Specker Balázs

Zeneletöltésbe fog a Sony Ericsson

A Sony Ericsson olyan új szolgáltatás bevezetését tervezi, melyen keresztül a mobiltulajdonosok teljes hosszúságú zeneszámokat tölthetnek le a készülékeikre. Kezdetben leginkább friss és reményteli tehetségek lennének terítéken.


Egyre több mobiltelefon-gyártó épít zenei lejátszót készülékeibe, és jelent mind nagyobb fenyegetést az Apple iPod-iTunes uralmára. "Az idén korábban beharangozott W850 és a W950 Walkman modellek lesznek az elsõ M-Buzzt támogató telefonok, melyek - a tervek szerint - 2006 második felében debütálnak majd az európai, az ázsiai, illetve a dél-amerikai piacon" - áll a Sony Ericsson közleményében.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

A felerészt a Sony, felerészt az Ericsson tulajdonában lévõ cég kezdetben minden hónapban korlátozott számú mûvésztõl kínál majd szerzeményeket, melyeket a Sony/ATV Music Publishing kínálatából vesz át. "Eleinte telefonos tartalom letöltésére lesz lehetõség, aztán késõbb - ahogy egyre több kiegészítõ lehetõséggel bõvül az M-Buzz - további kereskedelmi vonatkozás is megjelenik majd" - szól a cég kissé ködös kijelentése. A hírek szerint a Sony Ericsson M-Buzzra keresztelt virtuális zeneboltja a jelenleg futó PlayNow ráncfelvarrott változata lesz, amely most csengõhangokat kínál letöltésre a felhasználóknak.

A Strategy Analytics felmérése szerint idén közel 100 millió zenelejátszós telefon talál gazdára, és számuk 2010-re 800 millió közelébe emelkedik majd - értesült a ZDNet. A mobilgyártók a digitális zenében látják az egyik kulcslehetõséget arra, hogy minél több új, drága telefont adjanak el. A Nokia augusztusban 60 millió dollárért vásárolta fel a seattle-i központú Loudeye digitális zenei terjesztõcéget, hogy ebbe az irányba is kiterjessze tevékenységét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Rolesz #5
    az ám...
  • Griphons #4
    Csak abba gondolj bele, hogy a mobil-társadalomnak (mer mán ilyen is van bizony) 75%-ának halvány lilla segédsejtelme sincs róla mi az a dc vagy torrent netán emule. Sőt tuti, hogy a szőke plázacicáknak hiába van meg CD-n a legmenőbb szám, attól még szegényke nem tudja, hogyan is tegye azt fel az ő "kagylócskájára".
    Szal: nagy üzlet ez a zeneletöltés hidd el
  • Sionnach #3
    A mai magyar mobilnet-díjak mellet inkább vennék meg egy drága CD-t... Meg ha zenét akarok a telefonomra, rámásolom effötenterrel.
  • Flashy #2
    "Zeneletöltésbe fog a Sony Ericsson" most így elképzeltem a SE vezérigazgatóját amint kiadja utasításba az alkalmazottaknak hogy mától mindenki indít egy dc++/torrent/emule klienst és zenét tölt le napszámban.
  • Béla bácsi #1
    Dájóóó, én mindig is teljes hosszúságú zeneszámokat akartam letölteni. És ez a vágyam most teljesült végre.