Specker Balázs

Nem Gates a legjobban fizetett Microsoft-alkalmazott

Bill Gatest és Steve Ballmert, a Microsoft első embereit dollármilliárdokkal szokás mérni, azonban bármennyire is hihetetlenül hangzik, egyikőjük sem keresett többet 1 millió dollárnál az elmúlt egy évben.

Alapbérük - ha a mostani 616-667 dollárt nézzük - a tavalyi 600 000-hez képest ugyan némileg emelkedett, ám jutalék tekintetében jelentős visszaesést "kényszerültek" elkönyvelni a cég vezetői, hiszen a múlt évi 400 ezer dollárnál pontosan 50 ezerrel került kevesebb pénztárcájukba - értesült a CNet. "A vállalat vezetőiként a hosszú távú siker kiépítése a céljuk, a cég jelentős részvényeseiként pedig személyes vagyoni helyzetük a vállalat fenntartható értéknövekedéséhez kötött" - áll a cég közleményében.

Sőt mi több, a vezetőpáros ezúttal sem lett a legjobban kereső alkalmazott a redmondi óriásvállalatnál. Kevin Johnson, a cég platform és szolgáltatói üzletágágának társelnöke, valamint Jeff Raikes, a többek között a Microsoft Office-ért is felelős üzleti részleg elnöke fejenként 1 095 000 dollár alapbért és jutalékot tudhatott magáénak a június 30-án lezárult pénzügyi évben. Az októberben 51. életévébe lépő Gates júniusban lemondott főszoftvermérnöki címéről, és bejelentette, hogy a következő két évben visszavonul vállalata teljes munkaidőt kívánó feladataitól. Állítása szerint többet szeretne foglalkozni a Bill és Melinda Gates Alapítvány jótékonysági tevékenységeivel.

Mint arról nemrég beszámoltunk, a világ leggazdagabb emberének tartott üzletember jelenleg 53 milliárd dollárral vezeti a 400 leggazdagabb amerikai listáján, míg Ballmer 13,6 milliárdos vagyonával a 15. helyet tudhatja magáénak a rangsorban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BiroAndras #27
    "Hát most nem azért hogy fikázzam az MS-t de az újabban kiadott Windows Xyz neven futó op.rendszerei nem valami stabilak. Tudom tudom most megint leordibáljátok a fejem hogy bla bla bla."

    Ordibálni nem kell, de tényleg hülyeséget mondassz. Az NT kernel stabilitásával nincsen semmi gond (az van az XP-ben és a Vistában is).
    Elég sok win szervert láttam már hiba nélkül üzemelni. Sőt, én is üzemeltetek párat, amik ráadásul sima XP-k. Sajnos áramszünetek, meg HW karbantartás miatt az uptime-ok nem közelítik meg az igazi szerverekét, de az egyik így is lassan egy éve megy restart nélkül.
  • kiscsula #26
    Ehh. www.mslinux.org megnéztem az oldalt. :D nem vok ledöbbenve. Tudtam eddig is hogy az MS nem marad a saját rendszerénél hanem inkább ír egy disztribúciót(fonetikusan írva). Hát most nem azért hogy fikázzam az MS-t de az újabban kiadott Windows Xyz neven futó op.rendszerei nem valami stabilak. Tudom tudom most megint leordibáljátok a fejem hogy bla bla bla. De ez így van. A linux op. rendszer ezerszer stabilab. Igen tudom a unix/linux distro-k nem játék stb. stb...re valók, az inkább szerver alkalmazásra jó sokak szerint. Ezért írtak hozzá emulátorokat. Ilyen hogy Suse, Uhu (és lehetne sorolni) megfelel a játékok terén is. Ilyen hogy szerver alkalmazásra a Debian, BSD stb.. a legalkalmasabb ma már elég sok MS és Unix termékek közül lehet választani. Nah msot csak ennyit várom hogy leordítsátok a fejem azt írok rá.(talán)
  • MerlinW #25
    www.mslinux.org
  • pbanfa #24
    Ez valóban egy olyan hír, ami alapjaiban változtatta meg Billie-ről alkotott képemet!
  • Laci73 #23
    Mit akartok, ideális kapitalista: mivel adózik az osztalék után, hülye is lenne eltúlozni még egy adóköteles jövedelmet. Persze azért az megnézném, hogy minimálbérért, vagy nonprofit szervezet tagjaként vezetné a céget...
  • torjoz #22
    Én azért elfogadnám azt a csekély értéket is amit a lezuhant árú részvényekért kapnék! :D
  • LiveMan #21
    Szegény pára...
  • zzebi #20
    Egyaltalan nem lehet biztosra mondani, hogy ha Gates elkezdene szepen eladogatni a reszvenyeit, akkor megzuhanna a MS reszvenyek arfolyama. Azert ennyire nem egyszeru a reszvenypiac. :-)
    Valoszinubb, hogy a piaci ertek felett tudna eladni oket, ha pl ezzel a vevo komoly befolyashoz juthatna a MS vezeteseben. Persze az sem elhanyagolhato, hogy a MS reszveny befektetesnek sem utolso.
    Jelzem, a legtobb felvasarlas a piaci arnal magasabb aron tortenik.
    Persze ez az egesz spekulacio es persze nem valoszinu, hogy egy darabban el tudna adni a reszvenyeit. Mindenesetre az egeszen biztos, hogy nagyon jo arat kapna ertuk. (Az is lehet, hogy meg maga a MS ceg is visszavasarolna, mivel 60 milliard dollar korul van a keszpenztartaleka.)

    Tehat nem kell felteni a milliardosokat. A mondas ugy tartja, hogy egy milliard dollar felett mar nem erezni a kulonbseget. :-)
  • Ma2ska #19
    Még a zaciba se tudja beadni? Tényleg egy gyüjtést kéne most már szervezni..
  • juzosch #18
    Nem azt mondtam hogy éhezik:)
    Csak azt, hogy az az 53 milliárd nem igazi 53 milliárd, mert nem tudná elkölteni.