Gyurkity Péter

150 év börtön gyerekpornóért

Nem kevesebb mint 150 év börtönre ítéltek egy amerikai férfit, aki több illegális internetes oldalt működtett, és részt vett a pedofil tartalmak előállításában, terjesztésében és értékesítésében.

A 39 éves Gregory John Mitchel egyik korábbi segítője révén akadt a hatóságok horgára, aki öt évnyi üzleti kapcsolat után végül kiszállt és feljelentette a férfit. A most 19 éves Justin Berry lépése nyomán indult eljárásban igen súlyos ítélet született, amely az igazságügyi minisztérium reményei szerint kellő elrettentő erővel bír majd.

Mitchel több internetes weboldalt üzemeltetett, a legújabb ezek között a – már nem elérhető - justinsfriends.com volt, amely elődeihez hasonlóan webkamerával felvett képeket és videókat kínált az érdeklődőknek. Ezek a felvételek tizenéves fiúk segítségével készültek, akik pénzért vállalták, hogy kielégítik a beteges hajlamú felnőttek kíváncsiságát és a világháló segítségével filmekben, albumokban szerepelnek. Az eljárás során sikerült bebizonyítani, hogy Mitchel korábbi állításával ellentétben maga végezte a munka legnagyobb részét, vagyis sikertelenül próbálta bemártani fiatal partnerét.

A 150 éves börtönbüntetés négy vádpont alapján született meg, mivel a férfit bűnösnek találták a pedofil anyagok előállításában, terjesztésében, értékesítésében és birtoklásában.

Tekintettel arra, hogy korábban egyszer már elítélték egy hasonló ügyben, legkevesebb 25 év börtön várt rá. Ezt végül jócskán túlszárnyalták, ám az igazságügyi minisztérium elégedetten nyugtázta, hogy ezzel végérvényesen lezárták az ügyet. Berry segítségével további három gyanúsított ellen indult eljárás, azt még nem lehet tudni, hogy a különböző bíróságok hasonló szigorral járnak-e majd el.

A férfi számítógépén korábban 600 pedofil képet találtak, állításait pedig az azonnali üzenetküldő szoftverek felhasználásával cáfolták meg. Internetes oldalait természetesen már idejekorán eltávolították.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #44
    "Nem tartom túl valószínűnek, hogy a nyílt utcáról rabolták el..."

    Pedig van ilyen is bőven.
  • halgatyó #43
    Huh, elsikkadt a lényeg. Szóval a büntetés és a fizikailag végrehajtott MEGELŐZÉS szükségessége kétségtelen. Ám arra vigyáznunk kell, hogy ez ne terelje el a figyelmünket a hosszú távú megelőzés fontosságáról. Nekem van egy olyan érzésem, hogy a 150-5000 éves börtönök egy picit pótcselekvés-szagúak... de ezzel NEM akarom védeni a bűnözőket, ne értsetek félre
  • halgatyó #42
    Hú de finoman fejeztem ki magam.. erre büszke is lehetnék ha most lenne hangulatom hozzá.
  • halgatyó #41
    Inkább azt tartom elgondolkodtatónak, hogy mi visz rá egy kislányt arra, hogy ilyesmit felvállaljon. Mennyit kaphat egy ilyen képért? Tud venni rajta e liter kólát?

    Vagy aki -- most nem a távoli országokra gondolok -- felvállal valami durvább dolgot, az miért teszi? Aki pedig nem önként vállaja, az hogy kerül abba a helyzetbe? Nem tartom túl valószínűnek, hogy a nyílt utcáról rabolták el...

    Akárhogy is gondolkodok a dolgon, a gazdasági-társadalmi vonatkozások és az oktatási-NEVELÉSI rendszer kérdései megkerülhetetlenek.

    Többek között arról az oktatási-nevelési rendszerről is szó van, amelynek Magyarországi helyzete napjainkban inkább lefelé látszik tendálni. Legalábbis én így látom.
  • halgatyó #40
    Meg kell vallanom, hogy ilyen videót még nem láttam. valószínű hogy nem is nézném végig...pffff. Amit láttam ezen a téren (pár alkalommal), az kb 10-12 éves forma szeplős kislány vigyorog bele a fényképezőgépbe, pucéran. Nem látszik a képen kényszer nyoma. (De nőiesség se sok szorult bele, gyk. semmi.)
  • Marlosh #39
    Persze, ettol meg nem lesz elfogadhatobb a dolog,de kereslet-kinalat van a vilagon es amig van ra igeny addig pedofil tartalmu dolgok is lesznek...szomoru es duhito dolog ez:(((
  • Marlosh #38
    Kenyszeritik? Hmm,Braziliaban par dollarert onkent es dalolva csinalnak mindent (barmit) az utcagyerekek!!!!
    Amugy:
    "Ezek a felvételek tizenéves fiúk segítségével készültek, akik pénzért vállalták, hogy kielégítik a beteges hajlamú felnőttek kíváncsiságát és a világháló segítségével filmekben, albumokban szerepelnek."
  • metaljesus #37
    nagyon sok igazság van abban amit írsz

    viszont akkor is egyetértek azokkal akik szerint a 150 év reális, sőt talán még kevés is. mert amit ez a szemétláda tett az hogy is mondják hivatalosan, talán "emberi élet és szabadság elleni bűncselekmény". bár sokan azt hiszik hogy ide csak a bántalmazás tartozik, de mi ez ha nem bántalmazás? ne mondja senki hogy egy 10 éves önként menne bele ilyesmibe, 15-16 felett már esetleg, de ezeket a gyerekeket kényszerítik, és ez bőven kimeríti a fent említett fogalmat.
    egy cd vagy dvd letöltése, vagy esetleg egy autó elkötése meg akárhogyis nézzük, "csak" anyagi kárt okoz (bár ez utóbbi azért tényleg húzós). de akkor is inkább minden évben lopják el a kocsimat, mint hogy akár egyszer is valaki molesztálja majd a gyerekeim (máramikor lesznek)!
  • h4x0r #36
    Gondolom, sok UZI-s rendrakás kiváltó oka lehetett amcsiban egy rakat ilyen büdöskölök(tm). Gondolom a harlemi keménycsóka szivatta az öcsit, aki később UZI-val lövöldözött.
  • halgatyó #35
    Még egy rakás dolgot akartam írni, de annyira feldühödtem, hogy most nem bírok. Majd holnap.