Specker Balázs

Oroszország: WTO-tagságért kalózoldalt?

Oroszországnak be kell zárnia egy - többek között az amerikai lemezcégek bevételeit is megnyirbáló - mp3-letöltő oldalt, amennyiben a WTO tagja kíván lenni.

"Nehezen tudom elképzelni, hogy Oroszország WTO-taggá váljon, miközben olyan weboldalt működtet és tart fent, amely ilyen szembetűnő módon sérti annyi ember szellemi tulajdonjogát" - fogalmazott Susan Schwab, amerikai kereskedelmi minisztériumi képviselő a ZDNet oldalán. Schwab felhívása az allofmp3.com weboldal bezárására pont akkor érkezett, mikor az USA és Oroszország újfent jelezte, megpróbál Moszkva 13 éve tartó, sikertelen WTO-tagsági hercehurcájának végére pontot tenni - írja az All Headline News.



Júliusban elsősorban mezőgazdasági kérdések, valamint az USA azon aggodalma miatt fulladtak kudarcba az egyeztetések, hogy Oroszország nem tesz eleget az amerikai termékek kalózkereskedelme és hamisítása ellen. Schwab és csapata idén már a világ legnagyobb kalózpiacának minősítette az allofmp3.comot. Múlt héten pedig az illegális zenei eladások "élenjárójának" nevezte az oldalt. A két hatalom képviselői a jövő héten Genovában folytatják az egyeztetéseket. A júliusi tárgyalások megszakadása után George W. Bush amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök október végére tűzte ki az egyeztetések sikeres lezárásának határidejét.

"A párbeszéd tovább folyik. Lassan, de biztosan érünk el előrelépéseket, meglátjuk, hogy eljutunk-e a célunkig. Oroszország csatlakozási tárgyalásai elsőséget élveznek, azonban arra nincs garancia, hogy sikeresen zárulnak majd" - összegezte a helyzetet Schwab. Ugyanakkor megjegyezte, hogy Putyin biztató kijelentéseket tett a szellemi tulajdon védelmének fontosságáról, valamint orosz állatorvosi tisztviselők a napokban az Államokba látogattak, hogy megoldást találjanak a húskereskedelmet érintő problémákra.

"Gref (kereskedelmi) miniszter és jómagam elköteleztük magunkat arra, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk az ügy rendezésére" - tette hozzá protokolláris kijelentésében Scwab.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RomaniaBoy #5
    Ismerem Oroszországi Gazdagság. De nem tud lezárni az kalózoldalok vagy kalózcég ororszországban. Legtöbb között vannak Maffia is.. Ez nagyob probléma. De USA is van jogsértés mert ott is van kalóz.. Nem csak oroszország miatt??? Persze. Éljen Oroszországi Kalóz Cégek!!! Ne halgassd ebben WTO akarával. Az világ elsö legnagyobb ország azaz Oroszország. Usa utolsóban van listában.
  • tar86 #4
    Felfuvalkodotságukban nem tudnak mit csinálni.
  • Morden23 #3
    Nevetséges.
  • ffxi #2
    Jah! Nem hogy olajért vagy gázért zsarolnának
  • Caro #1
    Hihetetlen.
    Ilyennel zsarolják az oroszokat.