SG.hu

Földrengés előrejelzés Linux platformon

A kínai földrengés-felügyelet SUSE Linux Servert választott digitális földrengés-megfigyelő hálózatának szerverplatformjául.

A digitális földrengés-megfigyelő hálózat segít a kínai kormánynak a földrengések előrejelzésében, így a megelőzhetőek a katasztrófák és azok potenciális hatásai a térségben. Hatékonyabbá válik a közbiztonság és növekszik a kínai lakosság életminősége. A többlépcsős projekt 2003-ban indult, első lépésben a szeizmográfiai földrengés-előrejelzőket, a mikroföldrengés-észlelő hálózatokat, valamint az elsősegély-képzési alapot hozták létre. Az észlelő hálózatok magas szintű technológiai rendszereket használnak, például aktív hibakeresést, földrengés-információs szolgáltatásokat és földrengés-vészhelyzeti rendelkezéseket, amelyek javítják a földrengések megfigyelését, az adatok digitalizálását, valamint a megfigyelés és az előrejelzés minőségét és gyorsaságát.

A Novell megoldását a hálózat 41 nemzeti, tartományi és városi szintű szeizmográfiai központjában és 360 városi állomásán vezetik be. Roger Levy, a cég alelnöke és a nyílt forráskódú megoldások részlegének ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a digitális földrengés-megfigyelő hálózat kiemelkedő jelentőségű nemzeti program Kínában, ezért is megtisztelő a vállalat számára, hogy részt vehet egy ilyen fontos program megvalósításában. “Kína vezető Linux-szállítójaként továbbra is arra törekszünk, hogy a legjobb informatikai megoldásokat kínáljuk Kína, a régió és az egész világ számára" - tette hozzá Levy.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!