Berta Sándor

Tiltakozás a SkypeOut egyenlegek törlése miatt

Egyre több német és angol VoIP-fórumban kifogásolják a felhasználók a Skypenak azt a megoldását, hogy 6 hónap után automatikusan elveszíti az egyenlegét az, aki addig nem kezdeményez fizetős hívást a SkypeOut-tal.

Mint ismeretes, a Skype a világ jelenlegi legnagyobb internetes telefonszolgáltatója. A cég programja lehetővé teszi, hogy két felhasználó internethozzáférését kihasználva akár órákon át ingyen beszélgessen egymással. Ezenkívül a SkypeOut szolgáltatás keretében kedvező díjszabás mellett bárki, bármilyen számot felhívhat világszerte, legyen szó egy vezetékes vagy egy mobiltelefonszámról. A szolgáltatás igénybe vételéhez csupán arra van szükség, hogy az illető egy kártya segítségével feltöltse az egyenlegét.

Az embereket az zavarja, hogy ez az egyenleg 180 nap automatikusan törlésre kerül, ha addig az illető nem kezdeményezett rajta beszélgetést. Ez akkor valósulhat meg, ha valaki csak évente egyszer vagy kétszer használja a Skype Outot, hogy például Európából felhívja tengerentúli rokonait, ismerőseit vagy családtagjait. Ugyan a Skype munkatársai állítják, hogy az egyenleg törlése előtt két figyelmeztető e-mailt is küldenek, azonban többen ezeket vagy nem kapták meg, avagy az is előfordulhat, hogy szolgáltatójuk vagy levelezőrendszerük kéretlen reklámleveleknek nézte őket.

Többen kifogásolják azt is, hogy az általános felhasználási feltételek között megtalálható az egyenleg törléséről szóló kitétel, azonban a 100 különböző tétel között úgy el van rejtve, hogy ember legyen a talpán aki gyorsan és könnyen megtalálja. A felháborodott ügyfelek közül néhányan kampányba kezdtek a cég ellen, mondván az kihasználta és becsapta őket. Az biztos, hogy ez a botrány megint csak nem tesz jót a vállalat már amúgy is kissé megtépázott hírnevének és az is valószínű, hogy az elmúlt hónapokban közvetve és közvetlenül számos támadás érte a céget és több konkurense is le akarja taszítani a VoIP-piac képzeletbeli trónjáról. A helyzeten tehát mindenképpen változtatnia kellene a társaságnak.

Skype 2.5 letöltése

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ftomi #21
    A slusszpoén az, hogy az Skype nem a feltöltéstől, hanem az utolsó hívástól számolja a 180 napot, és ez már így volt kezdetektől is...
  • kisgabo #20
    azt is teszi, használja, befekteti, elkölti a pénzed.

    csak nem teljesen korrekt arra kényszeríteni, hogy az igényeiden felül használd a szolgáltatást, mert különben elvész a pénz.
  • Cat #19
    meg mellesleg amíg nem költöm el a kártyára feltöltött pénzt, a vállalat nyugodtan használhatja, berakhatja bankba stb.
  • kisgabo #18
    beszélsz hülyeséget. mi köze az ingyenmunkának az előre megfizetett szolgáltatáshoz?

    lassan egy bank mondja azt, ha havonta nem fizetsz be 50 rongyot és kötöd le, a múlt havi tőkédre nem kapsz kamatot.

    baromság.
  • mrzool #17
    "Szep is lenne ha a bank torolne tobszaz dollart a bankszamladrol, ha nem koltod el 6 honapon belul es fel nem toltod ujra."

    Hello, hello! A banknak fizetsz havi / negyedéves díjat a számlafenntartásért. Szóval miről is beszélünk?
  • rigidus #16
    Na, megint akkor jon elo a kreativitas az sg-n amikor egymast kell b*sztatni.

    A Skype problemaja nem egyedi. Szep is lenne ha a bank torolne tobszaz dollart a bankszamladrol, ha nem koltod el 6 honapon belul es fel nem toltod ujra.

    Amit a Skype csinal az egyfajta szurke zsarolas: "fizetsz? vagy kifosztunk". Nem hiszem el, hogy nem lehetne mar feltalalni a havidijat.

    Dehogynem, de addig amig rohadtul megeri legalizaltan rabolni es nem hoborog erte senki, addig jo ez igy.
  • Sanyix #15
    A figyelmeztető sms-t azért küldik, hogy perkáljál...
  • Sanyix #14
    Évekig?? 3 hónap... És full mindegy hogy használod vagy nem, FEL KELL TÖLTENI mert mexüntetik, akkor is ha naponta 8 órát beszélsz, azért halmozódik.
  • Picivizipaci #13
    Én naponta hasznaálom a VOIPSTUNT progit és hát ott is van time limit, de akkor sem annyira rossz az ára mint bármelyik telefon szolgáltatónak. 10EU 180 napra azért elég barátságos v nem?
  • Inquisitor #12
    Azért annyira nincs biztonságban a Skype, hogy ilyeneket megtehessen.
    Jön ezerrel az MSN Messenger Live (8-as), és a hozzá készült VoIP telefonok, extra ketyerék ...