Gyurkity Péter

A blogolók révén népszerűsíti oldalát a Sony Music

A kiadó az interneten található blogok segítségével szeretné népszerűsíteni új oldalát, amelyen klipeket, interjúkat, a kulisszatitkokat bemutató felvételeket nézhetünk meg, természetesen némi reklámmal körítve.

A Musicbox elnevezésű új portál nagyrészt e három kategóriára épül, és elsősorban a rajongók kíváncsiságát hivatott kielégíteni tartalmaival. A szolgáltatásért fizetnünk nem kell - a bevételek az oldalon elhelyezett reklámokból folynak be, amelyek iránt máris több nagyobb cég jelezte érdeklődését, a Dreamworks és a HP pedig elsőként szerződött a kiadóval.

Az oldalon számos videó közül válogathatunk, ám a díjmentességért cserébe le kell mondanunk a csatornák megszűréséről, mivel a Sony döntheti el, hogy az adott napon az előadók mely anyagait teszi elérhetővé. A cég elsősorban saját kínálatából ad ízelítőt - régebbi, már klasszikusnak számító és új tartalmakat egyaránt - ám a szolgáltatást a Sony BMG ernyője alá tartozó további cégek is alkalmazni fogják, tehát egyre több helyen bukkan majd fel a Brightcove által kifejlesztett lejátszó. Jeremy Allaire, ez utóbbi cég alapítója, a Macromedia egykori első embere jelezte, hogy máris több kiadóval tárgyalnak hasonló kezdeményezés elindításáról.

Az oldal igazi érdekessége, hogy lehetőséget nyújt a külső weboldalak üzemeltetőinek az egyes videók integrálására. Az egyetlen kattintással lekérhető hivatkozások segítségével rámutathatunk a különböző felvételekre, vagy az egyes előadókhoz kötött csatornákra. A Sony elsősorban ettől reméli oldalának népszerűsítését és természetesen az újabb hirdetők érdeklődésének felkeltését. Az így kiemelt tartalmaknál annyi engedményt tesznek, hogy mellőzik a reklámok lejátszását, amely normális esetben megelőzné a videó elindulását.

Szakértők érdekes kezdeményezésként, egyfajta nyitásként értékelik a lépést, amivel a kiadó többek között a vásárlók bizalmát szeretné visszanyerni. Szükségük is van erre, hiszen a rootkit-botrány ezt nagyrészt megsemmisítette.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!