Napi Online

Straubnak mennie kell a Magyar Telekomtól?

A HVG szerint a montenegrói ügy kapcsán a Deutsche Telekom irányításáért folyó harc áldozatául eshet Straub Elek, a Magyar Telekom vezére.

A Deutsche Telekom nyomására az igazgatóság meneszteni készül Straub Eleket, a Magyar Telekom vezérigazgatóját. A HVG információi szerint Straub utóda egyik jelenlegi helyettese, a jogi és humánerőforrás-ügyekért felelős Pásztory Tamás lenne. A Straub távozásával kapcsolatos információkat az MTelekom határozottan cáfolta. A lap egyrészt úgy véli, Straubnak az MTelekom montenegrói leányvállalatánál elkövetett szabálytalanságok miatt kell távoznia, mindez pedig a Deutsche Telekom (DT) készülő felvásárlásához is szorosan kapcsolódik.

Állítólag Ron Sommer volt DT-vezér, aki a 2002-es rekordveszteség után került lapátra, 2004. májustól annak az amerikai magánbefektetőket, nyugdíjalapokat tömörítő The Blackstone Groupnak a tanácsadója, amely tavasszal 4,5 százalékos részesedést szerzett a DT-ben, s állítólag a német társaság felvásárlására készül. A felvásárlóknak kapóra jött a montenegrói botrány, amelynek állítólag kormánytisztviselők is szereplői voltak, s ha ez igaznak bizonyul, a Magyar Telekomnak távoznia kellene a New York-i tőzsdéről - ez pedig nyilván olcsóbbá tenné a Deutsche Telekom-részvényeket.

A hetilap szerint a vizsgálatok elhúzódásának oka, hogy az azt végző amerikai ügyvédi iroda megvárja, mi lesz a Blackstone-t képviselő Sommer és a DT egyezkedésének végeredménye arról, kikből álljon a német cég it-tagsága az amerikaiak növekvő befolyása után. Ezen alku vezéráldozata lehet Straub Elek, akinek vezérigazgatói megbízatása csak 2008 nyarán jár le. Hogy ebből a gondolatmenetből mennyi az igazság, alighanem hétfőn, a társaság rendkívüli közgyűlésén kiderül. A befektetőket egyelőre teljesen hidegen hagyják a vizsgálat eredményei és a személyi kérdések, csak a közelgő osztalékra figyelnek. Az MTelekom részvénye tegnap is emelkedett és már a 900 forintos szinttel kacérkodik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andris #3
    Straub Elek egy nagyszerű vezérigazgató volt aki küzdött a Westel márkanév eltűnése ellen, aki nem akarta hogy német kézbe kerüljön a magyar távközlés, akinek többek között köszönhető, hogy magyarországon elsőként volt európában "MMS-kész" hálózat, és a 3G se tartana sehol egy ilyen vezető nélkül.

    csak mielőtt leugatjátok...
  • junior117 #2
    jaja milyen érdekes hogy ezek csak felfele birnak bukni??? biztos van olyan info nála ami garantálja a nyugodt életvitelét. Mondjuk csodálkozunk rajta hogy nálunk a Magyar Telekom ennyire tojik a monopol törvényekre hmm ilyenektöl mit várunk?
  • Komolytalan #1
    Bevallom őszintén, nem fogom telesírni a párnámat ha kirúgják. Meg szerintem ő se, mivel jelentős végkielégítést le fog szakítani, és pár hónap múlva valami állami munkakörben fog milliárdokat sikkasztani.