Berta Sándor

Interaktív televíziózást segítő távirányító

A Seven One Media piacra dobta Betty fantázianevű távirányítóját, amelynek segítségével az emberek először vehetnek részt valóban interaktívan a különböző televíziós műsorokban.

A vállalat először Svájcban mutatta be a terméket és a kedvező visszhang után döntött a németországi értékesítés mellett. A Betty potom 40 euróért kapható és kapocsként szolgál az interaktív televíziózás és a néző között. A távirányító gyakorlatilag bármilyen hagyományos televízióval együttműködik, használatához nincs szükség Set-Top-Boxra sem és egy saját kis kijelzővel is büszkélkedhet. Ezen a kis képernyőn minden, az éppen nézett televízióadó műsorával kapcsolatos információ és szolgáltatás elérhető.



A kapcsolat a televízió és a távirányító között egy SCART-csatlakozóra köthető rádió segítségével jön létre, míg visszafelé egy, a telefonra csatlakoztatott vezetéknélküli miniatűr modemnek köszönhetően valósul meg. Bármilyen interaktív program esetén tehát a nézőnek elég csak beütnie a válaszát, tippjét és a rendszer máris elküldi az élő adásba. Beállítható ugyanakkor, hogy a modem azonnal küldje el a válaszainkat, vagy először gyűjtse csokorba őket és csak azután továbbítsa.

Betty hátránya az ára (bár a 40 euróért nemcsak a távirányítót, de a két vezetéknélküli adaptert is megkapjuk) és az, hogy jelenleg csupán a hazánkban is fogható Sat 1 és Pro Sieben mellett a Kabel 1 és az N24 német televízióadók műsoraival működik együtt. Nem zárható ki, hogy később a távirányító más televízióadók programjait is támogatni fogja, így akár hazánkban is elérhető lesz. Mindenesetre ez a termék is azt bizonyítja, hogy az interaktivitásé a jövő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • atlagember #5
    1. Baromira nagy!
    2. Ha a scart csatlakozón kommunikál a tv-vel, akkor meg van lőve az egész, mert ezek szerint csak AV üzemmódban használható (bár ott sem értem, teljesen, hogy hogy) és a csatornaváltásra megy egyebekre nem igazán. Szerintem elirhattak valamit, mert sokkal inkább tűnik ésszerűnek egy univerzális távirányító, ahol beállíthatom a TV típusát, és csak az extrafunkciók működnek más módon.
    3. Eszerint minden gombnyomásra telefonál, csinálja a telefonszámlát és nem hagyja a házastársat trécselni a barátjával/barátnőjével. Mindez a mai Kábelnetes és ADSL internetkommunikációk mellett.
    Agyrém, húsz év technikai lemaradásával dicsekszenek?
  • NEXUS6 #4
    Ez már csak erölködés!

    10 évvel ezelött még csak volt ennek valami értelme, de manapság ugyan ezt a weboldalon levő infók alapján, meg sms-ezéssel ugyan úgy meg tudja csinálni az ember.

    Különben is manapság jobbára már csak a nagyik néznek tv-t. azoknak pedig még ez is bonyis.

    Az interaktív "tv", nálam ott ketzdődik, amikor monnyuk RtCW:ET-ban szétlövöm valakinek távcsövessel a fejét.

    Nem tellik bele 5 év és a játékok szinte megkülönböztethetetlen grafikával fognak rendelkezni, valós fizikai és egyéb környezettel.

    Ha valakinek végre eszébe jut hogy egy ilyet ráhúzzon a web-re is, akkor már tiszta mátriksz lesz az egész.

    Erre jönnek erre ezzel a "forradalmi" távirányítóval.

    LOL
  • HUmanEmber41st #3
    Még jó, h évek óta már nem nézek TVt:)
    Interaktivitásnak jó a PC is :)
  • smv #2
    És egyik csatornáról átkapcsolni vele a reklám alatt lehet, vagy csak sms beküldésre, meg lcd kijelzésre jó?
  • Omega #1
    Igen és a pénzé !
    Legyen millimos a kereskedelmi TV !
    240 ft plusz áfa megválaszolt kérdésenként, most Valóvilág Start csomagban akciós, tessék csak tessék. Ezt szivást én inkább kihagyom.