SG.hu

Egyszerűsíti a Linux felügyeletet a Dell

A Novell és a Dell közösen fejlesztett terméke leegyszerűsíti, automatikussá teszi és központosítja a különböző informatikai erőforrások felügyeletét.

A Novell és a Dell bejelentette a ZENworks 7 Linux Management - Dell Edition átfogó rendszerfelügyeleti eszközt, amely széles körű integrált hardver- és szoftverfelügyeleti megoldást kínál a Linux operációs rendszert futtató Dell PowerEdge szerverekhez. Az új szoftver leginkább azok számára nyújt hatékony megoldást, akik a vállalati Linux telepítéseket központilag szeretnék felügyelni. A szoftver lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen, könnyen kezelhető felület segítségével vegyék használatba, felügyeljék, és tartsák karban a hardvereket, az operációs rendszereket és az alkalmazásokat. Ezáltal a teljesítmény folyamatos növelése mellett csökkenthetők a költségek, a képzési követelmények és az adminisztratív feladatok elvégzésére fordítandó idő.

"Az olyan kifinomult felügyeleti eszközök használatával, mint a Novell ZENworks 7 Linux Management - Dell Edition minimalizálhatók a kézi folyamatok és leegyszerűsíthetők az összetett, időigényes feladatok. A Linux környezetek hatékonyabb felügyelete révén ugyanis jelentősen csökkenthető az operációs rendszerek és alkalmazáscsomagok telepítéséhez, konfigurálásához, karbantartásához és frissítéséhez szükséges idő" - mondta Fred Broussard, az IDC kutatási vezetője. "Mivel a teljes birtoklási költségek (TCO) modelljeiben a munkaerő költségei jelentik a legnagyobb tételt, ezért az automatikus rendszerfelügyeleti eszközökre szánt befektetések nagymértékben hozzájárulnak a költségek csökkentéséhez" - tette hozzá Fred Broussard.

"A Dell folytatja OpenManage stratégiájának megvalósítását, így továbbra is olyan szabványalapú felügyeleti eszközöket kínál, amelyek leegyszerűsítik az informatikai műveleteket" - mondta Paul Gottsegen, a Dell termékekért felelős alelnöke. "A Dell és a Novell együttműködésének köszönhetően piacra került Novell ZENworks 7 Linux Management - Dell Edition használata a költségek csökkentése mellett a feladatok végrehajtását is jelentősen leegyszerűsíti" - tette hozzá Paul Gottsegen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!