Napi Online

Google-hitre tér a Microsoft apostola

jabb magas beosztású munkatárs igazol el a Microsofttól, és áll át a pillanatnyilag fő ellenségnek számító Google-hoz.

Nem sokkal azután, hogy Martin Taylor, a Microsoft üzleti szféráért felelős elnökhelyettese, a Windows Live és az MSN szolgáltatások marketingjének irányítója nagy durranással becsapta maga mögött a cég ajtaját, Vic Gundotra, a redmondi nagyvállalat "platform-hittérítésért" felelős vezetője is kilép, ráadásul átigazol a pillanatnyi fő riválishoz, a Google Inc.-hez.

Taylor ugyan nagyobb kutya volt a vállalatnál mint Gundotra, ám utóbbi feladatának ellátása fontosabb a Microsoft számára mint bármely termék vagy szolgáltatás marketingje. A "platform-hittérítők" dolga ugyanis az, hogy meggyőzzék a szoftverfejlesztőket: írjanak a Microsoft asztali programjaihoz és online szolgáltatásaihoz kapcsolódó alkalmazásokat. Ráadásul a most távozó vezető fő feladata az utóbbi időben az volt, hogy stratégiát dolgozzon ki a Google legújabb webalapú szoftveralkalmazásai elleni harcra - derül ki a CNN híréből.

Az utóbbi időben a Google-hoz távozott a Microsofttól a cég kínai részlegének korábbi feje, Kai-Fu Lee, Adam Bosworth vezető menedzser és szoftverszakértő, illetve Mark Lucovsty fejlesztő, akinek kilépése annyira felbőszítette Steve Ballmer vezérigazgatót, hogy állítólag keresztülhajított egy széket a szobáján, amikor meghallotta a hírt. Gundotra csak egy év múlva állhat szolgálatba új munkahelyén, mivel a Microsofttal kötött szerződése megtiltja, hogy kilépése után egy évig a konkurenciánál helyezkedjen el. Így a következő egy évet jótékonysági tevékenységnek szenteli.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!