44
  • dez
    #44
    "Nem tartom túl valószínűnek, hogy a nyílt utcáról rabolták el..."

    Pedig van ilyen is bőven.
  • halgatyó
    #43
    Huh, elsikkadt a lényeg. Szóval a büntetés és a fizikailag végrehajtott MEGELŐZÉS szükségessége kétségtelen. Ám arra vigyáznunk kell, hogy ez ne terelje el a figyelmünket a hosszú távú megelőzés fontosságáról. Nekem van egy olyan érzésem, hogy a 150-5000 éves börtönök egy picit pótcselekvés-szagúak... de ezzel NEM akarom védeni a bűnözőket, ne értsetek félre
  • halgatyó
    #42
    Hú de finoman fejeztem ki magam.. erre büszke is lehetnék ha most lenne hangulatom hozzá.
  • halgatyó
    #41
    Inkább azt tartom elgondolkodtatónak, hogy mi visz rá egy kislányt arra, hogy ilyesmit felvállaljon. Mennyit kaphat egy ilyen képért? Tud venni rajta e liter kólát?

    Vagy aki -- most nem a távoli országokra gondolok -- felvállal valami durvább dolgot, az miért teszi? Aki pedig nem önként vállaja, az hogy kerül abba a helyzetbe? Nem tartom túl valószínűnek, hogy a nyílt utcáról rabolták el...

    Akárhogy is gondolkodok a dolgon, a gazdasági-társadalmi vonatkozások és az oktatási-NEVELÉSI rendszer kérdései megkerülhetetlenek.

    Többek között arról az oktatási-nevelési rendszerről is szó van, amelynek Magyarországi helyzete napjainkban inkább lefelé látszik tendálni. Legalábbis én így látom.
  • halgatyó
    #40
    Meg kell vallanom, hogy ilyen videót még nem láttam. valószínű hogy nem is nézném végig...pffff. Amit láttam ezen a téren (pár alkalommal), az kb 10-12 éves forma szeplős kislány vigyorog bele a fényképezőgépbe, pucéran. Nem látszik a képen kényszer nyoma. (De nőiesség se sok szorult bele, gyk. semmi.)
  • Marlosh
    #39
    Persze, ettol meg nem lesz elfogadhatobb a dolog,de kereslet-kinalat van a vilagon es amig van ra igeny addig pedofil tartalmu dolgok is lesznek...szomoru es duhito dolog ez:(((
  • Marlosh
    #38
    Kenyszeritik? Hmm,Braziliaban par dollarert onkent es dalolva csinalnak mindent (barmit) az utcagyerekek!!!!
    Amugy:
    "Ezek a felvételek tizenéves fiúk segítségével készültek, akik pénzért vállalták, hogy kielégítik a beteges hajlamú felnőttek kíváncsiságát és a világháló segítségével filmekben, albumokban szerepelnek."
  • metaljesus
    #37
    nagyon sok igazság van abban amit írsz

    viszont akkor is egyetértek azokkal akik szerint a 150 év reális, sőt talán még kevés is. mert amit ez a szemétláda tett az hogy is mondják hivatalosan, talán "emberi élet és szabadság elleni bűncselekmény". bár sokan azt hiszik hogy ide csak a bántalmazás tartozik, de mi ez ha nem bántalmazás? ne mondja senki hogy egy 10 éves önként menne bele ilyesmibe, 15-16 felett már esetleg, de ezeket a gyerekeket kényszerítik, és ez bőven kimeríti a fent említett fogalmat.
    egy cd vagy dvd letöltése, vagy esetleg egy autó elkötése meg akárhogyis nézzük, "csak" anyagi kárt okoz (bár ez utóbbi azért tényleg húzós). de akkor is inkább minden évben lopják el a kocsimat, mint hogy akár egyszer is valaki molesztálja majd a gyerekeim (máramikor lesznek)!
  • h4x0r
    #36
    Gondolom, sok UZI-s rendrakás kiváltó oka lehetett amcsiban egy rakat ilyen büdöskölök(tm). Gondolom a harlemi keménycsóka szivatta az öcsit, aki később UZI-val lövöldözött.
  • halgatyó
    #35
    Még egy rakás dolgot akartam írni, de annyira feldühödtem, hogy most nem bírok. Majd holnap.
  • halgatyó
    #34
    Itt van például a gyermekek ellen elkövetett erőszak. Az itt szólók némelyike elképesztően primitív szemléletet mutatott fel. Mintha az egész világ másból sem állna, mint gyermekpornóból.

    Csakhogy:
    1.) a "gyermekpornó" meglehetősen sokféle cselekményt takar az egyszerű pucér fénykép elkészítésétől a gyermek életébe kerülő erőszakos borzalomig.
    2.) a gyermekpornó létrehozásakor az alkalmazott erőszak önmagában is súlyos fdolog, sőt megkockáztatom: ez az igazi probléma!
    3.) a gyermekek ellen alkalmazott erőszak NEM CSUPÁN a pornóhoz kapcsolódik! Sőt, nemcsak felnőttek lehetnek az elkövetők.
    Megdöbbentő, hogy mennyire leszarják egyesek a gyermekek ellen, más téren elkövetett erőszakos cselekedeteket, holott a teljesen esetleges, rendkívül ritka "gyermekpornó" jelenséggel szemben egy ezerszer súlyosabb és százezerszer gyakoribb probléma is létezik.

    Mondjuk ki: amikor egy gyerek majdnem minden nap véresre verve, sírva jön haza az iskolából, és ordít reggel hogy nem akar oda elmenni többé, és annyira retteg és utálja az egész iskolát, hogy 8 általánosnál többet biztosan soha nem akar majd elvégezni, akkor annak a gyereknek derékba tört az élete, a karrier lehetősége! Lehet hogy csillagász, fizikus, vegyész, biológus, költő vagy akármi lehetett volna, de nem lesz!

    Ez sokkal súlyosabb sérülést, élet-megnyomorítást jelent, mint az, ha egy 12 éves lányról készül egy pucér fotó!

    A túlkoros osztálytársak pedig -- tudjuk kik -- azt vernek félholtra, akit csak akarnak. A tanár se meri megvédeni a diákot, mert aztán jön az apuka (meg a századnyi rokon) és szarrá veri a fél iskolát.

    Nem tudom szavakkal kifejezni ezt a mocskot. Itt van az igazi probléma, meg ott, hogy most már egy-két szuperkivételezett iskola kivételével szabályosan kötelezve vannak az iskolák arra, hogy minél több ilyen gyereket csapjanak össze a mi fénylő szemű, tanulni vágyó kisgyermekein mellé.

    Ha eghyszer az utcán feygvert osztogatnának, azt hiszem sokan sorba állnának érte. Na ennyi, a többit mindenki találja ki ahogyan akarja. Asszem hogy előbb utóbb nagy változások lesznek.
  • halgatyó
    #33
    A dolog egy picivel bonyolultabb, mint amilyennek néhányan látják. Persze ez jó ürügy, hogy mindenki kiélje a bűnözés iránti dühét annak "veszélye" nélkül, hogy fárasztó vitákba kellene bonyolódnia.

    Pazar érzés úgy dühöngeni, hog tudjuk: mindenki maximálisan egyetért velünk. Erősíti a konformizmusunkat.

    Ám ha egy igazságosabb világot szeretnénk, akkor nem ártana ARÁNYOSÍTANI, egymással összhangba hozni az egyes cselekményeket és az azokért járó büntetést. Ehhez sokféle szempontot kell figyelembe venni.

    1.) kb. 2-szer olyan súlyos bűnért kb. 2-szer akkora büntetés járjon (most a számszerűsítés nehézségeitől tekintsünk el, első lépésben még csak az elveket kellene lefektetni)

    2.) Valakinek (ha lenne végre egy igazi kriminológus) ki kellene mondania: alapvetően kétféle cselekmény létezik: a hidegfejű számításon alapuló (pl. tolvajlás, sikkasztás) és az érzelmi alapon elkövetett cselekmény. A kétféle esetre NAGYON eltérően hat a büntetés súlyossságának fokozása

    3.) A megbüntetett személy általános jellemvonásaitól óriási mértékben függ a büntetés tényleges, IGAZI súlyossága. Nem mindegy, hogy egy félbuzi, primitív erőszakos szart itélnek 5 év börtönre, vagy egy dolgozó embert! Az előbbinek az életfogytiglan sokkal kisebb büntetés mint a halál, az utóbbinak még akár 5 év is súlyosabb lehet mint a kötél.
    folyt. köv.
  • HencStein
    #32
    150 év? Mia fasznak ? ugyis bekerül max 1 hét és már a fekete zacsiban viszik ki...
  • Amergin
    #31
    Én nem 150 hanem 650 évet adtam volna neki a még nagyobb elrettentő erő miatt.
    A péniszpumpával bírósági tárgyaláson játszadozó bírónak meg nem 5 hanem minimum 55 évet adtam volna. Majd én elveszem a kedveteket tőle, b*****g.
    A közlekedési lámpa pirosra váltása után áthajtó autósokat meg 10-15 évre leültetném.(Persze fegyházban).
    Annak is mekkora visszatartó ereje lenne!
    Azt a politikust meg aki nem azt mondja amit gondol és nem azt teszi amit mond, vagyonelkobzásra ítélném és internálnám a Hortobágyra.
    Nesztek visszatartó erő!
  • halgatyó
    #30
    "az igazságügyi minisztérium reményei szerint kellő elrettentő erővel bír majd" Hmm... kire? A bűnelkövetőre vagy az esetleges hasonlókra?

    Nálunk meg a bűnözők büntetését egyfolytában enyhítgetik a "rendszerváltás" óta, mondván, hogy a büntetés súlyosságának a fokozása nem növeli a vissztartó erőt... hmmm. (Ezt NEM én állítottam, hanem többször is olvastam!)

    Jó lenne végre, ha ezek a "kriminológusok" vagy hogy híjják magukat, egy kicsit kevesebbet hazudoznának és csúsztatnának. (a kricsminológusokat nem véletlenül tettem idézőjelbe)
  • Hoz_Hun
    #29
    Hát azért van egy kis külömbség a között, hogy letöltök egy filmet (esetleg elkötök egy kocsi), vagy pedig lecumiztatok egy 8 évest. Na nem mintha védeni akarnám a kalózokat, autótolvajokat ugyabár.
    Szóval az én véleményem józanul gondolkdva is az hogy "az ilyeneket azonnal le kéne lőni". Ok, ok. Nem lelőni... drága dolog. Követ a nyakukba és a folyóba velük.

    Mondjuk én kivégezném a gyilkosokat, és a szervezett bünözésben "dolgozókat" is.
  • Hoz_Hun
    #28
    Hehehe 150 év. Na ezt aztán felezhetik jó magaviseletért, még akkor is benn döglik meg. Hehehe.

    Egyébként én nem ítéltem volna el ennyi dőre.
    Símán halábüntetés. A francnak kell pénzt áldozni az etetésére. Kötelet neki aztán földet rá. Olcsó, gyors végleges megoldás.
    Amúgy nem nagyon értem a pedofilokat, de azt pláne nem, hogy miért a kisfiúkért vannak oda annyira. Akkor legalább kislány. Vagy a buzik közt több a pedofil?
  • Morden23
    #27
    Jóval betegebb volt egy autótolvajnál, egy egyszerű orgazdánál, vagy hasonlónál, mert a koma még csak nem is pedofil, akit az (beteges, de) ösztönei hajtanak, nem is egy kiskölyök, aki prosti, mert nincsen lóvéja, vagy egyszerűen hülye, hanem konkrétan ezeknek a médiuma.
    A tolvaj az tolvaj, de nem mindegy, hogy egy milliárdos autórádióját, vagy egy éhhalál szélén álló ember utolsó szelet kenyerét lopom el tudatosan, nem igaz? Legalábbis erkölcsileg nagyon nem mindegy.
    A 150 év, meg egyszerű példastatuálás, hogy beszarassák az ehhez hasonló szennyeket, hátha néhány lehúzza ettől a rolót.
  • perverztata
    #26
    Erről volt egy érdekes előadás a Mindentudás egyetemében. Talán a "Bűn ára" volt a cvcíme, ha jól emlékszem. Az előadás is úgy kezdődött, hogy először emgtudhattuk hogy tényleg milyen drága az elitéltek tartása, de mégiscsak abba kell belegondolni, hogy mennyibe kerülne ha a bűnözők szabadlábon garázdálkodhatnának. Azt meg hogy "az ilyeneket azonnal le kéne lőni", meg hasonló értelmetlen dolgokat, azért szerintem józanul gondolkodó ember nem kellene hogy mondjon. Szerintem nagyon kevés ember van, akinek soha életében nem volt valamilyen törvénytelen cselekedete. A BSA is mondhatná, hogy aki kalózkodik, annak azonnali fejvesztés. Tudom, nagy a túlzás, és mielőtt valaki félre értené, NEM AKAROM VÉDENI a cikkben szerplő figurát, és senkit sem. Az biztos hogy ennek a hapsinak megváltás lenne a börtön után a halál is, mert fog kapni rendesen. De hát, akkor gondolkodott volna, mikor kitalálta ezt a megélhetési módszert magának.
  • szurka
    #25
    jó, ez undorító meg minden, de szerintem közvetlenül ténylegesen nem károsított meg senkit. A tolvajok, rablók, sikkasztók, csalók, gyilkosok, erőszakoskodók is húzósabb ítéleteket kaphatnának. Ez a 150 év azért durva. Pl. a milliárdos csaló, vagy egyéb köcsög meg megússza néhány évvel.
  • quentit
    #24
    "Ezek a felvételek tizenéves fiúk segítségével készültek, akik pénzért vállalták, hogy kielégítik a beteges hajlamú felnőttek kíváncsiságát"

    Aki a kaki-pisi szexet szereti az is beteges. Szóval elvileg az még nem bűn önmagában ha valaki beteges, nem?!
  • Aradebil2
    #23
    mintha csak amcsiban lennének pedo-hálózatok.szvsz még itthon is van
  • nedudu
    #22
    Mindig is tudtam, hogy betegek az amcsik, mar nem ketelkedem
  • h4x0r
    #21
    12 halálbüntetés? Kivégzik és újraélesztik? Vagy csak biztosra akartak menni, hogy ne kapjon elég kegyelmet? Vagy több államban ítélték el? Két hét kötél? :-D
  • Axon
    #20
    Nekem is nagy a gyanum, hogy nem egy pedofil volt, csak szimplán bűnöző.
    Ha valaki rákkeltő cigarettát árul a trafikban, az még nem biztos, hogy maga is dohányos, ha élhetek ezzel az egyszerű példával.
  • Axon
    #19
    Nem a te adódból tartják bent, hanem az amerikaiakéból, azoknak meg bőven van pénzük és nem is sajnálják egy ilyen büntetésre.
    Egyébként jóval nagyobb büntetés évtizedekig rohadni a börtönben mindenféle szabadulási remény nélkül, mintha szimplán kivégeznek és rögtön túlvan az egészen.
  • sonicXX
    #18
    Tévedés, ez nem pedofil, mégcsak nem is klinikai eset, hanem egyszerűen egy pénzéhes maffiózó, aki gyerekekből ÉS pedofilokból csinált pénzt magának. Valószínűleg a pénzen kívül egyáltalán semmi más nem vezérelte a tettében. Nem volt ez elmebetegebb semmilyen más, szervezett bűnözésből megélő/megélni kívánó embermosléknál.
  • metaljesus
    #17
    nemrég olvastam olyat hogy egy pasast tényleges életfogytiglanra ítéltek, és napi 23 órát a zárkájában kell lennie, csak egy órát mehet levegőzni, de azt se társaságban. még könyvet se kap, csak havonta egy tollat meg néhány lapot, hogy ellegyen. szerintem ez sokkal durvább büntetés mint valakit beinjekciózni (mondjuk azért 20 év siralomház sem gyenge), de így biztos bekattan az illető. lehet tényleg sokba kerül, de amcsiban futja rá

    a guinness rekordok (1999) közül szemzgettem néhányat:
    "Chamay Thipyasót és 7 társát összesen 141.078 évre ítélte a bangkoki Bűnügyi Bíróság"
    "384.912 évet kértek 1972. március 12-én Gabriel March Grandos perében. A volt postás nem kézbesített 42.768 levelet"
    "A leghosszabb ítéletet egy tömeggyilkosra rótták ki, 21 életfogytiglant, és 12 halálos ítéletet." (ez utóbbi 6 év alatt 33 embert ölt meg, és 14 évig volt siralomházban)

    nektek meg a 150 év volt sok!
  • PíszLávJuniti
    #16
    az anyagok valahol még elérhetők?
  • adam first
    #15
    Mennyi pénzt megsporólna az állam hogy ha az ilyen szemeteket kivégeznék.Mint régen az oroszoknál nem gatyáztak.Halálbűntetés az ilyeneknek.
  • Darth Sith
    #14
    nem 150 év kéne neki hanem golyó vagy villamosszék. Most amíg megnem döglik, addig az adófizetők pénzéből kell eltartani ezt a pedofil állatot. Szuper.
  • pedrohsi
    #13
    talán kiengedik, ha már lerohadt a fütykös
  • szombi
    #12
    A társa 19 éves, és öt évvel ezelőtt lett a segítője.
    szegény...
  • Kornan
    #11
    De ha már öreg lessz akkor kiengedik nem?Főleg ha már egészségügyi problémái lesznek,vagy bent tartják míg meg nem hal,vagy hogy van ez?Micsoda pazarlás...
  • dez
    #10
    Jó magaviseletért időről időre csökkentik a büntetést...
  • noss
    #9
    189 éves korában szabadul. félő hogy újrakezdi...
  • junior117
    #8
    Hmm nálunk rehabra itélik.Kint 150 éves rehabra tuti ra eredményes lesz.
  • Gabest
    #7
    Azért remélem nem tartják benn 150 évig, kicsit szaga lenne.
  • adam first
    #6
    Jaja,haverom is volt börtönbe lopásért 3 évet és ő mondta hogy egyetlen dolgot nem bír a többi rab sem hogy ha egy felnőtt férfi gyerekeket bánt,zaklatt stb.Sokmindent elviselnek de ezt az egyet nem aki gyerekeket bánt annak vége mint a botnak,még aki nőket erőszakol még azokat se basztatják annyira,aki gyerekeket bánt az a börtönbe egy életre megtanulja a leckét.
  • Mr Csé
    #5
    ez betegség szerintem zárt osztályon lenne a helye nem a sorozatgyilkosok közt