Napi Online

Kalózkodott a webáruház

Illegálisan tette elérhetővé legális site-ján Madonna legújabb slágerét a Virgin France.

Alaposan elverte a port az illetékes bíróság a Virgin France Virginmega részlegén, amely engedély nélkül tette letölthetővé webáruházából Madonna Hung Up című slágerét. A vétkes figyelmen kívül hagyta, hogy a dal jogait Franciaországban birtokló Warner Music France exkluzív terjesztési szerződést kötött a France Télécom vezetékes és az Orange mobiltelefon-szolgáltatóval. Büntetésül a zenekiadónak 100, a két távközlési cégnek 205-250 ezer eurót kell fizetnie.

A Warner, mint minden a jogait helyreállító döntés esetén, ezúttal is lelkendezve vette tudomásul a fejleményeket, a France Télécom egyik szakértője pedig úgy kommentálta a történetet, hogy az "meghökkentő esete az egyszerű kalózkodásnak egy amúgy tiszteletre méltó vállalkozás részéről". A Virgin végül is úgy viselkedett, mint egy illegális másoló: letöltötte a számot, feltörte a másolásvédelmet és elkezdte továbbértékesíteni azt.

Messzebbre mutató tanulsága lehet az esetnek, hogy nem ez az első alkalom, amikor egy zenekiadó összeütközésbe kerül egy viszonteladóval, mert exluzív szerződést köt mobilcégekkel vagy kávéházláncokkal bizonyos zeneszámok terjesztésére. Ez a kiskereskedők szerint sérti a legális zeneletöltési piac kiegyensúlyozott kiszolgálásának követelményét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • willis #4
    ha már szeptember van akkor legyen megint egy
  • willis #3
    csak hogy augusztusban is legyen egy hozzászólás
  • greg971 #2
    szerintem pedig azért töltötték le annyian, mert győzike vokálozott a háttérben.
  • Zoliz #1
    Biztos véletlen volt. Összekeverték Madonnát Lagzi Lajcsival.