Berta Sándor

Kaliforniai pedofilhálózatot számoltak fel

A történet ismerős: különböző korú férfiak egyértelműen kinyilvánították, hogy szexet akarnak az általuk megismert kislányokkal. Azonban csak ezután jött a feketeleves, hiszen nemcsak lebuktak, de még pellengérre is állíthatják őket.

Világszerte jelentősen megnőtt a gyermekpornográf weboldalak száma, egyre több pedofil vadászik szinte már nyíltan áldozataira. Erre kitűnő lehetőséget jelentenek számukra a chatek, a fórumok és a közösségi oldalak. Éppen ezért érthető, hogy nagy fogásként értékelik a kaliforniai rendőrök a mostani sikeres akciót. A kaliforniai nyomozók összesen 38 gyanúsítottat vettek őrizetbe. A 22 és 50 év közötti férfiak 11 és 13 éves kislányokra akarták kivetni a hálójukat a helyi chatoldalakon. A gyanúsítottak és áldozataik több héten keresztül chateltek és leveleztek egymással. A találkozók helyszínéül a lányok mindig ugyanannak a Los Angeles-i háznak a címét adták meg, ahol azonban nem ők, hanem a rendőrök várták a mit sem sejtő férfiakat.

Azonban a nyomozókon kívül a pedofilokat még egy sokkhatás is érte, ugyanis a rendőrség az egész akciót, az összes letartóztatást felvette videóra. Csak utólag derült ki, hogy a 11 és a 13 éves kislányokat a valóságban két kaliforniai rendőr és két a furcsa szerepre szerződtetett, valóban fiatal lánynak látszó színésznő játszotta. Az akciót a hatóságok a Perverted Justice nevű gyermek- és ifjúságvédelmi csoport munkatársaival közösen hajtották végre. Ez volt az első ilyen együttműködés, azonban nem zárható ki annak a lehetősége, hogy a közeljövőben több hasonló akcióra is sor kerül majd.

A szakemberek szerint sok pedofil egy fantáziavilágban él. Azonban más valamiről fantáziálni és megint csak más elmenni egy ilyen kislánnyal való találkozóra azért, hogy szexuális kapcsolatot létesítsenek vele. Sikerült tehát a valóban veszélyes személyeket letartóztatni. Az akció igazán megszégyenítő része azonban még hátra van, ugyanis az NBC amerikai televízióadó jelezte, kész lenne levetíteni a letartóztatásokkor rögzített videókat.

Remélhetőleg a mostani sikeres akció után kevesebb kislánynak és szülőnek kell rettegnie a pedofil támadásoktól. Bár azt a szakemberek is tudják, hogy ez csak ideiglenes siker.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • noss #54
    úgy tudom pár éve az aktuális kormányzat törvénymódosítással 14-re csökkentette a korhatárt, ami felett már nem büntethető a dolog...

    mostpedig tessék elképzelni egy 15 éves kiscsajszit vagy kissrácot, akin egy hájas 50-es fazon lovagol...
  • noss #53
    én nem verném nagydobra az akciót, hanem megismételném még párszor. ha látják, hogyan játszák ki őket, akkor sokkal óvatosabbak lesznek és nem lesz elég hatékony a módszer.
  • Cat #52
    "Mert adott esetben egy 12 éves fiúnak nem jön még össze, pedig nagyon akarná a szomszéd kislány barátságát(életkori sajátosság), azt veheti ki a médiából, hogy mi sem természetesebb, hiszen ő homoszexuális. Ennyi idős fejjel és a teljes hiányával a szexuális nevelésnek, nagy az esélye, hogy el is hiszi magáról. Látva az utcán, újságokban, hogy ez "is" természetes, önbeteljesítő jóslatként azzá lehet."

    Tudod ezzel a következtetéssel az a baj, hogy a buziknak rengeteg lány barátnőjük van :)
  • ttt ttt #51
    Nem hiszem, hogy ép elméjű ember védené a pedofileket.

    A kérdéskör inkább az, hogy ismerjük ugye azt a büntetést befolyásoló tényezőt, hogy nem beszámítható, skrizofrén, őrült. Ha nem is ilyen egyértelmű, de szerintem ezek az emberek is betegek, súlyosan betegek.

    Az más kérdés, hogy én is beledöglenék, vagy lefűrészelt csövű sörétessel durrantanám szét a fejét annak, a pedofilnak aki a 2 éves fiammal ilyesmit tenne , vagy annak skrizofénnak aki lemászárolná a családomat. A történések gyorsan képesek formálni vagy éppen sutba dobni az elveket.
  • ttt ttt #50
    "Ez a tiltsuk-ne tiltsuk dolog kicsit mélyebb azért."

    Én még csak nem is gondoltam arra, hogy tiltsuk, ez lehet a legrosszabb amit tehetünk. Pont arról beszéltem, hogy neveljünk. Céltudatosan építsük fel pl. a gyerekünk karakterét, adjunk olyan egyértelmű válaszokat - melyek nyiltak és nem álszemérmesek -, amikkel nem csúszhat érzelmileg, identitásbelileg, szexuálisan félre. Tudom azért ez sem fehér és fekete, nem beszélve a megvalósításáról, mely a legnehezebb út. De aki gyereket vállal minimum ezzel kellene számolnia. Persze ez meg utópia, ezt gyakorlatilag az égvilágon minden képes befolyásolni.
    Azért nem értek egyet pl. a homoszexulalitás mostani szintű terjesztésével, sugallmazásával. Mert adott esetben egy 12 éves fiúnak nem jön még össze, pedig nagyon akarná a szomszéd kislány barátságát(életkori sajátosság), azt veheti ki a médiából, hogy mi sem természetesebb, hiszen ő homoszexuális. Ennyi idős fejjel és a teljes hiányával a szexuális nevelésnek, nagy az esélye, hogy el is hiszi magáról. Látva az utcán, újságokban, hogy ez "is" természetes, önbeteljesítő jóslatként azzá lehet.

    Nem kétlem, hogy van aki annak születik, hiszen az ember fejlődése során mindig jelen volt. Sőt pont azért hiszem, hogy alapjaiban genetikai deformitás, és ekkor valóban nem tud mit kezdeni az adott személyiség, hiszen az ösztönei hajtják. Ugyanakkor a fajfenntartás ösztöne erősen ellent mond ennek, mint ahogy ellent mond a pedofiliának, az állatokkal való szexnek, vagy éppen a nekrofiliának, stb. Persze ez csak egy érv, de úgy gondolom, elég erős jolly jóker.
    Érdekes módon viszont pont ez vetheti fel azt a kérdést, hogy miért tiltjuk az egyiket és miért nem a másikat.

    Félreértés ne essék én megvetem a pedofileket és a cselekedeteiket. Viszont anélkül, hogy ismernénk azokat az okokat, hogy hogyan lettek azok; ítélkezni nem éppen lehet. Vagy éppen úgy lehetne a homoszexuálisokkal szemben is, mint ahogy volt is van is erre példa.

    Összegezve, ez egy olyan kérdés amiben nem lehet igazságot tenni globálisan. Valóban mindig az adott eseteket vizsgálva lehet dönteni.
  • 0Hanga #49
    Sokan írtátok, hogy milyen szexuálisan fejletek a mai lányok , de ami ivar érett az nem azt jelenti, hogy tenyész érett is / Most ezért biztos le fogtok parasztozni, de ez az igazság./ Egyébként a pedoknak csak az élvezet kell és nem szaporodni akarnak.
    Egyrész szerintem a pedofilokat nem is annyira tizen évesek érdeklik hanem a kisebbek minél ártatlanbb legyen s legtöbbször nem is a lányokra hajtanak hanem a kisfiukra. Nem tudom , hogy mit szólana az aki itt védi őket, ha a 5 éves kis fiát vagy kis lányát molesztálnák.
  • Lokids #48
    Ő... 14 év felett már nem büntetik most sem. Vagy tévedek?

    A tablettás dolog megint nem fog menni. Ha azt használják, ugyan megszüntetik a problémát, de vele minden mást is. Szegény ember agya egy szivacséhoz lesz hasonló. Egyszerűen csak be kéne zárni őket a Nudi bárba hosszabb időre. Sok jónő láttán a természetes ösztönei felülkerekednének a ferdehajlamán. :)
  • Morden23 #47
    A "kezeléssel" az az alapvető probléma szerény véleményem szerint, hogy nem lehet agymosás nélkül "normálssá" tenni egy pedofilt.

    Elképzelhető, hogy sokk hatására (pl. börtön), esetleg valamilyen vallási nyomásra reagálva elnyomja a "természetes" ösztöneit, de tartok tőle, hogy a pszichomókusok, meg a "beveszem a tablettát" dolog nem működőképes.
    Aztán lehet, hogy de. Passz.

    A tömeges lincselés meg az emberek egyik legbetegebb szokása, több ezer éves történelem és masszív szocializáció sem tudta kiölni. Sokszor hallod majd még az "ÁKÁSSZUK FEEEEL" felkiáltást, tökmindegy, hogy néger, zsidó, buzi, pedofil, politikus, rendőr, vagy valami más. Ellene tenni nem lehet. Ez tény.
  • Tinman #46
    "Ha már mindenről beszélünk, akkor erről is kell. Sőt, szerintem a legigazibb az lenne, a a pedofíliáról is esne szó. Ez pedig az oktatás és a szülők együttes feladata."

    Ez az! Végre egy épkézláb ötlet!
    Ez pedig ki kellene egészíteni a beteg emberek kezelésével, és nem azzal, hogy eltévelyedett családapákat hurcolnak meg odakint.
    Múltkor volt egy cikk, hogy meg is öltek egy ilyen közszemlére tett pedót, holott soha életében nem molesztált senkit, csak marokmarcsát polírozta a monitor előtt.
  • Morden23 #45
    "Ha ne adja ég a pedók globális szövetsége eleget hangoztatja, hogy 12 évesekkel qrni jó, hollári-hó, 100 év múlva meg rábiccentenek valamelyik országban, hogy teszem azt 14 évesekkel még lehet, de alatt már nem és természetesen csak ha mindkét fél benne van, akkor meg majd az lesz a normális?"

    Teljesen mellékesen: a fején találtad a szöget.