Berta Sándor

BenQ-Siemens belépőszintű mobil

Az új készülék nem kínál extra funkciókat, így a vállalat azoknak a felhasználóknak ajánlja, akik egyszerűen csak telefonálni szeretnének és egy megbízható, modern külcsínnel rendelkező mobiltelefont keresnek.

A BenQ-Siemens A38-ban nincs beépített MP3-lejátszó és kameranyílást is hiába keresnénk rajta. Emellett nem kényezteti el az embert a passzív mátrixos (CSTN), 1,4 colos, csupán 96 x 64 képpontos maximális felbontású és 65 ezer szín megjelenítésére képes kijelző sem. Jó pont azonban, hogy a megjelenített betűk és számok nagyobbak az átlagosnál, így remélhetőleg senkinek sem kell megerőltetnie a szemét. Szintén érdekesség az úgynevezett Privacy Manager, amelynek segítségével a bejövő, kéretlen telefonhívásokat tilthatjuk le.

Az integrált memória mérete 256 Kilobyte, ami kevésnek tűnhet, viszont éppen elegendő akár 300 SMS eltárolására is, míg a címjegyzékben szintén 300 telefonszámot tárolhatunk el. A BenQ-Siemens A38-ből természetesen nem hiányozhat a naptár, a világóra, egy számológép, valamint három előre feltelepített játék sem és emellett még akár öt különböző profilt is beállíthatunk. 20 előre telepített polifonikus csengőhangból választhatjuk ki a nekünk leginkább tetszőt. A készülék egyaránt támogatja a MIDE, az SP-MIDI és az i-Melody formátumú csengőhangokat.

A mobiltelefon mérete 103,5x45,5x19 milliméter, tömege 89,5 gramm, így ebből a szempontból átlagosnak mondható. Az antennát a házban helyezték el. A lítium-ion akkumulátor gyári adatok szerint legfeljebb 286 óra készenléti és 4 óra beszélgetési időt tesz lehetővé. Az új készülék várhatóan augusztustól lesz kapható a magyarországi üzletekben Bold Charcoal és extrém szürke színekben, árat ugyanakkor a BenQ-Siemens még nem közölt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • psishock #15
    jaaaaa vagy úúúgy, már világos, sorry ha megbántottam szegény embert de nagyon viccesnek tünt ahogyan elsőre értelmeztem, szóval a "noise" ra gondolt a képeknél az emberünk. Sajna ez van a vacak optikásokkal (ugyebár vga általában), de mint mondtam már vannak komolyabb cuccok amiknél már nagyon szépen redukálták. és ez még csak javulni fog a közeljövőben. Ez csak az optika minőségétől függ, de egyre jobbakat préselnek bele. Vannak persze szûrő progig amik segítenek valamit de az azért nem az igazi. Peace, nem akartam ok nélkül szivatni.
  • ThomasTheKoRner #14
    Nem a kattanásra gondolt amit exponáláskor készitesz te nagyonhülye!Hanem a képzajra,ami a mai napig is nevetségesen sok a legalapabb digitfényképezőkhöz képest is!
    Látszik hogy NULLA közöd van a fényképezéshez...
  • psishock #13
    "~6k talán egy kártyaolvasós mp3 lejátszó" na azoknak a minőségétől inkább megóvnám az embert mintsem, hogy javasoljam őket, még véletlen sem megyek ebbe jobban bele. Lehet hogy 40-50eu ból többe jön ki egy mobilba begyömöszölve minden, de ennyit megér aki igazán tudja ezeket értékelni. Hátizsákot meg ugye az ember nem visz mindenfelé tele digitális kütyükkel. A digikamra álltalában mindég akkor van szükség amikor éppen nincs nálad (egyik haverom jó példa). Másik meg 3.2megapixel, autofókusz, Carl Zeiss optika, flash szerintem maximálisan kielégítik a nagy átlag minden fényképezési igényét. Nem értem ide a mûvészképeket amiken maximális nagyításnál akár a sejteket is ki lehet venni, csak a síma "utcai" vagy "csajos" képekre gondolok amiket bármikor elő lehet venni és végigröhögni hogy milyen buli volt.

    "olyan zajosak a mobil kamerák, hogy jaj" MEGALOL öcsém, az a "click" egy egyszerû wav file amit hallassz, arra szolgál hogy a "mezei user" felfogja hogy kész a kép, nem fogaskerekeket használnak már, évek óta digitálisan dolgozunk. De akár autódudára is ki lehet cserélni, vagy egyszerûen kikapcsolni (mint nálam) ha úgy tetszik. Ez a beszólásod teccett, "tumbs up" ;)
  • turul16 #12
    A mobil elég drága pen drive/mp3 lejátszó/card reader. (~6k talán egy kártyaolvasós mp3 lejátszó)
    "Ez sztem símán leválthatja a digicamot amit átlagos fényképezésre használsz." Arra még várhatsz 30évet legalább, olyan zajosak a mobil kamerák, hogy jaj. Komoly optikájuk sincs, fényszegény helyen meg még rosszabb a helyzet.
    Gyakran a legolcsóbb CCD -k kerülnek bele, aminek csak a megapixel értékét nézik.
  • psishock #11
    Az az igazság hogy a legtöbb embernek VGA (640x480) kamerára nincs szüksége, 1.3 megapixelen (1024x768) felül kezdődnek a valamire valók. De pl nézd meg az új Nokia N73-asat 3.2megapixeles, flash, autofókusz, meg oprendszer amin akármilyen programot (akár speciális kamerakezelőt) is futtathatsz. Ez sztem símán leválthatja a digicamot amit átlagos fényképezésre használsz. A "filmvágó képesség" meg nem egy "feature" hanem szintén egy program ami mellé még minden mást is hozzá telepíthetsz, fájlkezetőt, játékokat, zenelejátszót, kamerakezelőt... Ha az embernek nincs számítógépe vagy egyszerûen nincs kedve fel le töltögetni az adatokat akkor miért ne végezhetné ezt akár a mobilján is rögtön el? A cserélhető memó szintén jó. Egyszerûen ha nincs USB vagy Bluetooth kimenetele a telefonodnak vagy egyszerûen 100-200 megás mp3 mixeket akarsz feltenni a telkódra hogy azután élvezettel halgathasd akárhol, akkor csak kiveszet a telből, bele a memkártyaolvasóba, feltölt 1-2 perc alatt, aztán vissza.(5-10eu egy majnem mindent olvasó "cardreader", de a laptoppokba általába alapból van). Esetleg a "flash" adathordozókat is felválthatja ha veszel bele 1gb-ot mondjuk. Ott az internet, szép nagy kijelzőnk is lehet, feltelepíted az Operát mondjuk és akármit megnézhetsz vagy letölthetsz ha éppen kellene. A multkor éppen egy gépjavításnál többek között a modemdriver volt a gond, persze honnan szeded le? A netről...de ha eccer nincs modem? Itt jön a képbe a mobil. Maximum eddig még a 3g-t nem használjuk ki mert a szolgáltatók nem támogatját vagy túl drága.
  • psishock #10
    Ezt most így egyik új mobilra se birod rá mondani... ha tele van mindenféle technikai cuccal pl hardisk meg stb akkor valszínûbb hogy könnyebben megy tönkre. Ha csak telefonálni birsz vele a többi meg vastag plastic akkor gondolom rugdoshatod is, nem sok baja lesz. Ezt persze te döntöd el mire akarod használni. Egy technikailag teljesen felszerelt mobil is birhatja évekig ha kell, csak egyszerûen ne úgy bánj vele mint az iskolatáskával.
  • Pakesz #9
    csak szerintem birják az új mobilok kevésbé az ütéseket vagy tényleg kevésbé birják?
  • NYCBoy #8
    Ha belebeszélek, és más hallja amit mondok, sőtt én is hallom amit a másik mond, akkor ez egy tökéletes telefon.
  • gizgancs #7
    4-éve használom az Alcatel311-est most kezd kihervadni!Ha ez is kibírna ennyit akkor még 15 ezret is biztos megér
  • gomb2 #6
    Egyetértek.

    A legtöbb embernek baromira nincs szüksége kamerára, bővíthető memóriára, "filmvágó képességre" 8ez számomra örök rejtély mi a francnak ilyen egy MOBILBA????) - és a legtöbb idősebb kolegának elég megtanulni az alapvető funciókat. Ilyen készüléket okosan lehet teríteni nyugdíjasoknak, cégeknek nagyon megéri, de a Sziget-helyzet is jogos.

    Szóval kell ilyen és jó, hogy van. Nekem amúgy nincs semmi dolgom a kinézetével, esetleg kicsit picik a gombok. Nem kell rá vigyázni, ez a lényeg! 10 ezerért kit érdekel, ha karcolódik? (Okosan én ennyiért adnám feltöltőkártyával)