Specker Balázs

340 ezer laptopakkumulátort hív vissza a Toshiba

A Toshiba 340 ezer laptop akkumulátort hív vissza a piacról. A mostani akció a legutolsó momentuma a Sony-tápok sorozatos problémái miatt kialakult visszahívási hullámnak.

Keisuke Omori, a Toshiba szóvivője elmondta, hogy a hiba miatt ugyan a laptopok néha nem kapnak elég energiát, ám személyi, illetve egyéb baleset nem történt - értesült a Washington Post. A mostani tünetek nem teljesen egyeznek a Dell és az Apple-visszahívások hátterében álló okokkal, amelyek leginkább a túlmelegedésre és a tűzveszélyességre hivatkoztak. Mindkét cég a Sony lítium-ion akkumulátorait használta.

A Toshiba visszahívása az USA-ban 100 ezer, míg Japánban 45 ezer laptop-akkumulátort érint. A szóvivő tájékoztatása szerint a problémák a március és május között gyártott Dynabook és a Satellite modelleket érinti, melyeket ingyenesen kicserél a tokiói cég - írja a Guardian Unlimited.

A Sony termékproblémái a lehető legrosszabbkor jöttek, mivel a japán óriáscég épp most próbálja megerősíteni Walkman hordozható lejátszója és Playstation konzoljának márkavonzerejét Howard Stringer, a vállalat első külföldi vezérigazgatójának vezetése alatt. Korábban a Sony arról számolt be, hogy a beépített Blu-ray lejátszó alkatrészellátási gondjai miatt kénytelen későbbre halasztani a Playstation 3 gépek megjelenését. Ken Kutaragi, a cég PS-ért felelős igazgatója azt is elmondta, hogy a tervezettnél kevesebb darab kerülhet majd a boltok polcaira.

Ráadásul a múlthéten - egy meg nem határozott alkatrész működési hibájára hivatkozva - az új Walkman japán debütálását is elnapolták szeptember 23-ra. A Sony már jóideje igyekszik visszakapaszkodni a hordozható lejátszók kínálatában az Apple, illetve az LCD-tévék versenyében a Samsung elé, hiszen korábban mindkét piaci szegmensen vezető szerepeket töltött be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)