldás előnye, hogy nincs szükség külön regisztrációra, elegendő csak egy hirdetési SMS-t küldeni a brit vállalat oldalára. A portálon egy különleges szoftver elemzi egyedi keresési szavak alapján a beérkező hirdetéseket, majd a találatok alapján kategóriákba rendezi őket. Amennyiben a program nem talál megfelelő kifejezéseket, akkor a munkatársak nézik át az adott hirdetést és ők döntenek arról is, hogy melyik kategóriába kerüljön.

"Magához a hirdetés feladásához nincs szükség regisztrációra, azonban ha valaki például meg szeretné változtatni a szöveget, ahhoz már igen. A cél természetesen a visszaélések elkerülése" - nyilatkozta Tobias Hardy, a Text and Sell kitalálója. Hardy elmondta, hogy a mobil hirdetési szolgáltatást olyan nagy aukciós oldalakról mintázta, mint a Loot and Exchange & Mart. A célja az volt, hogy egy minél egyszerűbben kezelhető, bárki számára használható és mobiltelefonról is elérhető hirdetési lehetőséget hozzon létre, ami ráadásul nem túlzottan drága.

Ugyan a hirdetési lehetőség 1,50 brit fontba kerül, ám ezért cserébe az ügyfél 250 megabájtnyi információt tehet közzé, és hirdetéseihez akár képeket is mellékelhet. Mindenesetre az emberek egyelőre még csak ismerkednek az új lehetőséggel, az igazi áttörés még várat magára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!