SG.hu

A Canon fényképezőgépeit tartják a legmegbízhatóbbnak

A Reader’s Digest 2006-os közvélemény-kutatásában ismét széleskörű felmérést végzett az európai vásárlók körében. A "Legmegbízhatóbb Fényképezőgép Márkák" kategóriában a Canon hatodik éve végzett az első helyen.

A világ egyik leghíresebb havilapja 14 országban mintegy 25 000 olvasót kérdezett meg az általuk legmegbízhatóbbnak tartott fogyasztásicikk-márkákról, többek között fényképezőgép márkákról is. A vásárlói attitűdöket legszélesebb körben vizsgáló pán-európai felmérésre a különböző termékcsoportokban több mint 317 000 szavazat érkezett (az olvasók 112 000 különböző márkára szavaztak).

A Canon a következő országokban bizonyult ismét a legmegbízhatóbb fényképezőgép-márkának: Ausztria, Belgium, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Hollandia, Magyarország, Németország, Portugália, Svájc. Más kategóriák vezető márkái között olyan nemzetközileg elismert nevek voltak, mint a Nokia (mobiltelefonok), a Nivea (bőrápolás) és a Visa (hitelkártyák). A Canon minden országban átlagosnál magasabb pontszámot kapott a minőségre, amely a megbízhatóság legfontosabb kritériuma volt a 14 megkérdezett országban, így végül a cég a "high quality" minősítést is megkapta.

Gavin Murray, a Reader’s Digest nemzetközi reklám-igazgatója elmondta: "A Megbízható Márkák című közvélemény-kutatás már hat éve folyik, és a Canon a kezdetektől fogva végig kiváló eredményeket ért el. Ez is bizonyítja, hogy a vállalat mesterfokon oldja meg a márka kommunikációját ebben a változatos kultúrákkal rendelkező régióban."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • aaaaa #10
    Ez kb. olyan mint ha egy autónál azt mondanád hogy nem tudod mennyi 50000 km, meg milyen sok, meg azzal már megkerülöd a földet... Mégsem örülnél ha 50-100e km-nél motort kellene cserélni a kocsiban, és azzal vigasztalnának, hogy ez természetes elhasználodás, miközben másik autók félmillióval is ott rohangálnak.
    Ha nem csak hétvégen fotózógatsz vele egyet kettőt nagyon hamar bele lehet rakni 10000-et.
    A Canon is ebben reménykedett, hogy nem fogják annyit használni, ezért engedte meg magának azt, hogy gagyi minőségű alkatrészeket használt.
    Ebben csak az a gusztustalan, hogy százszámra fekszenek ki a gépek, és súlyos tízezrekért javítják , miközben nem a fotós hibájából mennek tönkre. Nem véletlen hogy az újabbaknál már kihangsúlyozták, hogy ez már ennyit+ annyit bír.
  • Hegyikecske #9
    Hmm nem tudom mennyi 10 000 kattintás, én még soha nem csináltam annyit, de az tuti h mire az tönkremenne, előbb fogja az ember lecserélni, újabbra, mert többet tud, semmint mer használhatatlan lenne
  • eke #8
    Én már csak megmaradok a Parctikánál..
  • aaaaa #7
    Ez egyszerűen szégyen, és gagyi megoldás. 10 ezret simán bele lehet rakni, akár fél-1 év alatt is, ha nap mint nap használja valaki. Ezt a gépet, ha nem is profi kategória, azért nem csak az évente 1x 2x használók számára árulják. Amíg ki nem fekszik, persze mindenki nagyon meg van vele elégedve...
  • Hegyikecske #6
    A Canon fényképezőgépeit tartják a legmegbízhatóbbnak >>igazuk van :) Én is teljesen meg vagyok elégedve vele, ha kamerát veszek, és lesz annyi pénzem h minőségit vegyek csak a canon :)
    #4: szerintem a panasonic fényképezőkbe nem jó olyan zajos optikát mint ami a pana gépekbe van, más helyen én még nem láttam, ha már választani lehet...
  • Zro #5
    Kb 10e expót kéne bírnia a 300D-nek.
    A 30D már 100e-t bír. A Canon 350D nemhivatalos források szerint, mivel hivalatos nincs is, 50e-t.
  • Ecology #4
    Szerintem is jók de mostanában nagyon bejönnek nekem a Lumix(Panasonic) gépek is!
  • exxile #3
    Kérdés, hol van annak az alsó kategóriának a határa. Tény, hogy a Canon gépek nagyon jók az árukhoz mérten.
  • aaaaa #2
    "Hányezer expo van a 300D-ben ???" Ha mind olyan megbízható volna, nem ez lenne az első kérdés...
    Akinek egyszer "eldobta" a tükröt párezer expo után, lehet, hogy másképp vélekedik. Alsó katgóriában aztán elképzelhető , hogy tényleg jól bírják a többi szappantartóhoz képest.
  • TothLaci #1
    Ez így igaz, nekem is Cannon van, nagyon jó képeket tudok bele csinálni...